E-posttjenesteleverandør

Om E-posttjenesteleverandører

En e-posttjenesteleverandør (ESP) er en tjenesteorganisasjon som leverer transaksjonelle og/eller markedsførings e-posttjenester. De fleste ESP-er inkluderer funksjoner som lar kundene:

• Last opp og vedlikeholde abonnentlister
  • Planlegge og sende markedsføringskampanjer
  • Håndtere transaksjonsmail
  • Forbedre e-postleverbarhet
  • Overvåke statistikk av dine e-postkampanjer

En ESP kan tilby e-posttjenester via et brukergrensesnitt (UI), eller kan også være en SMTP-leverandør.

Med Enalyzer kan du bruke to standard ESP-er: SendGrid (basert i USA) og Mailjet (basert i EU). Hvis ingen av disse tiltaler deg eller møter dine behov, kan du legge til en egendefinert leverandør. For mer informasjon om hosting av ESP-ene, vennligst besøk Enalyzers databehandleravtale Appendiks 5.

Til slutt kan du endre ESP for personlige kontoer og hele organisasjoner.

ESP for Personlige Kontoer

For å spesifisere standard ESP for din personlige konto, må du:

1. Klikk på navnet ditt øverst til høyre på skjermen og velg konto.
  2. Klikk på e-poststatus i sidemenyen. Hvis menyen er lukket, klikk på menyikonet (BurgerMenu.png) for å åpne den først.
  3. Under e-postinnstillinger vil du se din nåværende leverandør. Klikk på den for å endre den.
  4. Velg mellom SendGrid, Mailjet, og egendefinert e-postleverandør.

Alle dine e-poster vil nå bli sendt ved hjelp av den spesifiserte leverandøren.

ESP for Organisasjoner

For å spesifisere standard ESP for din organisasjon, må du være organisasjonens admin. Når du aktiverer innstillingen, vil alle medlemmers personlige konto-innstillinger bli overstyrt.

For å spesifisere standard ESP for din organisasjon, må du:

1. Klikk på navnet ditt øverst til høyre på skjermen og velg organisasjon.
  2. I sidemenyen, velg innstillinger.
  3. Klikk på velg e-postleverandør.
  4. Velg mellom SendGrid, Mailjet, og egendefinert e-postleverandør.
  5. Til slutt, aktiver innstillingen for organisasjonens e-postleverandør.

Alle dine e-poster vil nå bli sendt ved hjelp av den spesifiserte leverandøren.

Egendefinert E-postleverandør

Med Enalyzer kan du bruke din egen e-postleverandør for å håndtere alle Enalyzer-e-poster. Du kan spesifisere en egendefinert e-postleverandør for din personlige konto og organisasjon. For å sette dette opp er alt du må gjøre å spesifisere SMTP-verten du vil bruke når e-poster sendes.

SMTP flytter din e-post på og på tvers av nettverk så din kommunikasjon ender opp i riktig datamaskin og e-postinnboks. Dette skjer i kulissene, og vi trenger ikke å forstå eller operere SMTP.

Enten du ønsker å bruke en egendefinert e-postleverandør for din organisasjon/personlige konto når du setter den opp, må du:

1. Velg egendefinert e-postleverandør
  2. Oppgi følgende informasjon:
    • Server-URL
    • Serverport
    • "Fra"-adressen du vil bruke
    • Brukernavn & Passord
  3. Klikk på test forbindelse-knappen
  4. Du vil motta en test-e-post hvis testen var vellykket.

Outlook, Gmail, og lignende leverandører støtter ikke "bulk" e-postutsendelser og er derfor ikke støttet. Kun servere med SMTP-tilgang kan brukes.

Når du bruker en egendefinert e-postleverandør, vil ikke Enalyzer logge e-poster som spretter til respondenter.

Liste over E-poster

E-postene som blir sendt ved hjelp av den spesifiserte ESP-en, er:

• E-postinvitasjoner: manuelle & automatiseringer
  • E-postpåminnelser: manuelle & planlagte
  • Kvitteringer for svar
  • Invitasjoner til organisasjonen
  • Invitasjoner til arbeidsområdet
  • Kategorivarsler
  • Systemvarslinger

Hvitelisting av ESP-er

Hvis ingen av disse tiltaler deg eller møter dine behov, kan du legge til en egendefinert leverandør. For mer informasjon om hosting av ESP-ene vennligst besøk Enalyzers databehandleravtale Appendiks 5.

Hvis du bruker en av våre to standard e-posttjenesteleverandører (ESP): SendGrid (basert i USA) og Mailjet (basert i EU), kan IT-avdelingen din hviteliste dem for å sikre levering av invitasjoner og påminnelses-e-poster sendt fra Enalyzer til din organisasjon.

Hvitelist våre e-postdomener:

• mail.enalyzer.com
  • essmail.enalyzer.com

Som et sekundært alternativ kan du hviteliste vertsnavnet sendgrid.net (hvis du bruker SendGrid) eller mailjet.com (hvis du bruker Mailjet). Det er ikke nødvendig å hviteliste spesifikke IP-rekkevidder ettersom disse kan endre seg.

Hvis du har valgt en egendefinert e-postleverandør, bør du hviteliste den i stedet for vår.