Meertalige Enquêtes

Over Meertalige Enquêtes

U kunt een meertalige enquête met verschillende talen maken door uw eigen vertalingen toe te voegen. Respondenten kunnen de taal kiezen waar zij zich het meest comfortabel bij voelen, of u kunt een link versturen die de enquête in een specifieke taal opent.

Dit artikel beschrijft hoe u enquêtes vertaalt en hoe u kunt aangeven welke taal elke respondent ziet.

We raden u aan om uw enquête te vertalen wanneer u helemaal klaar bent met het opbouwen van uw enquête. Als u wijzigingen aanbrengt nadat u hebt vertaald, zorg er dan voor dat u de vertalingen dienovereenkomstig ook aanpast.

Talen toevoegen aan uw enquête

U kunt meerdere talen toevoegen wanneer u uw enquête aanmaakt. U kunt echter ook na het aanmaken van de enquête talen toevoegen, het enige wat u hoeft te doen is:

1. Ga naar uw enquête en selecteer instellingen in het zijmenu. Als het menu gesloten is, klik dan eerst op het menu-icoon (BurgerMenu.png) om het te openen.
  2. Onder talen ziet u de huidige taal/talen van uw enquête. Klik hierop.
  3. Selecteer de taal/talen die u wilt toevoegen en klik op opslaan.

Enquête-elementen Vertalen

Om uw enquête-elementen te vertalen, moet u:

1. Ga naar uw enquête en selecteer inhoud in het zijmenu. Als het menu gesloten is, klik op het menu-icoon (BurgerMenu.png) om het eerst te openen.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek de taal die u wilt vertalen.
  3. Alle elementen die niet vertaald zijn, zullen gemarkeerd worden door dit icoon: AlertIcon.png
  4. Klik op het element dat u wilt vertalen en u zult zien dat de vraagkoppen en antwoord opties vervangen zijn door TEKST ONTBREEKT.
  5. Klik op de tekst die u wilt vertalen en voer de vertaling in, u kunt rechts een voorbeeld zien. Om de tekst uit de standaardtaal te bekijken, klik op het vertaal-icoon (GlobeIcon.png).
  6. Uw wijzigingen worden direct opgeslagen.

Achtergrondvariabelen Vertalen

Systeemvariabelen zijn beschikbaar in alle ondersteunde talen, maar als u achtergrondvariabelen heeft gemaakt, moet u die zelf vertalen. Om uw achtergrondvariabelen te vertalen, moet u:

1. Ga naar uw enquête en selecteer instellingen in het zijmenu. Als het menu gesloten is, klik dan eerst op de menuknop (BurgerMenu.png) om het te openen.
  2. Klik onder achtergrondvariabelen op lijst van achtergrondvariabelen.
  3. Selecteer in de rechterbovenhoek de taal waarin u wilt vertalen.
  4. Klik op de variabele die u wilt vertalen.
  5. Voer uw vertaling in voor de naam van de variabele en de antwoordopties, indien relevant.
  6. Uw wijzigingen worden direct opgeslagen.

Enquêteberichten vertalen

Als je jouw meertalige enquête deelt via e-mail, organisatie, of Digitale Post, moet je jouw enquêtebericht vertalen. Begin met zeker stellen dat je een uitnodigingsbericht en zelfs een herinneringsbericht aanmaakt.

Om jouw bericht te vertalen, moet je het volgende doen:

1. Ga naar je enquête en selecteer responses in het zijmenu. Als het menu gesloten is, klik dan op de menuknop (BurgerMenu.png) om het eerst te openen.
  2. Klik op het actiemenu en selecteer berichten.
  3. Klik op het bericht dat je wilt vertalen.
  4. Onder tekst zie je een lijst met de verschillende talen in je enquête. Klik op de taal die je wilt vertalen.
  5. Klik op de tekst die je wilt vertalen en voer de vertaling in, je zult een voorbeeld aan de rechterkant kunnen zien. Om de tekst van de standaardtaal te beoordelen, klik je op het vertaaliccon.

De Taal van de Respondent Specificeren

Zodra alles is vertaald, zijn er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat respondenten de enquête, evenals uitnodigingen en herinneringen in hun respectievelijke talen zien.

TAAL SPECIFICEREN IN DE RESPONDENTENLIJST

Als u de voorkeurstaal van uw respondenten vooraf weet, kunt u deze informatie uploaden als onderdeel van uw respondentenlijst door een taalkolom toe te voegen aan uw CSV-bestand van de respondentenlijst.

In de taalkolom van uw contactenlijst voegt u de juiste taalcode in voor elke deelnemer. De beschikbare taalcodes zijn:

ar Arabisch nl Nederlands de Duits km Khmer pl Pools es Spaans
bn Bengalees en Engels el Grieks ko Koreaans pt Portugees  sps Spaans (LATAM)
bg Bulgaars et Ests hi Hindi lv Lets pa Punjabi se Zweeds
mijn Birmees fa Perzisch hu Hongaars lt Litouws ro Roemeens th Thais
zh Chinees fi Fins id Indonesisch ms Maleis ru Russisch tr Turks
cs Tsjechisch nld Vlaams it Italiaans ml Malayalam sd Sindhi ur Urdu
da Deens fr Frans ja Japans no Noors sl Sloveens vi Vietnamees

Talen Verwijderen

Je kunt altijd een taal uit je enquête verwijderen, je hoeft alleen maar te:

1. Ga naar je enquête en selecteer instellingen aan het zijmenu. Als het menu gesloten is, klik dan op het menu-icoon (BurgerMenu.png) om het eerst te openen.
  2. Onder talen zie je de huidige ta(a)l(en) van je enquête. Klik erop.
  3. Deselecteer de ta(a)l(en) die je wilt verwijderen en klik op opslaan.