Dela undersökning: Digitalt Inlägg

Om Digital Post

Danska medborgare tar emot sin post från offentliga danska myndigheter digitalt. Både brevlådan och meddelandena kallas Digital Post och säkerställer säker digital kommunikation mellan medborgarna och de offentliga myndigheterna. Detta innebär att din Digital Post aldrig kan läsas av någon annan än dig och den relevanta myndigheten. Säkerheten är viktig eftersom känsliga personuppgifter ofta utbyts.

Med Digital Post kan danska medborgare:

• Läsa post från offentliga myndigheter
  • Skicka post till offentliga myndigheter
  • Svara på post från offentliga myndigheter
  • Vidarebefordra post från offentliga myndigheter

Organisationsadministratörer kan integrera organisationen med Digital Post och ge organisationsmedlemmar tillgång till att dela undersökningar via Digital Post.

Dela undersökningar via Digital Post

Innan du börjar rekommenderar vi att du:

1. Skapar inbjudningsmeddelandet
  2. Skapa respondentlistan (CSV-fil). Detta kommer att göra delningen av din undersökning smidigare och snabbare.
  3. Ställ in undersökningens anonymitet.

För att skicka inbjudningar till undersökningen via Digital Post måste du bara:

1. Gå till din undersökning och välj dela i sidomenyn.
  2. Klicka på alternativet Digital Post.
  3. Välj hur du vill bjuda in dina respondenter. Du kan välja mellan manuellt, kopiera/klistra in, eller ladda upp.
    • Detta alternativ är optimalt om du skickar till bara en person. Allt du behöver göra är:
      1. Välj manuellt.
      2. Fyll i respondentinformationen.

CPR-variabeln är det enda obligatoriska fältet.

• Kopiera/klistra in din respondentinformation från en CSV-fil direkt till Enalyzer. Allt du behöver göra är:
      1. Välj kopiera/klistra in.
      2. En ruta kommer att visas nedan. Kopiera informationen från CSV-filen och klistra in den i rutan.

Du kan endast kopiera/klistra in systemvariablerna: förnamn, efternamn, cpr och språk. Om du vill importera data till bakgrundsvariabler du skapat själv eller om du ska importera några variabler, välj alternativet ladda upp.

• Detta alternativ är perfekt om du arbetar med många respondenter och bakgrundsvariabler. Dessutom är detta det enda alternativet som tillåter dig att importera variabler. För mer information om att skapa en CSV-fil, klicka här.
      För att ladda upp din CSV-fil, allt du behöver göra är:
      1. Välj ladda upp.
      2. Klicka på ladda upp din CSV-fil.
      3. Hitta din CSV-fil och klicka ladda upp.
      4. Mappa fälten genom att länka fälten från din CSV-fil till vänster till dina undersökningsvariabler till höger.

Om det finns ett fält som du inte vill ladda upp eller importera, kan du hoppa över det.

För att importera en variabel välj ny: bakgrundsvariabel. Detta kommer att importera CSV-fältet som en textbakgrundsvariabel.

5. När du är klar med mappningen, klicka på spara för att återvända till förhandsgranskningen av inbjudan till undersökningen.
      6. Du kan alltid klicka på redigera mappningar för att göra ändringar.
  4. Välj meddelandet du ska skicka. Om du vill göra ändringar i meddelandet, klicka på redigera och följ instruktionerna på skärmen.
  5. Redigera avsändarens information, om relevant.
  6. Du kan förhandsgranska din e-postinbjudan till undersökningen i panelen på höger sida. Om allt ser ut som det ska, klicka på nästa.
  7. Under schemalägg din inbjudan, välj när du vill skicka din inbjudan. Du kan välja mellan skicka nu och schemalägg för senare.
      1. Välj skicka nu för att skicka inbjudningarna till undersökningen omedelbart.
      2. Klicka på skicka nu.
      1. Välj schemalägg för senare för att skicka inbjudningarna till undersökningen vid en senare tidpunkt.
      2. Välj datum och tid när du vill att dina inbjudningar ska skickas.
      3. Klicka på schemalägg nu.
  8. Du kommer nu att kunna se en översikt över dina respondenter.