Organisationsmedlemmar

Om medlemmar i organisationen

Du kan bjuda in hela din organisation eller företag att gå med i Enalyzer så att ni alla kan skapa undersökningar och rapporter tillsammans, och hålla alla era data under ett och samma online-tak. Allt som medlemmarna skapar kommer alltid att stanna kvar i organisationen och kan inte överföras ut. Därför, när en medlem lämnar organisationen, lämnar de också arbetet som de har utfört inom organisationen.

Organisationsadministratörer kan bjuda in personer att ansluta sig till organisationen som medlemmar genom att lägga till dem en och en eller importera deras information i bulk. Alternativt kan ni integrera med Azure Active Directory och tillhandahålla medlemmar med Enkel Inloggning.

Medlemmarnas namn bestäms av administratören som lägger till dem i organisationen, vilket innebär att det i sällsynta fall kan finnas en avvikelse mellan kontot och organisationsmedlemmens namn. Oavsett kan administratörerna alltid se medlemmarnas kopplade konton under medlemsprofilerna.

Roller för medlemmar i en organisation

Det finns tre roller för medlemmar i en organisation: administratör, medarbetare och läsare.

Läsare har:

Rapporter kan endast läsas av användare med ett betalat abonnemang. Gratisanvändare kommer istället att se simulerade data.

Medarbetare kan:

• Skapa egna undersökningar, rapporter och arbetsytor.
  • Samarbeta med andra organisationsmedlemmar via arbetsytor
  • Dela online-rapporter med andra medlemmar i organisationen

Administratörer kan göra allt som medarbetare kan, plus:

• Ändra organisationens namn och design
  • Bjuda in/ta bort organisationsmedlemmar
  • Anpassa medlemsprofiler och skapa team
  • Ändra medlemsroller
  • Ansluta ett kontrakt till organisationen
  • Fördela tillgängliga abonnemang i kontraktet

Lägg till medlemmar en och en

Organisationsadministratörer kan bjuda in personer att ansluta till sin organisation som administratörer, samarbetspartners eller läsare. När du lägger till medlemmar en och en kan du välja att skicka inbjudningarna direkt eller vid ett senare tillfälle.

SKICKA NU

Det här alternativet kommer omedelbart att skicka en e-postinbjudan till medlemmen du lägger till i organisationen. För att skicka inbjudningar omedelbart måste du:

1. Gå till startsidan och klicka på din organisation.
  2. Välj medlemmar i sidomenyn.
  3. Klicka på ikonen för att lägga till organisationsmedlem (TealPlusIcon.png).
  4. Välj medlemsroll och lägg till deras information.

Fälten för förnamn, efternamn och e-post är obligatoriska.

5. Under medlemsinbjudan, välj skicka nu. Välj skicka senare för att skicka inbjudningarna till medlemmarna vid en senare tidpunkt.
  6. När du är redo klickar du på nästa.
  7. Ett popup-fönster kommer att bekräfta att en inbjudan har skickats.

SKICKA SENARE

Det här alternativet låter dig anpassa din e-postinbjudan och skicka den senare till de medlemmar du lägger till i organisationen. För att skicka inbjudningar senare måste du först lägga till medlemmarna och bjuda in dem senare.

För att lägga till en medlem utan att bjuda in dem:

1. Gå till startsidan och klicka på din organisation.
  2. Välj medlemmar i sidomenyn.
  3. Klicka på ikonen för att lägga till en organisationsmedlem (TealPlusIcon.png).
  4. Välj medlemsrollen och lägg till deras information.

Fälten för förnamn, efternamn och e-post är obligatoriska.

5. Under medlemsinbjudan, välj skicka senare.
  6. När du är redo klicka på nästa.
  7. Medlemmen kommer att läggas till i medlemslistan.

När du är redo att skicka inbjudningarna måste du:

1. Gå till startsidan och klicka på din organisation.
  2. Välj medlemmar i sidomenyn.
  3. Klicka på åtgärder-menyn och välj bjuda in.
  4. Välj de medlemmar du vill bjuda in och klicka på bjuda in-knappen.
  5. Skriv in avsändarens namn och e-post och klicka på nästa.
  6. Redigera innehållet i inbjudan och klicka på nästa.
  7. Redigera designen på inbjudan och klicka på nästa.
  8. Klicka på skicka nu för att skicka inbjudningarna till medlemmarna.

Importera Medlemmar

SKAPA DIN CSV-FIL

Du kan spara tid genom att importera dina medlemmar istället för att lägga till dem en och en. För att importera medlemmar måste du skapa en CSV-fil med dina medlemmars information. CSV-filen måste innehålla följande rubriker:

• firstname - avser medlemmens förnamn.
  • lastname - avser medlemmens efternamn.
  • email - avser medlemmens e-post.

Du kan också välja att lägga till följande rubriker:

• personalid - avser medlemmens personliga ID. Om du inte inkluderar detta i din CSV-fil kommer Enalyzer att använda deras e-post som personligt ID.
  • comment - avser eventuella kommentarer du kan ha för en medlem t.ex. försäljningschef, VD, etc. Kommentarer kan användas för att tagga och filtrera medlemmar.
  • teamid - lägg till medlemmen i ett team genom att infoga teamets ID.
  • Du kan också lägga till vilka variabler som helst som du har lagt till i medlemsprofilerna.

CSV-filen måste vara kodad i UTF-8. Du kan inte importera fler än 10 000 medlemmar åt gången.

