Utgående Webhooks

Om utgående webhooks

Generellt sett är en webhook hur applikationer automatiskt kommunicerar med varandra. Med andra ord, ett meddelande skickas över webben som utlöses automatiskt när en specifik händelse inträffar. Automatiseringen med den utgående webhooken triggas när en respondent har slutfört din undersökning och deras svar skickas till ett externt system efter ditt val.

Varje gång automatiseringen med den utgående webhooken triggas skapas ett nytt automatiseringskörning. Dessa körningar representerar instanser när din utgående webhook skickar ett undersökningssvar till det specificerade externa systemet. Med Enalyzer kan du enkelt visa och hantera dina automatiseringskörningar.

Webhooks är avsedda för användare som vet hur man hanterar dem. Observera att vi inte kan felsöka din kod eller ge steg-för-steg instruktioner för utveckling.

Skapa en utgående webhook-automation

För att konfigurera en utgående webhook-automation måste du:

1. Gå till automationsområdet () och klicka på Enalyzer i sidomenyn.
  2. I sidomenyn, klicka på Enalyzer.
  3. Klicka på skapa automation. Om du redan har en eller flera automationer klicka på symbolen för att lägga till automation () för att lägga till en automation.
  4. Välj alternativet webhooks och klicka på utgående webhook.
  5. Välj vilka variabler du vill inkludera i din överföring. Du kan välja att inkludera alla variabler eller specifika variabler i din datatransfer.
    1. Det här alternativet kommer inkludera alla dina enkätfrågor och bakgrundsvariabler i datatransfern.
      1. Använd rullgardinsmenyn för att välja alternativet inkludera alla variabler
      2. Klicka nästa.
    2. Det här alternativet låter dig välja vilka enkätfrågor och bakgrundsvariabler att inkludera i din datatransfer.
      1. Använd rullgardinsmenyn för att välja alternativet inkludera specifika variabler och klicka nästa.
      2. Välj de frågor och bakgrundsvariabler som du vill inkludera i din datatransfer och klicka lägg till.
  6. Välj vilka variabellabels webhooken ska använda. Du kan välja mellan:
    • Auto-genererade labels: dessa genereras av Enalyzer och är samma labels som de auto-genererade labels i datanedladdningar av svar.
    • Datatlabels: Du kan använda datatlabels som du kan anpassa själv under dina enkätinställningar.
  7. Lägg till den URL som webhook-automationen kommer att skicka datan till.
  8. Klicka på knappen testa anslutning. När din anslutning är framgångsrik klicka på nästa.
  9. Namnge din automation och klicka nästa.
  10. Ställ in automationsstatusen. Som standard är den aktiverad, dock kan du avaktivera den innan du skapar den.
  11. När du är redo att skapa din automation, klicka på klar.

Anpassa datamärkningar

När du skapar en bakgrundsvariabel eller fråga genererar Enalyzer automatiskt en etikett som du kan hitta i nedladdningen av responsdata. Datamärkningar låter dig anpassa etiketter för dina undersökningsbakgrundsvariabler och frågor för utgående webhooks för att kontrollera utdata från API-anrop.

Dina datamärkningar definieras under dina undersökningsinställningar, allt du behöver göra är:

1. Gå till undersökningsområdet (SurveyAreaIcon.png) och öppna din undersökning.
  2. I sidomenyn, klicka på inställningar.
  3. Under datainställningar klickar du på datamärkningar.
  4. Du kommer att se en översikt av alla undersökningsvariabler (bakgrundsvariabler och frågor) på vänster sida. På höger sida ser du dina datamärkningar. Som standard är datamärkningarna autogenererade baserat på motsvarande bakgrundsvariabler/frågor, men du kan definiera dina egna värden.

Datamärkningar måste vara unika, kan inte innehålla specialtecken, och är begränsade till 100 tecken.

Datamärkningar kan endast definieras för bakgrundsvariabler och frågor, men inte för svarsalternativ.

Datamärkningar kopieras inte när man kopierar frågor, men de kopieras när man kopierar undersökningar eller när undersökningen delas som en mall.

