Bakgrunnsvariabel: Dato

Om Bakgrunnsvariabler for Dato

Datovariabler, som navnet tilsier, aksepterer datoformater og har ulike bruksområder avhengig av kontekst. De har flere formål:

Legg til Bakgrunnsvariabler for Dato

Du kan legge til bakgrunnsvariabler mens du oppretter et skjemafelt eller direkte under dine undersøkelsesinnstillinger. For å legge dem til fra dine undersøkelsesinnstillinger, må du gjøre følgende:

1. Gå til din undersøkelse og velg innstillinger i sidemenyen. Hvis menyen er lukket, klikk på menyikonet () for å åpne den først.
    2. Klikk på liste over bakgrunnsvariabler.
    3. Klikk på ikonet for å legge til bakgrunnsvariabel ().
    4. Velg dato og klikk neste.
    5. Navngi variabelen.
    6. Aktiver krever svar-innstillingen hvis du vil at variabelen skal være obligatorisk.

Svaret vil kun kreves dersom variabelen brukes i undersøkelsen gjennom et skjemaspørsmål.

7. Klikk legg til for å opprette din variabel.

Importer Verdier til Bakgrunnsvariabler for Dato

Hvis du allerede har lagret respondentdata, har du muligheten til å laste opp disse verdiene til din undersøkelse når du deler den via organisasjon, e-post, og Digital Post.

• Organisasjoner lar deg importere dine ansatte som medlemmer og dermed lagre deres bakgrunnsinformasjon. Når du sender en undersøkelse til medlemmer av organisasjonen, har du muligheten til å importere medlemslagret informasjon til undersøkelsen. Lær mer om å dele undersøkelser med din organisasjon.
  • Når du deler din undersøkelse via e-post og Digital Post, kan du importere Dato variabler med en respondentliste (CSV-fil). Lær mer om å sette opp respondentlister her, samt dele via e-post og Digital Post.

Enten det er fra organisasjonsmedlemsprofiler eller en respondentliste (CSV-fil), for å importere data til en Datovariabel, må verdien samsvare med variabelens format eller dataene vil ikke bli importert. Datoformatet er dd/mm/åååå.

Bakgrunnsvariabler for Dato i Nedlasting av Svardata

Du kan laste ned dine undersøkelsessvar fra Enalyzer for flere formål. Du kan bruke filen til analyse i annen programvare, dele den med teamet ditt, eller importere den til en annen Enalyzer-undersøkelse.

I nedlastingen av svardata, finnes bakgrunnsvariabler for Dato i en kolonne. Kolonnen er oppkalt etter variabelen. Som standard vil hver svarmulighet under variabelen vises i verdi formatet. Du kan lese om dataformater her.

Ditt kontospråk bestemmer datoformatet på nedlastingen. Formatet for kontoer på engelsk språk er mm.dd.åååå. Alle andre språk har formatet dd.mm.åååå.