Flerspråklige Undersøkelser

Om flerspråklige undersøkelser

Du kan opprette en flerspråklig undersøkelse med forskjellige språk ved å legge til dine egne oversettelser. Respondenter kan velge språket de føler seg mest komfortable med, eller du kan sende en lenke som åpner undersøkelsen på et bestemt språk.

Denne artikkelen beskriver hvordan du oversetter undersøkelser og hvordan du spesifiserer hvilket språk hver respondent ser.

Vi anbefaler at du oversetter undersøkelsen din når du er helt ferdig med å bygge den. Hvis du gjør endringer etter oversettelse, må du sørge for å også redigere oversettelsene tilsvarende.

Legge til språk i undersøkelsen

Du kan legge til flere språk når du oppretter undersøkelsen din. Du kan imidlertid også legge dem til etter at undersøkelsen er opprettet, alt du trenger å gjøre er:

1. Gå til undersøkelsen din og velg innstillinger i sidemenyen. Hvis menyen er lukket, klikk på menysymbolet (BurgerMenu.png) for å åpne den først.
  2. Under språk, vil du se gjeldende språk undersøkelsen din har. Klikk på dem.
  3. Velg språkene du ønsker å legge til og klikk lagre.

Oversette elementer i undersøkelsen

For å oversette elementene i undersøkelsen din, må du:

1. Gå til undersøkelsen din og velg innhold i sidemenyen. Hvis menyen er lukket, klikk på menysymbolet (BurgerMenu.png) for å åpne den først.
  2. I øvre høyre hjørne, velg språket du ønsker å oversette til.
  3. Alle elementer som ikke er oversatt vil bli merket med dette symbolet: AlertIcon.png
  4. Klikk på elementet du ønsker å oversette, og du vil se at spørsmålets titler og svaralternativer er erstattet med TEKST MANGEL.
  5. Klikk på teksten du ønsker å oversette og skriv inn oversettelsen, du vil kunne se en forhåndsvisning til høyre. For å se gjennom teksten fra standardspråket, klikk på oversettelsessymbolet (GlobeIcon.png).
  6. Endringene lagres automatisk.

Oversette bakgrunnsvariabler

Systemvariabler er tilgjengelige på alle de støttede språkene, men hvis du har opprettet bakgrunnsvariabler, må du oversette disse selv. For å oversette bakgrunnsvariablene dine, må du:

1. Gå til undersøkelsen din og velg innstillinger i sidemenyen. Hvis menyen er lukket, klikk på menyknappen (BurgerMenu.png) for å åpne den først.
  2. Under bakgrunnsvariabler, klikk på liste over bakgrunnsvariabler.
  3. I øvre høyre hjørne, velg språket du ønsker å oversette.
  4. Klikk på variabelen du vil oversette.
  5. Skriv inn oversettelsen din for variabelens navn og svaralternativer, om relevant.
  6. Endringene lagres automatisk.

Oversette meldinger i undersøkelsen

Hvis du deler din flerspråklige undersøkelse via e-post, organisasjon, eller Digital Post, må du oversette undersøkelsesmeldingen din. Første steget, forsikre deg om å lage en invitasjonsmelding og til og med en påminnelse

For å oversette meldingen din, må du:

1. Gå til undersøkelsen din og velg svar i sidemenyen. Hvis menyen er lukket, klikk på menyknappen (BurgerMenu.png) for å åpne den først.
  2. Klikk på handlingsmenyen og velg meldinger.
  3. Klikk på meldingen du ønsker å oversette.
  4. Under tekst, vil du se en liste over de forskjellige språkene i undersøkelsen din. Klikk på det du ønsker å oversette.
  5. Klikk på teksten du ønsker å oversette og skriv inn oversettelsen, du vil kunne se en forhåndsvisning til høyre. For å se gjennom teksten fra standardspråket, klikk på oversettelsessymbolet.

Spesifisering av respondentens språk

Når alt er oversatt, har du forskjellige måter å sikre at respondentene ser undersøkelsen, samt invitasjoner og påminnelser på deres respektive språk.

ANGI SPRÅK I RESPONDENTLISTEN

Hvis du på forhånd kjenner responderentenes foretrukne språk, kan du laste opp denne informasjonen som en del av din respondentliste ved å legge til en språkkolonne til din respondentlist CSV-fil.

I språkkolonnen for kontaktlisten din, vil du sette inn den relevante språkkoden for hver deltaker. De tilgjengelige språkkodene er:

ar Arabisk nl Nederlandsk de Tysk km Khmer pl Polsk es Spansk
bn Bengali en Engelsk el Gresk ko Koreansk pt Portugisisk  sps Spansk (LATAM)
bg Bulgarsk et Estisk hi Hindi lv Latvisk pa Punjabi se Svensk
my Burmesisk fa Farsi hu Ungarsk lt Litauisk ro Rumensk th Thailandsk
zh Kinesisk fi Finsk id Indonesisk ms Malayisk ru Russisk tr Tyrkisk
cs Tsjekkisk nld Flamsk it Italiensk ml Malayalam sd Sindhi ur Urdu
da Dansk fr Fransk