LADDA UPP CSV-FIL MED MEDLEMSINFORMATION

När din CSV-fil är klar för att importeras, är det dags att importera dina medlemmar, allt du behöver göra är:

1. Gå till startsidan och klicka på din organisation.
  2. Välj medlemmar i sidomenyn.
  3. Klicka på alternativ menyn och välj importera medlemmar.
  4. Ladda upp eller dra/släpp CSV-filen med medlemsinformationen.
  5. Mappa fälten genom att länka CSV-fälten till vänster med medlemsvariablerna till höger. Om det finns en variabel som du inte vill importera, välj alternativet hoppa över.
  6. När du är redo, klicka nästa.
  7. Granska medlemsinformationen och klicka på lägg till.

BJUD IN IMPORTERADE MEDLEMMAR

Medlemmar kommer att importeras som Rapportläsare. Du kan ändra medlemsrollen efter importering.

Att importera medlemmar skickar inte ut inbjudningar till din organisation. För att bjuda in importerade medlemmar måste du:

1. Gå till startsidan och klicka på din organisation.
  2. Välj medlemmar i sidomenyn.
  3. Klicka på åtgärder-menyn och välj bjuda in.
  4. Välj de medlemmar du vill bjuda in och klicka på bjuda in-knappen.
  5. Skriv in avsändarens namn och e-post och klicka på nästa.
  6. Redigera innehållet i inbjudan och klicka på nästa.
  7. Redigera designen på inbjudan och klicka på nästa.
  8. Klicka på skicka nu för att skicka ut inbjudningarna.

Ta bort medlemmar från din organisation

Organisationer hjälper dig att skydda dina data vid medarbetaromsättning. Med andra ord, när någon lämnar företaget kan du ta bort dem från din Enalyzer organisation. Allt deras innehåll stannar kvar i din organisation och kan inte överföras därifrån.

När en medlem tas bort från organisationen kommer allt arbete de skapat inom organisationen att förbli där. Om en medlem måste tas bort från en organisation och någon annan behöver ta över deras undersökningar och rapporter, rekommenderar vi följande innan du tar bort medlemmen:

1. Organisationsadministratören bjuder in den nya personen till organisationen.
  2. Organisationsadministratören eller den nya medlemmen skapar ett workspace och lägger till medlemmen som ska tas bort.
  3. Medlemmen som ska tas bort bör lägga till sina undersökningar och rapporter i det nya workspace.
  4. Om du har ett avtal med Enalyzer och det är kopplat till din organisation, ta bort avtalsplanen från medlemmen.

Nu kan du ta bort medlemmarna från organisationen och den nya medlemmen skulle ha tillgång till undersökningarna och rapporterna. För att ta bort en medlem för en organisation, måste en organisationsadministratör:

1. Gå till startsidan, klicka på bakåtpilen högst upp till vänster på sidan och välj din organisation. Om du redan är i organisationen, klicka på ditt namn högst upp till höger på sidan och välj organisation.
  2. Välj medlemmar i sidomenyn.
  3. Välj de medlem(mar) du vill ta bort.
  4. Klicka på åtgärder-menyn och välj ta bort.
  5. En dialogruta kommer upp där du blir tillfrågad om du är säker, om du är det, klicka på ta bort.
  6. Medlemmen/männen kommer automatiskt att tas bort.

Om en medlem tas bort utan att dela sina undersökningar/rapporter via ett workspace med andra medlemmar i organisationen, kommer de inte att vara synliga för någon i organisationen. För att komma åt dem eller radera dem, måste organisationsadministratören kontakta vårt Customer Success Team.

Om du har ett avtal med Enalyzer och det är kopplat till din organisation, innebär inte borttagning av en medlem från organisationen att de tas bort från avtalet.

Lämna en organisation

När du lämnar en organisation kommer allt arbete du skapat i organisationen att vara kvar där. Om du måste lämna en organisation och någon annan behöver ta över dina undersökningar och rapporter, rekommenderar vi följande innan du lämnar organisationen:

1. Organisationens administratör bjuder in den nya personen till organisationen.
  2. Organisationens administratör eller den nya medlemmen skapar en arbetsyta och lägger till medlemmen som ska tas bort.
  3. Lägger till sina undersökningar och rapporter i den nya arbetsytan.
  4. Om organisationen är kopplad till ett avtal måste organisationens administratör ta bort det kontraktsavtal som tilldelats dig.

Nu kan du lämna organisationen och den nya medlemmen kommer att ha tillgång till undersökningarna och rapporterna. För att lämna en organisation måste du:

1. Gå till startsidan, klicka på organisationens område, och klicka på profil.
  2. Under din organisationsprofilinformation, klicka på lämna denna organisation.
  3. En dialogruta kommer att poppa upp där du frågas om du är säker, om du är det, klicka lämna.
  4. Du kommer automatiskt att tas bort.

När du lämnar en organisation lämnar du allt innehåll du skapat bakom dig. Om du någonsin bjuds in igen, kommer du återfå tillgång till innehållet som du lämnade i organisationen.

Om en medlem lämnar utan att dela sina undersökningar/rapporter via en arbetsyta med andra medlemmar i organisationen, kommer de inte vara synliga för någon i organisationen. För att få åtkomst till eller radera dem måste organisationens administratör kontakta vårt Customer Success Team.

Om du har ett avtal med Enalyzer och det är kopplat till din organisation, tas inte en medlem bort från kontraktet när de tas bort från organisationen.