Flerspråkiga Undersökningar

Om Flera Språk i Undersökningar

Du kan skapa en flerspråkig undersökning med olika språk genom att lägga till dina egna översättningar. Respondenterna kan välja det språk de känner sig mest bekväma med, eller så kan du skicka en länk som öppnar undersökningen på ett specifikt språk.

Den här artikeln beskriver hur du översätter undersökningar och hur du anger vilket språk varje respondent ska se.

Vi rekommenderar att du översätter din undersökning när du är helt klar med att bygga den. Om du gör ändringar efter att ha översatt, se till att du också redigerar översättningarna därefter.

Lägga till språk i din undersökning

Du kan lägga till flera språk när du skapar din undersökning. Men du kan också lägga till dem efter att undersökningen har skapats, allt du behöver göra är:

1. Gå till din undersökning och välj inställningar på sidomenyn. Om menyn är stängd, klicka på menysymbolen (BurgerMenu.png) för att öppna den först.
  2. Under språk ser du vilka aktuella språk din undersökning har. Klicka på dem.
  3. Välj de språk du vill lägga till och klicka på spara.

Översätt Undersöknings Element

För att översätta dina undersökningselement, behöver du:

1. Gå till din undersökning och välj innehåll i sidomenyn. Om menyn är stängd, klicka på menyikonen (BurgerMenu.png) för att öppna den först.
  2. I övre högra hörnet, välj det språk du vill översätta till.
  3. Alla element som inte är översatta kommer att markeras med denna ikon: AlertIcon.png
  4. Klicka på det element du vill översätta och du kommer att se att frågans rubriker och svarsalternativ har ersatts av TEXT SAKNAS.
  5. Klicka på den text du vill översätta och ange översättningen, du kommer att kunna se en förhandsvisning till höger. För att granska texten från standardspråket, klicka på översättningsikonen (GlobeIcon.png).
  6. Dina ändringar kommer att sparas omedelbart.

Översätt bakgrundsvariabler

Systemvariabler finns tillgängliga på alla stödda språk, men om du har skapat bakgrundsvariabler måste du översätta dessa själv. För att översätta dina bakgrundsvariabler måste du:

1. Gå till din undersökning och välj inställningar i sidomenyn. Om menyn är stängd, klicka på menynknappen (BurgerMenu.png) för att öppna den först.
  2. Under bakgrundsvariabler, klicka på lista över bakgrundsvariabler.
  3. I övre högra hörnet, välj det språk du vill översätta till.
  4. Klicka på den variabel du vill översätta.
  5. Skriv in din översättning för variabelns namn och svarsalternativ, om tillämpligt.
  6. Dina ändringar kommer att sparas omedelbart.

Översätt undersökningsmeddelanden

Om du delar din flerspråkiga undersökning via e-post, organisation, eller Digital Post, behöver du översätta ditt undersökningsmeddelande. Först och främst, se till att skapa ett inbjudningsmeddelande och även en påminnelse.

För att översätta ditt meddelande, måste du:

1. Gå till din undersökning och välj svar i sidomenyn. Om menyn är stängd, klicka på menyknappen (BurgerMenu.png) för att öppna den först.
  2. Klicka på åtgärdsmenyn och välj meddelanden.
  3. Klicka på meddelandet du vill översätta.
  4. Under text kommer du att se en lista med olika språk i din undersökning. Klicka på det språk du vill översätta till.
  5. Klicka på texten du vill översätta och ange översättningen, du kommer att kunna se en förhandsgranskning till höger. För att granska texten från standardspråket, klicka på översättningsikonen.

Ange Respondentens Språk

När allt är översatt har du olika sätt att säkerställa att respondenterna ser undersökningen, samt inbjudningar och påminnelser på sina respektive språk.

ANGER SPRÅK I RESPONDENTLISTAN

Om du redan på förhand känner till respondenternas föredragna språk kan du ladda upp denna information som en del av din respondentlista genom att lägga till en språkkolumn i din CSV-fil för respondentlistan.

I språkkolumnen i din kontaktlista sätter du in lämplig språkkod för varje deltagare. De tillgängliga språkkoderna är:

ar Arabiska nl Holländska de Tyska km Khmer pl Polska es Spanska
bn Bengali en Engelska el Grekiska ko Koreanska pt Portugisiska  sps Spanska (LATAM)
bg Bulgariska et Estniska hi Hindi lv Lettiska pa Punjabi se Svenska
min burmesiska fa farsi hu ungerska lt litauiska ro rumänska th thailändska
zh Kinesiska fi Finska id Indonesiska ms Malajiska ru Ryska tr Turkiska
cs Tjeckiska nld Flamländska it Italienska ml Malayalam sd Sindhi ur Urdu
da Danska fr Franska ja Japanska no Norska sl Slovenska vi Vietnamesiska

Ta bort språk

Du kan alltid ta bort ett språk från din undersökning, allt du behöver göra är:

1. Gå till din undersökning och välj inställningar på sidomenyn. Om menyn är stängd, klicka på menyikonen (BurgerMenu.png) för att öppna den först.
  2. Under språk kommer du att se det nuvarande språk(en) din undersökning har. Klicka på dem.
  3. Avmarkera språk(en) du vill ta bort och klicka på spara.