Flersprogede Undersøgelser

Om flersprogede undersøgelser

Du kan oprette en flersproget undersøgelse med forskellige sprog ved at tilføje dine egne oversættelser. Respondenter kan vælge det sprog, de føler sig mest komfortable med, eller du kan sende et link, der åbner undersøgelsen på et bestemt sprog.

Denne artikel beskriver, hvordan du oversætter undersøgelser, og hvordan du specificerer, hvilket sprog hver respondent ser.

Vi anbefaler, at du oversætter din undersøgelse, når du er helt færdig med at bygge din undersøgelse. Hvis du foretager redigeringer efter at have oversat, skal du sørge for også at redigere oversættelserne tilsvarende.

Tilføjelse af Undersøgelsessprog

Du kan tilføje flere sprog, når du er i gang med at oprette din undersøgelse. Men du kan også tilføje dem efter, undersøgelsen er blevet oprettet, alt hvad du skal gøre er:

1. Gå til din undersøgelse og vælg indstillinger på sidemenuen. Hvis menuen er lukket, klik på menuikonet (BurgerMenu.png) for at åbne den først.
  2. Under sprog vil du se de nuværende sprog, din undersøgelse har. Klik på dem.
  3. Vælg de sprog, du ønsker at tilføje, og klik gem.

Oversæt Undersøgelseselementer

For at oversætte dine undersøgelseselementer, skal du:

1. Gå til din undersøgelse og vælg indhold på sidemenuen. Hvis menuen er lukket, klik på menuikonet (BurgerMenu.png) for at åbne den først.
  2. I det øverste højre hjørne, vælg det sprog du vil oversætte til.
  3. Alle elementer, der ikke er oversat, vil blive markeret med dette ikon: AlertIcon.png
  4. Klik på det element du ønsker at oversætte, og du vil finde ud af, at spørgsmålets overskrifter og svarmuligheder er erstattet af TEKST MANGLER.
  5. Klik på den tekst du ønsker at oversætte og indtast oversættelsen, du vil kunne se en forhåndsvisning til højre. For at gennemgå teksten fra standardsproget, klik på oversættelsesikonet (GlobeIcon.png).
  6. Dine ændringer vil blive gemt med det samme.

Oversæt Baggrundsvariabler

Systemvariabler er tilgængelige på alle de understøttede sprog, men hvis du har oprettet baggrundsvariabler, skal du oversætte dem selv. For at oversætte dine baggrundsvariabler skal du:

1. Gå til din undersøgelse og vælg indstillinger i sidemenuen. Hvis menuen er lukket, klik på menuknappen (BurgerMenu.png) for at åbne den først.
  2. Under baggrundsvariabler, klik på liste over baggrundsvariabler.
  3. I øverste højre hjørne vælger du det sprog, du vil oversætte til.
  4. Klik på den variabel, du ønsker at oversætte.
  5. Indtast din oversættelse for variablens navn og svarmuligheder, hvis relevant.
  6. Dine ændringer vil blive gemt med det samme.

Oversæt Undersøgelsesbeskeder

Hvis du deler din flersprogede undersøgelse via e-mail, organisation, eller Digital Post, skal du oversætte din undersøgelsesbesked. For det første, sørg for at oprette en invitationsbesked og endda en påmindelsesbesked

For at oversætte din besked skal du:

1. Gå til din undersøgelse og vælg besvarelser i sidemenuen. Hvis menuen er lukket, klik på menuknappen (BurgerMenu.png) for at åbne den først.
  2. Klik på handlingsmenuen og vælg beskeder.
  3. Klik på den besked, du vil oversætte.
  4. Under tekst vil du se en liste over de forskellige sprog i din undersøgelse. Klik på det sprog, du ønsker at oversætte.
  5. Klik på den tekst, du ønsker at oversætte, og indtast oversættelsen, du vil kunne se et forhåndsvisning til højre. For at gennemgå teksten fra standardsproget, klik på oversæt ikonet.

Angivelse af Sprog for Respondenten

Når alt er oversat, har du forskellige måder at sikre, at respondenterne ser undersøgelsen, samt invitationer og påmindelser på deres respektive sprog.

ANGIVELSE AF SPROG I RESPONDENTLISTEN

Hvis du på forhånd kender dine respondenters foretrukne sprog, kan du uploade disse oplysninger som en del af din respondentliste ved at tilføje en sprogsøjle til din CSV-fil med respondentliste.

I sprogsøjlen på din kontaktliste indsætter du den passende sprogkode for hver deltager. De tilgængelige sprogkoder er:

ar Arabisk nl Hollandsk de Tysk km Khmer pl Polsk es Spansk
bn Bengali en Engelsk el Græsk ko Koreansk pt Portugisisk  sps Spansk (LATAM)
bg Bulgarsk et Estisk hi Hindi lv Lettisk pa Punjabi se Svensk
min Burmesisk fa Farsi hu Ungarsk lt Litauisk ro Rumænsk th Thai
zh Kinesisk fi Finsk id Indonesisk ms Malaysisk ru Russisk tr Tyrkisk
cs Tjekkisk nld Flamsk it Italiensk ml Malayalam sd Sindhi ur Urdu
da Dansk fr Fransk ja Japansk no Norsk sl Slovensk vi Vietnamesisk

Fjernelse af Sprog

Du kan altid fjerne et sprog fra din undersøgelse, alt hvad du skal gøre er:

1. Gå til din undersøgelse og vælg indstillinger på sidemenuen. Hvis menuen er lukket, klik på menuikonet (BurgerMenu.png) for at åbne den først.
  2. Under sprog vil du se de nuværende sprog din undersøgelse har. Klik på dem.
  3. Fravælg de sprog du ønsker at fjerne og klik gem.