Achtergrondvariabele: Datum

Over Datum Achtergrondvariabelen

Datumvariabelen, zoals de naam al doet vermoeden, accepteren datumformaten en hebben verschillende toepassingen afhankelijk van de context. Ze hebben meerdere doeleinden:

Datum Achtergrondvariabelen Toevoegen

U kunt achtergrondvariabelen toevoegen tijdens het maken van een formulier vraag of rechtstreeks via uw enquête instellingen. Om ze vanuit uw enquête instellingen toe te voegen, hoeft u alleen maar:

1. Ga naar uw enquête en selecteer instellingen in het zijmenu. Als het menu gesloten is, klik dan op het menu-icoon () om het eerst te openen.
    2. Klik op lijst van achtergrondvariabelen.
    3. Klik op het icoon voor het toevoegen van een achtergrondvariabele ().
    4. Selecteer datum en klik volgende.
    5. Ben noem de variabele.
    6. Activeer de instelling antwoord vereist als u wilt dat de variabele verplicht is.

Het antwoord zal alleen vereist zijn als de variabele in de enquête wordt gebruikt via een formulier vraag.

7. Klik toevoegen om uw variabele te creëren.

Waarden importeren naar Datum Achtergrondvariabelen

Als u reeds over de respondentgegevens beschikt, heeft u de mogelijkheid om deze waarden te uploaden in uw enquête wanneer u deze deelt via organisatie, e-mail, en Digitale Post.

• Organisaties stellen u in staat om uw medewerkers als leden te importeren en zo hun achtergrondinformatie op te slaan. Wanneer u een enquête naar organisatieleden stuurt, heeft u de optie om de opgeslagen informatie van leden naar de enquête te importeren. Leer meer over het delen van enquêtes met uw organisatie.
  • Wanneer u uw enquête deelt via e-mail en Digitale Post, kunt u Datumvariabelen importeren met een respondentenlijst (CSV-bestand). Leer meer over het instellen van respondentenlijsten hier, evenals delen via e-mail en Digitale Post.

Of het nu gaat om profielen van organisatieleden of een respondentenlijst (CSV-bestand), om gegevens te importeren in een Datumvariabele, moet de waarde overeenkomen met het formaat van de variabele of de gegevens worden niet geïmporteerd. Het datumformaat is dd/mm/jjjj.

Datum Achtergrondvariabelen in Antwoorddata Downloads

U kunt uw enquêteresponses downloaden van Enalyzer voor verschillende doeleinden. U kunt het bestand gebruiken voor analyse in andere software, delen met uw team, of importeren in een andere Enalyzer-enquête.

In de antwoorddata download, worden Datum achtergrondvariabelen in één kolom gevonden. De kolom is vernoemd naar de variabele. Standaard zal elke antwoordoptie onder de variabele worden weergegeven in het waardeformaat. U kunt meer lezen over dataformaten hier.

De taal van uw account bepaalt het datumformaat van uw download. Het formaat voor accounts in de Engelse taal is mm.dd.yyy. Alle andere talen zijn dd.mm.yyyy.