Bakgrundsvariabel: Datum

Om Datum Bakgrundsvariabler

Datumvariabler, som namnet antyder, accepterar datumformat och har olika användningsområden beroende på sammanhanget. De har flera syften:

Lägg till datum som bakgrundsvariabler

Du kan lägga till bakgrundsvariabler medan du skapar ett formulärfält eller direkt under dina inställningar för undersökningen. För att lägga till dem från dina undersökningsinställningar, allt du behöver göra är:

1. Gå till din undersökning och välj inställningar i sidomenyn. Om menyn är stängd klicka på menyikonen () för att öppna den först.
  2. Klicka på lista över bakgrundsvariabler.
  3. Klicka på ikonen för att lägga till bakgrundsvariabel ().
  4. Välj datum och klicka nästa.
  5. Namnge variabeln.
  6. Aktivera inställningen kräv svar om du vill att variabeln ska vara obligatorisk.

Svaret kommer endast att krävas om variabeln används i undersökningen via en formulär fråga.

7. Klicka lägg till för att skapa din variabel.

Importera värden till datum bakgrundsvariabler

Om du redan har lagrat respondentdata, har du möjligheten att ladda upp dessa värden i din undersökning när du delar den via organisation, e-post och Digital Post.

• Organisationer tillåter dig att importera dina anställda som medlemmar och därmed lagra deras bakgrundsinformation. När du skickar en undersökning till organisationsmedlemmar har du möjlighet att importera lagrad medlemsinformation till undersökningen. Läs mer om att dela undersökningar med din organisation.
  • När du delar din undersökning via e-post och Digital Post kan du importera datumvariabler med en respondetlista (CSV-fil). Lär dig mer om hur du ställer in respondentlistor här, samt dela via e-post och Digital Post.

Vare sig det är från organisationsmedlemsprofiler eller en respondentlista (CSV-fil), för att importera data i en datumvariabel, måste värdet matcha variabelns format annars kommer inte datan att importeras. Datumsformatet är dd/mm/åååå.

```html

Datum Bakgrundsvariabler i Nedladdningar av Svarsdata

Du kan ladda ner dina svarsdata från Enalyzer för flera syften. Du kan använda filen för analys i annan programvara, dela den med ditt team eller importera den till en annan Enalyzer-undersökning.

I nedladdningen av svarsdata finns datum bakgrundsvariabler i en kolumn. Kolumnen är uppkallad efter variabeln. Som standard kommer varje svarsalternativ under variabeln att visas i värdets format. Du kan läsa om dataformat här.

Ditt kontos språk bestämmer datumformatet för din nedladdning. Formatet för konton på engelska är mm.dd.yyyy. Alla andra språk är dd.mm.yyyy.