Bakgrundsvariabel: Text

Om Textvariabler för Bakgrundsinformation

Textvariabler har flera ändamål:

Denna typ av variabel kan formateras för att acceptera text, numeriska värden, e-postadresser, och andra anpassade inmatningar. De olika formaten för en Textvariabel är:

• Text: Variabeln accepterar öppna svar.
  • Numerisk: Variabeln accepterar endast siffror/numeriska inmatningar. Du kan definiera din föredragna decimalavgränsare.
  • Email: Variabeln accepterar enbart e-postadresser.
  • Anpassad: Variabeln accepterar vilken validering som helst som du anger med hjälp av ett reguljärt uttryck, t.ex. amerikanska postnummer. Lär dig mer om reguljära uttryck.

Lägg till Textbaserade Bakgrundsvariabler

Du kan lägga till bakgrundsvariabler under skapandet av ett formulärfält eller direkt under dina undersökningsinställningar. För att lägga till dem från dina undersökningsinställningar, är allt du behöver göra:

1. Gå till din undersökning och välj inställningar i sidomenyn. Om menyn är stängd, klicka på menyikonen () för att öppna den först.
    2. Klicka på lista över bakgrundsvariabler.
    3. Klicka på ikonen för att lägga till bakgrundsvariabel ().
    4. Välj text och klicka nästa.
    5. Namnge variabeln och välj ett format: text, numeriskt, e-post eller anpassat.
  • Textformatet är öppet svar. Detta innebär att det accepterar vilken datainmatning som helst, men resultatet är endast tillgängligt som text. Data som lagras av Textvariabler med textformat kan vara krypterade. Läs mer om krypterade textbaserade bakgrundsvariabler.

För att lägga till en Textvariabel med textformat, är allt du behöver göra:
    1. Välj textformatet i rullgardinsmenyn.
    2. Aktivera inställningen kräver svar om du vill att variabeln ska vara obligatorisk.

Svaret kommer endast att krävas om variabeln används i undersökningen via en formulärfråga.

3. Aktivera inställningen kryptera data om du vill att variabeln ska vara krypterad.
    4. Klicka lägg till för att skapa din variabel.
  • Som namnet antyder, accepterar detta format endast siffror.

För att lägga till en Textvariabel med ett numeriskt format, är allt du behöver göra:
    1. Välj det numeriska formatet i rullgardinsmenyn.
    2. Använd rullgardinsmenyn nedan för att välja din föredragna decimalskiljare. Du kan välja mellan komma (,) eller punkt (.)
    3. Aktivera inställningen kräver svar om du vill att variabeln ska vara obligatorisk.

Svaret kommer endast att krävas om variabeln används i undersökningen via en formulärfråga.

4. Klicka lägg till för att skapa din variabel.

Numeriska format kan inte användas i Rapporteringsområdet.

• Som namnet antyder, accepterar detta format endast e-postadresser.

För att lägga till en Textvariabel med ett e-postformat, är allt du behöver göra:
    1. Välj e-post formatet i rullgardinsmenyn.
    2. Aktivera inställningen kräver svar om du vill att variabeln ska vara obligatorisk.

Svaret kommer endast att krävas om variabeln används i undersökningen via en formulärfråga.

3. Klicka lägg till för att skapa din variabel.
  • Med detta format kan du använda reguljära uttryck för att definiera validering för variabeln. Till exempel kan du validera variabeln för att endast acceptera amerikanska postnummer, LinkedIn-URL:er, Gmail-e-postadresser osv.

För att lägga till en Textvariabel med ett anpassat format, är allt du behöver göra:
    1. Välj anpassat format i rullgardinsmenyn.
    2. Nu har du två fält:
      • Exempeltext: Infoga ett exempel som matchar ditt reguljära uttryck. I detta fall kan det vara 94101, vilket är ett postnummer i San Francisco.
      • Ange reguljärt uttryck för validering: Infoga ett reguljärt uttryck. I detta fall är det reguljära uttrycket ^\d{5}(-\d{4})?$.

Lär dig mer om reguljära uttryck.

3. Aktivera inställningen kräver svar om du vill att variabeln ska vara obligatorisk.

Svaret kommer endast att krävas om variabeln används i undersökningen via en formulärfråga.

4. Klicka lägg till för att skapa din variabel.

Kryptering av bakgrundsvariabler i textform

En krypterad textbakgrundsvariabel är en funktion som gör att du kan hantera personinformation på ett säkert sätt. När du markerar en textbakgrundsvariabel som "krypterad" krypteras de data den innehåller automatiskt och åtkomst till den loggas. Detta säkerställer att du har kontroll över när respondenters personuppgifter nås.

