Integreer met Digitale Post

Over Digitale Post

Deense burgers ontvangen hun post van publieke Deense autoriteiten digitaal. Zowel de mailbox als de berichten worden 'Digitale Post' genoemd en zorgen voor beveiligde digitale communicatie tussen de burgers en publieke autoriteiten. Dit betekent dat uw Digitale Post nooit gelezen kan worden door iemand anders dan u en de betreffende autoriteit. Veiligheid is belangrijk omdat er vaak gevoelige persoonlijke gegevens worden uitgewisseld.

Met Digitale Post kunnen Deense burgers:

  • Post lezen van publieke autoriteiten
  • Post versturen naar publieke autoriteiten
  • Antwoord op post van publieke autoriteiten
  • Post doorsturen van publieke autoriteiten

Organisatiebeheerders kunnen de organisatie integreren met Digitale Post en organisatieleden toegang geven om enquêtes te delen via Digitale Post.

Integratie met Digitale Post

Organisatiebeheerders kunnen organisaties integreren met Digitale Post en selecteren welke organisatieleden toegang hebben om enquêtes te delen via Digitale Post. Als je een organisatiebeheerder bent, hoef je alleen maar:

  1. Ga naar je organisatie en selecteer instellingen in het zijmenu.
  2. Klik op Lid toegang tot Digitale Post: Uitgeschakeld.
  3. Voer de API-sleutel in van je Digitale Post-account.

    Leer hoe je de API-sleutel van Digitale Post krijgt (in het Deens).

  4. Voer het verzendende CVR-nummer in, dat gebruikt zal worden om uitnodigingen te versturen via Digitale Post.
  5. Voer je Burgerservicenummer (BSN) in om de verbinding te verifiëren. Het nummer zal niet opgeslagen worden.
  6. Klik op volgende.
  7. Er zal een digitale post verstuurd worden naar de digitale postbus die gerelateerd is aan het geregistreerde BSN. Verifieer dat je de digitale post ontvangen hebt, en klik dan op de bevestigen en inschakelen knop.
  8. De integratie is nu ingeschakeld en je kunt doorgaan met het geven van toegang tot het delen van enquêtes via Digitale Post aan organisatieleden.

Toegang verlenen tot Digitale Post

Als organisatiebeheerder heb je volledige controle over wie enquêtes kan delen via Digitale Post, wat betekent dat je altijd lidtoegang kunt verlenen en intrekken. Zodra je toegang hebt verleend aan een lid, zullen zij de Digitale post als een deelmogelijkheid voor hun enquête zien.

Om leden toegang te verlenen, hoef je alleen maar:

  1. Ga naar je organisatie en selecteer instellingen in het zijmenu.
  2. Klik op Lidtoegang tot Digitale Post: Ingeschakeld.
  3. Onder lidtoegang zie je het aantal leden dat al toegang heeft. Klik op dat aantal.
  4. Als je nog niemand toegang hebt verleend, selecteer dan eenvoudig de leden en klik op de toevoegen knop om hen toegang te geven. Als je al leden toegang hebt gegeven, klik dan op het icoon leden toevoegen (TealPlusIcon.png), selecteer de leden, en klik op de toevoegen knop.

    Als je met een grote ledenlijst werkt, overweeg dan de filteropties te gebruiken om sneller de leden te vinden waarnaar je op zoek bent.

Toegang tot Digitale Post Intrekken

Net zo gemakkelijk als u toegang kunt verlenen tot Digitale Post, kunt u deze ook intrekken. Alles wat u moet doen is:

  1. Ga naar uw organisatie, en selecteer instellingen in het zijmenu.
  2. Klik op Lid toegang tot Digitale Post: Ingeschakeld.
  3. Onder lid toegang ziet u het aantal leden dat al toegang heeft. Klik op dat aantal.
  4. Klik op het actiemenu en selecteer verwijderen.
  5. Selecteer de leden die u wilt verwijderen en klik op de verwijderen knop.

Zodra de toegang is ingetrokken, zullen eventuele geplande uitnodigingen en herinneringen die de lid(leden) heeft gemaakt niet worden verzonden.

Digitale Post Uitschakelen

Alleen de beheerders van de organisatie kunnen de integratie met Digitale Post uitschakelen. Alles wat u hoeft te doen is:

  1. Ga naar uw organisatie en selecteer instellingen in het zijmenu.
  2. Klik op Toegang tot Digitale Post voor leden: Uitgeschakeld.
  3. Onder status, schakel de integratie uit. Er verschijnt een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd uw keuze om uit te schakelen te bevestigen. Klik op de knop nu uitschakelen om verder te gaan.
  4. Voer uw wachtwoord in en klik op doorgaan.
  5. De integratie met Digitale Post wordt onmiddellijk uitgeschakeld.

Zodra de integratie met Digitale Post is uitgeschakeld, zullen eventuele geplande uitnodigingen en herinneringen die de leden hebben gemaakt niet worden verzonden.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1