Organisatieleden

Over Organisatieleden

Je kunt je gehele organisatie of bedrijf uitnodigen om lid te worden van Enalyzer zodat jullie samen enquêtes en rapporten kunnen creëren en alle gegevens onder één online dak kunnen bewaren. Alles wat leden creëren zal altijd binnen de organisatie blijven en kan niet worden overgedragen. Daarom, wanneer een lid de organisatie verlaat, laten zij het werk dat zij in de organisatie hebben gedaan achter.

Organisatiebeheerders kunnen mensen uitnodigen om als leden bij de organisatie te komen door hen één voor één toe te voegen of hun informatie in bulk te importeren. Als alternatief kun je integreren met Azure Active Directory en leden voorzien van Single Sign-On.

De namen van de leden worden bepaald door de beheerder die ze aan de organisatie toevoegt, wat betekent dat er in zeldzame gevallen een discrepantie kan zijn tussen de accountnaam en de naam van het organisatielid. Desondanks kunnen de beheerders altijd de gekoppelde accounts zien onder de profielen van de leden.

Rollen voor leden van de organisatie

Er zijn drie rollen voor leden van de organisatie: beheerder, medewerker en lezer.

Lezers hebben:

Rapporten kunnen alleen gelezen worden door gebruikers met een betaald plan. Gebruikers met een gratis plan zullen gesimuleerde data zien.

Medewerkers kunnen:

• Hun eigen enquêtes, rapporten en werkruimtes maken.
  • Samenwerken met andere leden van de organisatie via werkruimtes
  • Online rapporten delen met andere leden van de organisatie

Beheerders kunnen alles wat medewerkers kunnen, plus:

• De naam en het ontwerp van de organisatie wijzigen
  • Leden van de organisatie uitnodigen/verwijderen
  • Profielen van leden aanpassen en teams creëren
  • Rollen van leden wijzigen
  • Een contract koppelen aan de organisatie
  • Beschikbare plannen in het contract toewijzen

Leden Eén voor Eén Toevoegen

Beheerders van de organisatie kunnen mensen uitnodigen om zich aan te sluiten bij hun organisatie als beheerders, medewerkers of lezers. Wanneer je leden één voor één toevoegt, kun je kiezen om de uitnodigingen direct te versturen of op een later tijdstip.

NU VERSTUREN

Deze optie zal onmiddellijk een e-mailuitnodiging naar het lid dat je toevoegt aan de organisatie versturen. Om uitnodigingen direct te versturen, dien je:

1. Naar de homepage te gaan en op je organisatie te klikken.
  2. Selecteer leden in het zijmenu.
  3. Klik op het icoon om een organisatielid toe te voegen (TealPlusIcon.png).
  4. Selecteer de ledenrol en voeg hun informatie toe.

De velden voor voornaam, achternaam en e-mail zijn verplicht.

5. Onder leden uitnodiging, selecteer nu versturen. Selecteer later versturen om de uitnodigingen op een later tijdstip naar de leden te versturen.
  6. Wanneer je klaar bent, klik op volgende.
  7. Een pop-upvenster zal bevestigen dat een uitnodiging is verzonden.

LATER VERZENDEN

Deze optie stelt u in staat om uw e-mailuitnodiging aan te passen en deze later naar de leden te verzenden die u toevoegt aan de organisatie. Om uitnodigingen later te versturen, moet u eerst de leden toevoegen en ze later uitnodigen.

Om een lid toe te voegen zonder hen uit te nodigen:

1. Ga naar de homepage en klik op uw organisatie.
  2. Selecteer leden in het zijmenu.
  3. Klik op het icoon voor het toevoegen van een organisatielid (TealPlusIcon.png).
  4. Selecteer de ledenrol en voeg hun informatie toe.

De velden voornaam, achternaam en e-mail zijn verplicht.

5. Onder leden uitnodiging, selecteer later verzenden.
  6. Klik wanneer u klaar bent op volgende.
  7. Het lid zal toegevoegd worden aan de ledenlijst.