När du eller en medarbetare i undersökningen får åtkomst till en krypterad textbakgrundsvariabel, dekrypteras datan automatiskt så att du kan granska eller redigera den vid behov. Dock loggas all åtkomst till dessa variabler för att säkerställa att eventuella säkerhetsbrott kan upptäckas och åtgärdas snabbt.

Övergripande är krypterade textbakgrundsvariabler ett användbart verktyg för att skydda personlig information och försäkra att respondenters data hålls säker och skyddad.

Det finns två sätt att få åtkomst till data för krypterade variabler:

• Individuella svar: Ägare av undersökningen och medarbetare kan granska och redigera datan för varje enskild respondent. När du får åtkomst till den enskilde respondenten har du möjlighet att dekryptera datan för att granska och/eller redigera den.
  • Nedladdning av svarsdata: Ägare av undersökningen och medarbetare kan granska datan om de inkluderar bakgrundsvariabler i deras nedladdning av svarsdata

All åtkomst till datan kommer att loggas för att garantera säkerheten. För att visa din undersökningslogg, måste du:

1. Gå till din undersökning och välj inställningar i sidomenyn. Om menyn är stängd klicka på menysymbolen () för att öppna den först.
  2. Klicka på logg.
  3. Alla dina undersökningsloggar kommer att finnas där.

Krypterade variabler kan inte användas i rapporter.

Importera värden till textbakgrundsvariabler

Om du redan har lagrat respondentdata, har du möjlighet att ladda upp dessa värden i din undersökning när du delar den via organisation, e-post, och Digital Post.

• Organisationer tillåter dig att importera dina anställda som medlemmar och därigenom lagra deras bakgrundsinformation. När du skickar en undersökning till medlemmar i organisationen har du möjligheten att importera lagrad medlemsinformation till undersökningen. Läs mer om att dela undersökningar med din organisation.
  • När du delar din undersökning via e-post och Digital Post, kan du importera textvariabler med en respondentlista (CSV-fil). Lär dig mer om att sätta upp respondentlistor här, samt dela via e-post och Digital Post.

Oavsett om det är från organisationens medlemsprofiler eller en respondentlista (CSV-fil), för att importera data till en textvariabel, måste värdet stämma överens med variabelns format eller så kommer datan inte att importeras.

Textbakgrundsvariabler i Nedladdning av Svarsdata

Du kan ladda ner dina enkätsvar från Enalyzer för flera ändamål. Du kan använda filen för analys i annan programvara, dela den med ditt team eller importera den till en annan Enalyzer-enkät.

I nedladdningen av svarsdata finns textbakgrundsvariabler i en kolumn. Kolumnen är namngiven efter variabeln.

• Som standard visas varje svarsalternativ under variabeln som text. Du kan läsa om dataformat här.

• Som standard visas varje svarsalternativ under variabeln som numeriskt värde. Du kan läsa om dataformat här.

• Som standard visas varje svarsalternativ under variabeln som text. Du kan läsa om dataformat här.

• Som standard visas varje svarsalternativ under variabeln som text. Du kan läsa om dataformat här.

FAQ

• Enalyzer är ett fantastiskt verktyg för marknadsföringsändamål och därför kan du vilja dela din undersökning med dina kunder, anställda osv. genom ett nyhetsbrev. E-postmarknadsföringstjänster som MailChimp och SendGrid ger kunderna massor av spårningsmöjligheter. För att detta ska vara möjligt använder de länkspårningsfunktioner för att förmedla information om en specifik kampanj tillbaka till deras rapporter.

Till exempel kommer de att lägga till en variabel som heter "utm_campaign" till länkarna du infogar i ditt nyhetsbrev/e-post. Men att lägga till variabler till Enalyzer-länkar som inte är inställda i din undersökning kommer att bryta länken.

Enalyzer-länkar är utformade för att misslyckas om ett värde utanför vad som förväntas matas in i länken. För att åtgärda detta måste du lägga till dessa variabler i din undersökning. Allt du behöver göra är:

1. Börja med att identifiera de variabler som läggs till i din undersökning. För att göra detta, ställ in nyhetsbrevet och skicka dig själv ett test.
    2. I test-e-postmeddelandet högerklickar du på hyperlänken/knappen som innehåller Enalyzer undersökningslänken, kopiera länken och klistra in den i anteckningsblocket. Det kanske ser ut så här: https://surveys.enalyzer.com?pid=fpbbekq3&utm_campaign=53c8cfea6c-Sales-Campagin.
    3. Enalyzer undersökningslänken är https://surveys.enalyzer.com?pid=fpbbekq3. Allt efter "&amp" är variabler som din e-postmarknadsföringsapplikation lägger till dina länkar. I detta exempel är den variabel som läggs till "utm_campaign".
    4. Lägg till alla dessa variabler som Textfält frågor med textformat. Se till att namnge variabeln exakt samma namn, i detta exempel skulle det vara "utm_campaign".