Hantera Svar

Om att hantera Svar

Om du behöver arbeta med ett specifikt svar eller en delmängd av svar, kolla hur man filtrerar dina svar.

Den här artikeln bryter ner de mångfaldiga sätten du kan hantera svar på. Du kan redigera, radera och bjuda in respondenter, samt uppdatera deras bakgrundsvariabler. Den här artikeln täcker inte påminnelser, du kan lära dig mer om att skicka påminnelser här.

```html

Förståelse av Svarsstatus

När svar börjar komma in kan du se dem från sidan för svar i din undersökning. Svar kan ha olika statusar:

• Avslutad innebär att de har svarat på hela undersökningen.
  • Ofullständig innebär att de har delvis svarat på undersökningen.
  • Ej svarad innebär att de inte har svarat. Detta gäller bara för undersökningar som delas via e-post, organisation och Digital Post. Delning via undersökningslänk, sociala medier, QR-kod och anpassad länk skapar bara respondenten när de börjar svara, därför registreras inte dem som inte har svarat.
  • Vägrat innebär att de vägrade att delta i undersökningen. Det betyder att de klickade på vägralänken som skickades till dem i undersökningsinbjudan. Respondenter som vägrar att delta kommer inte att få framtida påminnelser för den specifika undersökningen.

Enalyzer använder färger för att illustrera svarsstatus i svaren listan. Grönt är för avslutade svar, mörkgrå för ofullständiga, ljusgrå för ej svarade och rött för vägrade.

Anonyma undersökningar kommer inte att visa färger för svarsstatus för att skydda anonymiteten.

```

Visa enskilda svar

Individuella svar visar metadata för respondenten, såväl som deras bakgrundsinformation och alla deras svar. För att visa de enskilda enkätsvaren behöver du bara göra följande:

1. Gå till din undersökning och välj Svar i sidomenyn. Om menyn är stängd, klicka på menyikonen () för att öppna den först.
  2. För att visa det enskilda svaret behöver du bara klicka på det.
  3. Det enskilda svaret innehåller följande information:
    • Förnamn och efternamn på respondenten: Detta kunde ha tillhandahållits av respondenten via en formulärfråga eller vid uppladdning av respondentinformationen. Om respondentens namn anges som "Okänd" är det för att systemvariablerna för första och sista namn inte har fyllts i.
    • Svarsstatus: Svarsstatusen kan identifieras med färgen, samt skrivs ut under status.
    • Respondentlogg: Respondentloggen visar datum och tid för enkätinbjudan och påminnelser, inklusive metoden som användes för att skicka dessa meddelanden. Loggen registrerar även processade triggers för Zapier-integrationer, samt datum och tid som respondenten började och slutförde enkäten.
    • Bakgrundsinformation: Detta avsnitt visar respondentens bakgrundsinformation som är din enkäts bakgrundsvariabler.
    • Svar: Det sista avsnittet visar respondentens svar på din enkät.

Anonyma undersökningar kommer inte att visa respondentloggen eller svaren. För att visa enskilda svar, ladda ner din svarsdatafil till Excel, CSV eller SPSS.

Redigera Svar

Enalyzer tillåter dig att redigera dina respondenters bakgrundsinformation. Den vanligaste användningen är att rätta en felaktig e-postadress. Allt du behöver göra är:

1. Gå till din undersökning och välj svar i sidomenyn (om sidomenyn inte är öppen klicka på menyikonen () för att öppna den först).
  2. Hitta det svar du vill redigera och klicka på det. Du kan fil

3. Under bakgrundsinformation kan du redigera de variabler du behöver. Dina ändringar kommer att sparas omedelbart.
  4. Klicka på stäng fönster-ikonen () för att gå tillbaka till undersökningens svar.

Ta bort Svar

Om du behöver ta bort ett specifikt svar eller en delmängd av svar, filtrera dina svar innan du tar bort dem.

För att ta bort svar, allt du behöver göra är:

1. Gå till din undersökning, och välj svar i sidomenyn (om sidomenyn inte är öppen klicka på menyikonen () för att öppna den först).
  2. Klicka på åtgärdsmenyn och välj ta bort.
  3. Välj de respondenter du vill ta bort, och klicka ta bort.
  4. Dina respondenter kommer att raderas omedelbart.

