Udgående Webhooks

Om udgående webhooks

Generelt er en webhook den måde, hvorpå applikationer automatisk kommunikerer med hinanden. Med andre ord sendes en besked over nettet, som udløses automatisk, når en bestemt begivenhed indtræffer. Udgående webhook-automatisering aktiveres, når en respondent fuldfører din undersøgelse, og deres svar sendes til et eksternt system efter dit valg.

Hver gang den udgående webhook-automatisering udløses, oprettes en ny automatiseringskørsel. Disse kørsler repræsenterer instanser, hvor din udgående webhook sender en undersøgelsesrespons til det angivne eksterne system. Med Enalyzer kan du nemt se og håndtere dine automatiseringskørsler.

Webhooks er tiltænkt brugere, der ved, hvordan man håndterer dem. Bemærk venligst, at vi ikke kan fejlfinde din kode eller give trin-for-trin udviklingsinstruktioner.

Opret en udgående webhook-automatisering

For at opsætte en udgående webhook-automatisering skal du:

1. Gå til området for automatiseringer () og klik på Enalyzer i sidemenuen.
  2. I sidemenuen skal du klikke på Enalyzer.
  3. Klik på opret automatisering. Hvis du allerede har en eller flere automatiseringer, skal du klikke på ikonet for at tilføje automatisering () for at tilføje en automatisering.
  4. Vælg muligheden webhooks og klik på udgående webhook.
  5. Vælg hvilke variable du ønsker at inkludere i din overførsel. Du kan vælge at inkludere alle variable eller specifikke variable i din dataoverførsel.
    1. Denne mulighed vil inkludere alle dine spørgsmål fra undersøgelsen og baggrundsvariable i dataoverførslen.
      1. Brug dropdown-menuen til at vælge inkluder alle variable muligheden
      2. Klik næste.
    2. Denne mulighed giver dig mulighed for at vælge, hvilke spørgsmål fra undersøgelsen og baggrundsvariable du vil inkludere i din dataoverførsel.
      1. Brug dropdown-menuen til at vælge inkluder specifikke variable muligheden og klik næste.
      2. Vælg de spørgsmål og baggrundsvariable, du ønsker at inkludere i din dataoverførsel, og klik tilføj.
  6. Vælg de variabellabels, som webhoooken skal bruge. Du kan vælge imellem:
    • Auto-genererede labels: disse er genereret af Enalyzer og er de samme labels som de auto-genererede labels i data downloads af svar.
    • Data labels: Du kan bruge data labels, som du kan tilpasse selv under dine undersøgelsesindstillinger.
  7. Tilføj den URL, som webhook-automatiseringen vil sende data til.
  8. Klik på test forbindelse knappen. Når din forbindelse er succesfuld, skal du klikke næste.
  9. Navngiv din automatisering og klik næste.
  10. Indstil status for automatiseringen. Som standard er den aktiveret, dog kan du deaktivere den, før du opretter den.
  11. Når du er klar til at oprette din automatisering, skal du klikke færdig.

Tilpas Data-etiketter

Når du opretter en baggrundsvariabel eller et spørgsmål, genererer Enalyzer automatisk en etiket, som du kan finde i data download af svar. Data-etiketter giver dig mulighed for at tilpasse etiketterne for dine surveys baggrundsvariable og spørgsmål til udgående webhooks for at styre outputtet af API-kald.

Dine data-etiketter defineres under dine surveyindstillinger, alt du skal gøre er:

1. Gå til surveyområdet (SurveyAreaIcon.png) og åbn din survey.
  2. I sidemenuen, klik på indstillinger.
  3. Under dataindstillinger, klik på data-etiketter.
  4. Du vil se en oversigt over alle surveyvariabler (baggrundsvariable og spørgsmål) på venstre side. På højre side vil du se dine data-etiketter. Som standard er data-etiketterne autogenereret baseret på de tilsvarende baggrundsvariable/spørgsmål, dog kan du definere dine egne værdier.

Data-etiketter skal være unikke, kan ikke indeholde specialtegn, og er begrænset til 100 tegn.

Data-etiketter kan kun defineres for baggrundsvariable og spørgsmål, men ikke for svarmuligheder.

Data-etiketter kopieres ikke, når spørgsmål kopieres, men de kopieres, når surveys kopieres eller når surveyen deles som en skabelon.