Wanneer u klaar bent om de uitnodigingen te versturen, moet u:

1. Ga naar de homepage en klik op uw organisatie.
  2. Selecteer leden in het zijmenu.
  3. Klik op het menu acties en selecteer uitnodigen.
  4. Selecteer de leden die u wilt uitnodigen en klik op de knop uitnodigen.
  5. Voer de naam en e-mail van de afzender in en klik op volgende.
  6. Bewerk de inhoud van de uitnodiging en klik op volgende.
  7. Bewerk het ontwerp van de uitnodiging en klik op volgende.
  8. Klik op nu verzenden om de leden uit te nodigen.

Leden Importeren

MAAK UW CSV-BESTAND

U kunt tijd besparen door uw leden te importeren in plaats van ze één voor één toe te voegen. Om leden te importeren, moet u een CSV-bestand maken met de informatie van uw leden. Het CSV-bestand moet de volgende kopteksten bevatten:

• firstname - verwijst naar de voornaam van het lid.
  • lastname - verwijst naar de achternaam van het lid.
  • email - verwijst naar de e-mail van het lid.

U kunt ook kiezen om de volgende kopteksten toe te voegen:

• personalid - verwijst naar het persoonlijke ID van het lid. Als u dit niet in uw CSV-bestand opneemt, zal Enalyzer hun e-mail als een persoonlijk ID gebruiken.
  • comment - verwijst naar eventuele opmerkingen die u zou kunnen hebben voor een lid, bijv. sales manager, CEO, etc. Opmerkingen kunnen worden gebruikt om leden te taggen en te filteren.
  • teamid - voeg het lid toe aan een team door het team-ID in te voegen.
  • U kunt ook alle variabelen toevoegen die u hebt toegevoegd aan de profielen van de leden.

Het CSV-bestand moet gecodeerd zijn in UTF-8. U kunt niet meer dan 10.000 leden tegelijk importeren.

UPLOAD CSV-BESTAND MET LEDENINFORMATIE

Zodra uw CSV-bestand klaar is om geïmporteerd te worden, is het tijd om uw leden toe te voegen, het enige wat u hoeft te doen is:

1. Ga naar de startpagina en klik op uw organisatie.
  2. Selecteer leden in het zijmenu.
  3. Klik op het opties menu en selecteer leden importeren.
  4. Upload of sleep het CSV-bestand met de ledeninformatie.
  5. Koppel de velden door de velden uit het CSV aan de linkerzijde te linken aan de ledenvariabelen aan de rechterzijde. Als er een variabele is die u niet wilt importeren, selecteer dan de overslaan optie.
  6. Wanneer u klaar bent, klik op volgende.
  7. Controleer de ledeninformatie en klik op toevoegen.

UITGENODIGDE GEÏMPORTEERDE LEDEN

Leden worden geïmporteerd als rapportlezers. U kunt de rol van het lid na het importeren wijzigen.

Het importeren van leden verstuurt geen uitnodigingen naar uw organisatie. Om geïmporteerde leden uit te nodigen, moet u:

1. Ga naar de startpagina en klik op uw organisatie.
  2. Selecteer leden in het zijmenu.
  3. Klik op het acties menu en selecteer uitnodigen.
  4. Selecteer de leden die u wilt uitnodigen en klik op de uitnodigen knop.
  5. Voer de naam en e-mail van de verzender in en klik op volgende.
  6. Bewerk de inhoud van de uitnodiging en klik op volgende.
  7. Bewerk het ontwerp van de uitnodiging en klik op volgende.
  8. Klik op nu verzenden om de leden uit te nodigen.

Leden Uit Uw Organisatie Verwijderen

Organisaties helpen u uw gegevens te beveiligen bij het verloop van leden. Met andere woorden, als iemand het bedrijf verlaat, kunt u hen uit uw Enalyzer organisatie verwijderen. Al hun inhoud blijft binnen uw organisatie en kan niet daarbuiten worden overgedragen.