Att ta bort ofullständiga eller inte besvarade svar som samlats in via e-post eller Digital Post innebär att respondenterna inte längre kommer åt att svara eller slutföra undersökningen.

Att ta bort ett svar raderar permanent dess data. Borttagna svar kan endast återställas inom 10 dagar, efter vilka borttagningen är oåterkallelig. Återställning av svar är avgiftsbelagd. Kontakta kundsupport för mer information.

Skriv ut Svar

Om du behöver skriva ut ett specifikt svar eller en delmängd av svar, filtrera dina svar innan du skriver ut dem.

För att skriva ut dina svar, allt du behöver göra är:

1. Gå till din undersökning och välj svar i sidomenyn. Om menyn är stängd, klicka på menysymbolen () för att öppna den först.
  2. Klicka på åtgärdsmenyn och välj skriva ut.
  3. Välj de svar du vill skriva ut och klicka på skriva ut-knappen. Du kommer att se en utskriftsförhandsvisning av de valda svaren.

Utskrift är begränsad till max 100 svar åt gången

4. Klicka på skriva ut-knappen och ditt utskriftsdialogfönster kommer att dyka upp. Följ instruktionerna för att skriva ut din undersökning.

Spara Svar som PDF

Du kan spara enskilda svar som en PDF-fil, allt du behöver göra är:

1. Gå till din undersökning och välj svar i sidomenyn. Om menyn är stängd, klicka på menyikonen () för att öppna den först.
  2. Klicka på aktionsmenyn och välj skriv ut.
  3. Välj de svar du vill skriva ut och klicka på skriv ut knappen. Du kommer att se en utskriftsförhandsgranskning av de valda svaren.

Du kan inte spara fler än 100 svar som PDF åt gången.

4. Ändra destinationen till Spara som PDF istället för en skrivare.
  5. Klicka spara.
  6. PDF-filen av din undersökning kommer att sparas i Nedladdningar-mappen på din dator.

Bjud in Svarande

Om du behöver bjuda in en specifik respondent eller en undergrupp av respondenter, filtrera dina svar innan du skickar inbjudningarna.

Om dina respondenter inte kan hitta deras inbjudningar, kanske du vill skicka inbjudan igen. Allt du behöver göra är:

1. Gå till din undersökning och välj svar i sidomenyn. Om menyn är stängd, klicka på menysymbolen () för att öppna den först.
  2. Klicka på handlingsmenyn och välj skriv ut.
  3. Välj de svar du vill skriva ut och klicka på skriv ut-knappen. Du kommer att se en utskriftsförhandsvisning av de valda svaren.

Du kan inte spara fler än 100 svar till PDF åt gången.

4. Ändra destinationen till Spara som PDF istället för en skrivare.
  5. Klicka spara.
  6. PDF-filen av din undersökning kommer att sparas i Nedladdningar-mappen på din dator.

Om du har schemalagda påminnelser kommer att skicka manuella inbjudningar att återställa inbjudningsdatumet och därmed fördröja dina schemalagda påminnelser jämfört med de respondenter som inte bjuds in på nytt.

Återställ Svar

Återställningsalternativet låter dig radera alla svar från specifika respondenter. Återställning kan användas om en person har svarat på undersökningen felaktigt och vill svara på undersökningen igen.

Allt du behöver göra är:

1. Gå till din undersökning och välj svar i sidomenyn (om sidomenyn inte är öppen klicka på menysymbolen () för att öppna den först).
  2. Klicka på åtgärdsmenyn och välj återställ.
  3. Välj de respondenter du vill återställa och klicka på återställ
  4. Ange antalet respondenter som ska återställas och klicka på okay
  5. De valda respondenternas svar kommer att återställas omedelbart.

Vanliga frågor

• Konstiga symboler i dina svarandes förnamn och efternamn är mest sannolikt på grund av fel CSV-format vid uppladdning av din svarandes lista (CSV-fil).
    När du laddar upp din svarandes lista i Enalyzer, måste CSV-filen vara UTF-8 formaterad. Läs mer om att skapa svarandes listor här.