E-posttjänstleverantör

Om E-posttjänstleverantörer

En E-posttjänstleverantör (ESP) är en tjänsteorganisation som tillhandahåller transaktionella och/eller marknadsföringsrelaterade e-posttjänster. De flesta ESP:er inkluderar funktioner som låter kunderna:

• Ladda upp och underhålla prenumerantlistor
  • Schemalägga och skicka marknadsföringskampanjer
  • Hantera transaktionell e-post
  • Förbättra e-postleverans
  • Övervaka statistik för dina e-postkampanjer

En ESP kan tillhandahålla e-posttjänster via ett användargränssnitt (UI), eller kan också vara en SMTP-tjänstleverantör.

Med Enalyzer kan du använda två förvalda ESP:er: SendGrid (baserad i USA) och Mailjet (baserad i EU). Om ingen av dessa passar dig eller uppfyller dina behov, kan du lägga till en anpassad leverantör. För mer information om värdskap för ESP:erna vänligen besök Enalyzers Databehandlingsavtal Bilaga 5.

Slutligen kan du ändra ESP för personliga konton och hela organisationer.

ESP för personliga konton

För att ange den förinställda ESP:n för ditt personliga konto, behöver du:

1. Klicka på ditt namn i det övre högra hörnet av skärmen och välj konto.
  2. Klicka på e-poststatus i sidomenyn. Om menyn är stängd, klicka på menyikonen (BurgerMenu.png) för att öppna den först.
  3. Under e-postinställningar kommer du att se din nuvarande leverantör. Klicka på den för att ändra.
  4. Välj mellan SendGrid, Mailjet, och anpassad e-postleverantör.

Alla dina e-postmeddelanden kommer nu att skickas med den angivna leverantören.

ESP för organisationer

För att ange standard ESP för din organisation måste du vara organisationens administratör. När du aktiverar inställningen kommer alla medlemmars personliga konto-inställningar att åsidosättas.

För att ange standard ESP för din organisation måste du:

1. Klicka på ditt namn högst upp till höger på skärmen och välj organisation.
  2. I sidomenyn, välj inställningar.
  3. Klicka på välj e-postleverantör.
  4. Välj mellan SendGrid, Mailjet, och egen e-postleverantör.
  5. Till sist, aktivera inställningen för organisationens e-postleverantör.

Alla dina e-postmeddelanden kommer nu att skickas med den angivna leverantören.

Egen e-postleverantör

Med Enalyzer kan du använda din egen e-postleverantör för att hantera alla Enalyzer-e-postmeddelanden. Du kan ange en egen e-postleverantör för ditt personliga konto och organisation. För att ställa in detta behöver du bara ange den SMTP-värd du kommer att använda när du skickar e-post.

SMTP flyttar ditt e-postmeddelande på och mellan nätverk så att din kommunikation hamnar i rätt dator och e-postinkorg. Allt detta sker i bakgrunden, och vi behöver inte förstå eller hantera SMTP.

Om du vill använda en egen e-postleverantör för din organisation/personliga konto när du ställer in det, måste du:

1. Välj egen e-postleverantör
  2. Ange följande information:
    • Server-URL
    • Serverport
    • Den "Från"-adress du kommer att använda
    • Användarnamn & Lösenord
  3. Klicka på testa anslutning-knappen
  4. Du kommer att få ett test-e-postmeddelande om testet var framgångsrikt.

Outlook, Gmail och liknande leverantörer stöder inte "mass" utskick av e-post och stöds därför inte. Endast servrar med SMTP-åtkomst kan användas.

När du använder en egen e-postleverantör kommer Enalyzer inte att logga studsade e-postmeddelanden till respondenter.

E-postlista

E-postmeddelanden som skickats med den angivna ESP:n är:

• E-postinbjudningar: manuella & automatiseringar
  • E-postpåminnelser: manuella & schemalagda
  • Kvitton för svar
  • Inbjudningar till organisation
  • Inbjudningar till arbetsyta
  • Notiser om kategorier
  • Systemnotiser

Vitlistning av ESPs

Om ingen av dessa passar dig eller uppfyller dina behov, kan du lägga till en anpassad leverantör. För mer information om att vara värd för ESPs, vänligen besök Enalyzers databehandlingsavtal Bilaga 5.

Om du använder en av våra två standard e-posttjänstleverantörer (ESP): SendGrid (baserad i USA) och Mailjet (baserad i EU), kan din IT-avdelning vitlista dem för att säkerställa leverans av inbjudningar och påminnelsemejl som skickats från Enalyzer till din organisation.

Vitlista våra e-postdomäner:

• mail.enalyzer.com
  • essmail.enalyzer.com

Som ett sekundärt alternativ kan du vitlista värdnamnet sendgrid.net (om du använder SendGrid) eller mailjet.com (om du använder Mailjet). Det är inte nödvändigt att vitlista specifika IP-intervall eftersom dessa kan förändras.

Om du har valt en anpassad e-postleverantör, bör du vitlista den istället för våra.