E-mail Service Provider

Over E-mail Service Providers

Een E-mail Service Provider (ESP) is een dienstverlenende organisatie die transactionele en/of marketing e-maildiensten levert. De meeste ESPs bieden functies waarmee klanten:

• Abonneelijsten uploaden en beheren
  • Marketingcampagnes plannen en verzenden
  • Transactionele e-mails beheren
  • E-mailafleverbaarheid verbeteren
  • Statistieken van uw e-mailcampagnes monitoren

Een ESP kan e-maildiensten leveren via een gebruikersinterface (UI), of kan ook een SMTP-provider zijn.

Met Enalyzer kunt u gebruikmaken van twee standaard ESPs: SendGrid (gevestigd in de VS) en Mailjet (gevestigd in de EU). Als geen van deze u aanspreken of aan uw wensen voldoen, kunt u een aangepaste provider toevoegen. Voor meer informatie over het hosten van de ESPs bezoek Enalyzers Data Verwerkings Overeenkomst Bijlage 5.

Ten slotte kunt u de ESP wijzigen voor persoonlijke accounts en hele organisaties.

ESP voor Persoonlijke Accounts

Om de standaard ESP voor uw persoonlijke account aan te geven, moet u:

1. Klik op uw naam rechtsboven op het scherm en selecteer account.
  2. Klik in het zijmenu op e-mailstatus. Als het menu gesloten is, klik dan eerst op het menu-icoon (BurgerMenu.png) om het te openen.
  3. Onder e-mailinstellingen ziet u uw huidige provider. Klik hierop om het te wijzigen.
  4. Kies tussen SendGrid, Mailjet, en aangepaste e-mailprovider.

Al uw e-mails worden nu verzonden met de gespecificeerde provider.

ESP voor Organisaties

Om de standaard ESP voor jouw organisatie te specificeren, moet je de admin van de organisatie zijn. Zodra je de instelling activeert, zullen alle persoonlijke accountinstellingen van leden worden overschreven.

Om de standaard ESP voor jouw organisatie te specificeren, moet je:

1. Klik op jouw naam rechtsboven op het scherm en selecteer organisatie.
  2. In het zijmenu, selecteer instellingen.
  3. Klik op selecteer e-mailprovider.
  4. Kies tussen SendGrid, Mailjet, en aangepaste e-mailprovider.
  5. Activeer tenslotte de instelling e-mailprovider van organisatie.

Al jouw e-mails zullen nu worden verzonden met behulp van de gespecificeerde provider.

Aangepaste E-mailprovider

Met Enalyzer kunt u uw eigen e-mailprovider gebruiken om alle Enalyzer-e-mails te verwerken. U kunt een aangepaste e-mailprovider specificeren voor uw persoonlijke account en organisatie. Om dit in te stellen, hoeft u alleen maar de SMTP-host op te geven die u gebruikt bij het verzenden van e-mails.

SMTP verplaatst uw e-mail over netwerken zodat uw communicatie in de juiste computer en e-mailinbox belandt. Dit alles vindt plaats achter de schermen, en we hoeven SMTP niet te begrijpen of te bedienen.

Als u een aangepaste e-mailprovider voor uw organisatie/persoonlijke account wilt gebruiken wanneer u deze instelt, moet u:

1. Selecteer aangepaste e-mailprovider
  2. Geef de volgende informatie op:
    • Server-URL
    • Serverpoort
    • Het "Van" adres dat u zult gebruiken
    • Gebruikersnaam & Wachtwoord
  3. Klik op de verbinding testen knop
  4. U ontvangt een testmail als de test succesvol was.

Outlook, Gmail en vergelijkbare providers ondersteunen geen "bulk" e-mailverzendingen en worden daarom niet ondersteund. Alleen servers met SMTP-toegang kunnen worden gebruikt.

Wanneer u een aangepaste e-mailprovider gebruikt, zal Enalyzer geen teruggekaatste e-mails naar respondenten loggen.

Lijst van E-mails

De e-mails verstuurd via het gespecificeerde ESP zijn:

• E-mail uitnodigingen: handmatig & automatiseringen
  • E-mail herinneringen: handmatig & gepland
  • Ontvangstbewijzen respons
  • Uitnodigingen voor organisaties
  • Uitnodigingen voor werkruimtes
  • Notificaties voor categorieën
  • Systeemnotificaties

Whitelisten van ESP's

Als geen van deze opties u aanspreken of aan uw behoeften voldoen, kunt u een aangepaste provider toevoegen. Voor meer informatie over het hosten van de ESP's bezoek alstublieft Enalyzer's Data Verwerkingsovereenkomst Bijlage 5.

Als u een van onze twee standaard e-mailserviceproviders (ESP) gebruikt: SendGrid (gebaseerd in de VS) en Mailjet (gebaseerd in de EU), kan uw IT-afdeling ze whitelisten om de bezorging van uitnodigingen en herinneringsmails die vanuit Enalyzer naar uw organisatie worden verzonden, te verzekeren.

Whitelist onze e-maildomeinen:

• mail.enalyzer.com
  • essmail.enalyzer.com

Als secundaire optie kunt u de hostnaam sendgrid.net (indien u SendGrid gebruikt) of mailjet.com (indien u Mailjet gebruikt) whitelisten. Het is niet nodig om specifieke IP-ranges te whitelisten aangezien deze kunnen veranderen.

Als u gekozen heeft voor een eigen e-mailprovider, moet u deze whitelisten in plaats van de onze.