Delen Enquête: E-mail

Over het delen van enquêtes per e-mail

Enalyzer biedt een eenvoudige manier om uw enquête te delen via e-mail. U kunt gepersonaliseerde e-mailuitnodigingen versturen naar uw respondenten en hun voortgang bijhouden. E-mailuitnodigingen voor enquêtes stellen u in staat om herinneringen te sturen en te beperken dat respondenten de enquête slechts eenmaal beantwoorden.

Als u van plan bent enquête e-mailuitnodigingen naar meer dan een paar mensen te sturen, raden we u aan om:

1. Het uitnodigingsbericht aanmaken.
  2. Maak het CSV-bestand met de informatie van de respondenten. Dit zal het delen van uw enquête soepeler en sneller laten verlopen.
  3. Stel de anonimiteit van de enquête in.

Email Uitnodigingen voor Enquêtes Versturen

Om email uitnodigingen voor enquêtes te versturen, hoeft u alleen maar:

1. Ga naar uw enquête en selecteer deel in het zijmenu.
  2. Klik op de email optie.
  3. Kies hoe u uw respondenten wilt uitnodigen. U kunt kiezen tussen handmatig, kopiëren/plakken, of uploaden.
    • Deze optie is optimaal als u naar slechts één persoon verzendt. U hoeft alleen maar:
      1. Selecteer handmatig.
      2. Vul de informatie van de respondent in.

De email variabele is het enige verplichte veld.

• Kopieer/plak uw respondentinformatie rechtstreeks vanuit een CSV-bestand in Enalyzer. U hoeft alleen maar:
      1. Selecteer kopiëren/plakken.
      2. Er verschijnt een vak hieronder. Kopieer de informatie van het CSV-bestand en plak dit in het vak.

U kunt alleen de systeemvariabelen kopiëren/plakken: voornaam, achternaam, email en taal. Als u data naar achtergrondvariabelen wilt importeren die u zelf heeft aangemaakt of als u enige variabelen wilt importeren, kies dan de upload optie.

• Deze optie is perfect als u werkt met veel respondenten en achtergrondvariabelen. Bovendien is dit de enige optie die het mogelijk maakt om variabelen te importeren. Voor meer details over het creëren van een CSV-bestand, klik hier.
      Om uw CSV-bestand te uploaden, hoeft u alleen maar:
      1. Selecteer upload.
      2. Klik op upload uw CSV-bestand.
      3. Vind uw CSV-bestand en klik upload.
      4. Map de velden door de velden van uw CSV-bestand links te linken aan uw enquêtevariabelen rechts.

Als er een veld is dat u niet wilt uploaden of importeren, kunt u deze overslaan.

Om een variabele te importeren selecteer nieuw: achtergrondvariabele. Dit zal het CSV-veld importeren als een tekst achtergrondvariabele.

5. Wanneer u klaar bent met mappen, klik op opslaan om terug te keren naar de voorvertoning van de enquête uitnodiging.
      6. U kunt altijd klikken op bewerk mappings om eventuele veranderingen te maken.
  4. Selecteer het bericht dat u gaat versturen. Als u wijzigingen wilt aanbrengen in het bericht, klik dan op bewerk en volg de instructies op het scherm.
  5. Bewerk de informatie van de afzender, indien relevant.
  6. U kunt uw email enquête uitnodiging voorvertonen in het rechterpaneel. Als alles er goed uitziet, klik op volgende.
  7. Onder het plannen van uw uitnodiging, kies wanneer u uw uitnodiging wilt versturen. U kunt kiezen tussen verzend nu en plan voor later.
      1. Selecteer verzend nu om de enquête uitnodigingen meteen te versturen.
      2. Klik verzend nu.
      1. Selecteer plan voor later om de enquête uitnodigingen op een later tijdstip te versturen.
      2. Selecteer de datum en tijd waarop u wilt dat uw uitnodigingen worden verzonden.
      3. Klik plan nu.
  8. U kunt nu een overzicht zien van uw respondenten.

Enquêtes versturen zonder e-mailadressen

Heb je ooit een enquête willen lanceren, maar je hebt geen e-mailadressen? Bijvoorbeeld, enquêtes die telefonisch of met papier worden afgenomen? Of moest je ervoor zorgen dat respondenten slechts één keer antwoorden op je enquête, maar wilde je niet de e-mailservice van Enalyzer gebruiken? Zo ja, dan is hier wat je moet doen.