Wanneer een lid uit de organisatie wordt verwijderd, zal al het werk dat ze in de organisatie hebben gemaakt daar blijven. Als een lid uit een organisatie moet worden verwijderd en iemand anders hun enquêtes en rapporten moet overnemen, raden we het volgende aan voordat u het lid verwijdert:

1. De organisatiebeheerder nodigt de nieuwe persoon uit voor de organisatie.
  2. De organisatiebeheerder of het nieuwe lid creëert een werkruimte en voegt het lid toe dat zal worden verwijderd.
  3. Het lid dat verwijderd zal worden moet hun enquêtes en rapporten toevoegen aan de nieuwe werkruimte.
  4. Als u een contract hebt met Enalyzer en het is verbonden met uw organisatie, verwijder het contractplan van het lid.

Nu kunt u de leden uit de organisatie verwijderen en zou het nieuwe lid toegang hebben tot de enquêtes en rapporten. Om een lid uit een organisatie te verwijderen, moet een organisatiebeheerder:

1. Naar de startpagina gaan, klik op de pijl terug in de linkerbovenhoek van de pagina en selecteer uw organisatie. Als u al in de organisatie bent, klik dan op uw naam in de rechterbovenhoek van de pagina en selecteer organisatie.
  2. Selecteer leden in het zijmenu.
  3. Selecteer de leden die u wilt verwijderen.
  4. Klik op het menu acties en selecteer verwijderen.
  5. Er verschijnt een dialoogvenster dat u vraagt of u het zeker weet, als dat zo is, klik op verwijderen.
  6. De leden zullen automatisch verwijderd worden.

Als een lid wordt verwijderd zonder hun enquêtes/rapporten via een werkruimte met andere leden van de organisatie te delen, zullen ze voor niemand in de organisatie zichtbaar zijn. Om ze te kunnen openen of te verwijderen, moet de organisatiebeheerder contact opnemen met ons Customer Success Team.

Als u een contract heeft met Enalyzer en het is verbonden met uw organisatie, betekent het verwijderen van een lid uit de organisatie niet dat zij ook uit het contract worden verwijderd.

Organisatie Verlaten

Wanneer je een organisatie verlaat, blijft al het werk dat je in de organisatie hebt gecreëerd daar achter. Als je een organisatie moet verlaten en iemand anders jouw enquêtes en rapporten moet overnemen, raden we het volgende aan voordat je de organisatie verlaat:

1. De organisatiebeheerder nodigt de nieuwe persoon uit voor de organisatie.
  2. De organisatiebeheerder of het nieuwe lid creëert een werkruimte en voegt het lid toe dat verwijderd gaat worden.
  3. Voeg hun enquêtes en rapporten toe aan de nieuwe werkruimte.
  4. Als de organisatie verbonden is aan een contract, moet de organisatiebeheerder het contractplan dat aan jou is toegewezen verwijderen.

Nu kun je de organisatie verlaten en de nieuwe lid heeft toegang tot de enquêtes en rapporten. Om een organisatie te verlaten, moet je:

1. Ga naar de startpagina, klik op het organisatiegebied en klik op profiel.
  2. Onder je organisatieprofielinformatie, klik op deze organisatie verlaten.
  3. Er verschijnt een dialoogvenster dat je vraagt of je het zeker weet, als dat zo is, klik op verlaten.
  4. Je wordt automatisch verwijderd.

Zodra je een organisatie verlaat, laat je alle inhoud die je hebt gecreëerd achter. Als je ooit terug wordt uitgenodigd krijg je weer toegang tot de inhoud die je in de organisatie hebt achtergelaten.

Als een lid vertrekt zonder hun enquêtes/rapporten via een werkruimte met andere organisatieleden te delen, zullen ze voor niemand in de organisatie zichtbaar zijn. Om ze te benaderen of te verwijderen, moet de organisatiebeheerder contact opnemen met ons Customer Success Team.

Als je een contract hebt met Enalyzer en het is verbonden aan je organisatie, betekent het verwijderen van een lid uit de organisatie niet dat ze worden verwijderd uit het contract.