Visa detaljer för automationskörning

Varje gång automatiseringen för utgående webhooks körs skapas en ny körning. Automationskörningar är de instanser då din utgående webhook överför ett enkätssvar till det angivna externa systemet. När automatiseringen för utgående webhooks börjar köras, kan du se de automationskörningar den skapar. Varje automationskörning kan ha en annan status. De möjliga statusarna är:

• Schemalagd: automatiseringen för utgående webhooks har schemalagts till en senare tidpunkt men har ännu inte körts.
  • Misslyckades: automatiseringen för utgående webhooks har stött på ett fel och misslyckades med att köras.
  • Spelas: automatiseringen för utgående webhooks spelas för närvarande.
  • Lyckades: automatiseringen för utgående webhooks slutfördes framgångsrikt och enkätssvaret skickades till det externa systemet.

För att visa detaljer om en automationskörning, behöver du bara:

1. Gå till automatiseringsområdet () och klicka på Enalyzer i sidomenyn.
  2. I sidomenyn, klicka på Enalyzer.
  3. Klicka på automatiseringen.
  4. Under logg, klicka på automationskörningar.
  5. För att visa en automationskörnings detaljer, klicka helt enkelt på körningen.
  6. Detaljer för automationskörningen inkluderar:
    • Förnamn och efternamn: körningen kommer att visa respondentens förnamn och efternamn om tillgängligt.
    • Status: körningens status samt datum och tid då den fick den statusen.
    • Skapelse tid: datum och tid då körningen skapades.
    • Push-URL: URL:en som enkätssvaret postades till.
    • Utgående meddelande: data som skickades till det externa systemet.

Körningar från anonyma enkäter kommer inte att visa respondenternas förnamn, efternamn eller e-postadresser. Istället kommer körningen att namnges "Anonym".

Filtrera Automationskörningar

Du kan filtrera dina automationskörningar efter status, tidsperiod eller namn. Detta hjälper dig att sortera dina körningar och göra dem lättare att hantera, till exempel kan du hitta alla misslyckade körningar och se vad som hände eller spela om dem.

För att filtrera dina automationskörningar måste du:

1. Gå till automationsområdet () och klicka på Enalyzer i sidomenyn.
  2. I sidomenyn, klicka på Enalyzer.
  3. Klicka på automationen.
  4. Under logg, klicka på automationskörningar.
  5. Klicka på filter-knappen.
  6. Du har följande alternativ för att filtrera körningar, och du kan lägga till så många filter som nödvändigt för att detaljgranska dem:
    • Sök efter namn eller e-postadress: Skriv en e-postadress eller ett namn i sökfältet. Detta avser värdet på enkätsvaret.
    • Status: Filtrera efter körningens status.
    • Tidsperiod: Filtrera efter tidsperiod baserat på körningens skapelsedatum.

Automationskörningar lagras endast i 14 dagar, därför är tidsperiodsfilter begränsat till 14 dagar tillbaka i tiden.

7. När du är klar med att lägga till alla filter, klicka på tillämpa-knappen för att filtrera listan över automationskörningar och stänga sidomenyn för redigering av filter.

Automatiserade Körningar av Uppspelning

Det finns flera anledningar till varför du skulle vilja spela upp en körning på nytt. Den vanligaste anledningen är om den har misslyckats, men du kanske också vill skicka datan igen eller spela upp en körning som har schemalagts till en senare tid. För att spela upp dina körningar, allt du behöver göra är:

1. Gå till automationsområdet () och klicka på Enalyzer i sidomenyn.
  2. I sidomenyn, klicka på Enalyzer.
  3. Klicka på automationen.
  4. Under logg, klicka på autokörningar.
  5. Klicka på åtgärdsmenyn och välj spela upp.
  6. Välj den eller de körningar du vill spela upp och klicka på spela upp-knappen.

Mottag felmeddelanden

Utgående webhooks kan misslyckas av olika anledningar och orsaka att din automatisering inaktiveras. Oavsett anledningen kan du aktivera e-postmeddelanden för fel för din automatisering. Du kan definiera person(en) som behöver få dessa meddelanden.

För att aktivera felmeddelanden måste du:

1. Gå till automatiseringsområdet (AutomationsIcon.png) och klicka på Enalyzer i sidomenyn.
  2. Klicka på den automatisering du vill aktivera felmeddelanden för.
  3. Under felmeddelanden, aktivera inställningen för e-postnotifieringar.
  4. Klicka på lägg till mottagare och ange e-postadressen som kommer att få e-postmeddelandelserna om fel. Upprepa detta steg för att lägga till fler mottagare.
  5. Dina ändringar sparas omedelbart.