In principe moet je zoveel fictieve respondenten aanmaken als je nodig hebt. Stel bijvoorbeeld dat 150 mensen jouw enquête moeten beantwoorden, dan moet je 150 fictieve respondenten creëren. Hoe doe je dat? Volg gewoon het proces dat je normaal zou doorlopen om je enquête via e-mail te verzenden:

• Maak een respondentenlijstbestand. Dit bestand moet de fictieve e-mailadressen van je respondenten bevatten.

Je moet het domein @sink.sendgrid.net gebruiken bij het aanmaken van fictieve e-mailadressen. Het versturen naar nep e-mailadressen schendt onze voorwaarden en kan leiden tot schorsing van jouw account.

• Verzend e-mailuitnodigingen. Aangezien je fictieve e-mailadressen gebruikt, zal niemand een daadwerkelijke uitnodiging ontvangen. Het is dus niet nodig tijd te besteden aan het aanpassen van je uitnodigingsbericht.
  • Download je antwoorddata in Excel- of CSV-formaat en vergeet niet om achtergrondvariabelen bij de download in te sluiten. Jouw antwoorddata bestand bevat een unieke gebruikersnaam en wachtwoord voor elke respondent. De combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is uniek voor de respondent.

Nu heb je twee opties, verstuur de inloggegevens naar je respondenten of maak unieke links en verstuur die naar de respondenten.

MAAK UNIEKE LINKS VOOR ELKE RESPONDENT

Dit is de meest populaire methode en hoewel het wat handmatig werk vereist, is het relatief simpel. Zodra je je antwoordgegevens hebt gedownload met de gebruikersnaam en het wachtwoord van je respondenten, kun je unieke links voor elke respondent maken. Elke unieke link volgt deze structuur:

https://surveys.enalyzer.com/?Pid=[GEBRUIKERSNAAM]&Rid=[WACHTWOORD]

Om dus een unieke link te maken, hoef je alleen de velden [GEBRUIKERSNAAM] en [WACHTWOORD] te vervangen door de daadwerkelijke gebruikersnaam en wachtwoord uit het antwoordgegevensbestand.

Als je meer dan een paar respondenten hebt, dan moet je naar Excel gaan. We hebben een eenvoudige en snelle handleiding samengesteld, maar houdt er rekening mee dat wanneer je contact opneemt met ons Customer success team, zij mogelijk niet over de Excel-vaardigheden beschikken om je te helpen met eventuele problemen die je kunt tegenkomen.

1. Open een programma zoals Microsoft Excel of Google Sheets.
  2. Maak drie kolommen: gebruikersnaam, wachtwoord, en URL.
  3. Kopieer de gebruikersnamen en wachtwoorden uit het antwoordgegevensbestand en voeg ze in in je Excel-document.
  4. Nu is het tijd voor Excel-magie. Zet de cel met de enquêtelink om in een formule die [GEBRUIKERSNAAM] en [WACHTWOORD] vervangt door de daadwerkelijke waarden ingevoerd in kolommen A en B. De formule zou er zo uit zien (zie afbeelding hieronder):
    ="https://surveys.enalyzer.com/?Pid="&A2&"&Rid="&B2
  5. Nadat je de formule hebt gedefinieerd, druk je op enter en de link zal de gebruikersnaam en het wachtwoord bevatten. Trek de formule naar beneden over alle resterende cellen en kijk hoe de gebruikersnamen en wachtwoorden veranderen in unieke links.

STUUR INLOGGEGEVENS

Om in te loggen op uw enquête, moeten uw respondenten naar de inlogwebsite gaan (https://surveys.enalyzer.com), evenals hun respectievelijke gebruikersnaam en wachtwoord uit de download van responsgegevens.

Geplande uitnodigingen stopzetten

Heeft u uw enquête e-mailuitnodigingen gepland om later te worden verzonden en moet u nu iets wijzigen? Om de geplande uitnodigingen te stoppen, moet u de geplande respondenten verwijderen. U hoeft alleen maar:

1. Ga naar uw enquête en selecteer responses in het zijmenu. Als het menu gesloten is, klik op het menu-icoon () om het eerst te openen.
  2. Klik op de filter knop en het filter responses zijmenu zal openen.
  3. Klik op het add filter dropdown menu en selecteer uitnodigingsstatus.
  4. Selecteer vervolgens gepland, klik op de toepassen knop, en sluit het zijmenu.
  5. Klik op het actiemenu en selecteer verwijderen.
  6. Selecteer de geplande respondent en klik op de verwijderen knop.
  7. Uw geplande uitnodigingen zijn verwijderd en zullen niet worden verzonden.

Om geplande uitnodigingen te stoppen, moet u ze verwijderen voordat ze worden verzonden.