Se Detaljer for Automatiseringkørsel

Hver gang automatiseringen af den udgående webhook udføres, skabes en ny kørsel. Automatiseringskørsler er de tilfælde, hvor din udgående webhook overfører en undersøgelsesrespons til det angivne eksterne system. Når automatiseringen af den udgående webhook begynder at køre, kan du se de automatiseringskørsler den skaber. Hver automatiseringskørsel kan have forskellig status. De mulige statusser er:

• Planlagt: Automatiseringen af den udgående webhook er blevet planlagt til et senere tidspunkt, men er endnu ikke udført.
  • Fejlet: Automatiseringen af den udgående webhook har mødt en fejl og mislykkedes med at køre.
  • Kører: Automatiseringen af den udgående webhook er i gang med at køre.
  • Vellykket: Automatiseringen af den udgående webhook blev gennemført med succes, og undersøgelsesresponsen blev sendt til det eksterne system.

For at se detaljer om en automatiseringskørsel skal du blot:

1. Gå til området for automatiseringer () og klik på Enalyzer i side-menuen.
  2. I side-menuen, klik på Enalyzer.
  3. Klik på automatiseringen.
  4. Under log, klik på automatiseringskørsler.
  5. For at se detaljer om en automatiseringskørsel, skal du blot klikke på kørslen.
  6. Detaljerne for automatiseringskørslen inkluderer:
    • Fornavn og efternavn: Kørslen vil vise respondentens fornavn og efternavn, hvis det er tilgængeligt.
    • Status: Kørselens status, såvel som datoen og tiden den fik denne status.
    • Oprettelsestidspunkt: Datoen og tiden hvor kørslen blev skabt.
    • Push URL: Den URL hvor undersøgelsesresponsen blev postet til.
    • Udgående besked: De data, der blev sendt til det eksterne system.

Kørsler fra anonyme undersøgelser vil ikke vise respondenternes fornavne, efternavne eller e-mails. I stedet vil kørslen blive kaldt "Anonym".

Filtrering af Automatiseringskørsler

Du kan filtrere dine automatiseringskørsler efter status, tidsperiode eller navn. Dette vil hjælpe dig med at sortere dine kørsler og gøre dem lettere at håndtere, for eksempel kan du finde alle de mislykkede kørsler og se, hvad der skete, eller afspille dem igen.

For at filtrere dine automatiseringskørsler, skal du:

1. Gå til området for automatiseringer () og klik på Enalyzer i sidemenuen.
  2. I sidemenuen, klik på Enalyzer.
  3. Klik på automatiseringen.
  4. Under log, klik på automatiseringskørsler.
  5. Klik på filter knappen.
  6. Du har følgende muligheder for at filtrere kørsler, og du kan tilføje så mange filtre som nødvendigt for at gennemgå dem:
    • Søg efter navn eller e-mailadresse: Skriv en e-mailadresse eller et navn i søgefeltet. Dette refererer til værdien af svar i undersøgelsen.
    • Status: Filtrer efter kørselsstatus.
    • Tidsperiode: Filtrer efter tidsperioden baseret på kørsels oprettelsesdato.

Automatiseringskørsler gemmes kun i 14 dage, derfor er tidsperiodefilteret begrænset til 14 dage tilbage i tiden.

7. Når du er færdig med at tilføje alle filtre, klik på anvend knappen for at filtrere listen over automatiseringskørsler og lukke redigeringsmenuen for filterkørsler.

Genafspil Automatiseringskørsler

Der er flere grunde til, at du ønsker at genafspille en kørsel. Den mest almindelige er, hvis den er fejlet, men du kan også ønske at sende dataene igen eller afspille en kørsel, der har været planlagt til en senere tid. For at genafspille dine kørsler, skal du blot gøre følgende:

1. Gå til automatiseringsområdet () og klik på Enalyzer i sidemenuen.
  2. I sidemenuen, klik på Enalyzer.
  3. Klik på automatiseringen.
  4. Under log, klik på automatiseringskørsler.
  5. Klik på handlingsmenuen og vælg genafspil.
  6. Vælg den eller de kørsler, du gerne vil genafspille, og klik på genafspil knappen.

Modtag notifikationer om fejl

Udgående webhooks kan fejle af forskellige årsager og medføre, at din automatisering bliver deaktiveret. Uanset årsagen har du mulighed for at aktivere e-mail notifikationer om fejl for din automatisering. Du kan definere personen eller personerne, som skal modtage disse notifikationer.

For at aktivere notifikationer om fejl, skal du:

1. Gå til automatiseringsområdet (AutomationsIcon.png) og klik på Enalyzer i sidemenuen.
  2. Klik på den automatisering, du ønsker at aktivere notifikationer om fejl for.
  3. Under notifikationer om fejl, aktiver indstillingen for e-mail notifikationer.
  4. Klik på tilføj modtager og indtast e-mailadressen, som skal modtage e-mails om fejl. Genta denne handling for at tilføje flere modtagere.
  5. Dine ændringer vil blive gemt med det samme.