Ladda ner Svarsdata

Om nedladdning av svarsdata

Du kan ladda ner alla dina undersökningssvar från Enalyzer för flera syften. Du kan använda filen för analys i annan mjukvara, dela den med ditt team eller importera den till en annan Enalyzer-undersökning.

Tillgängliga filformat

Du kan ladda ner dina svar i följande format:

Excel
Exportera dina data till ett XSLX-format, som kan öppnas i Excel. Detta filformat kan inte importeras tillbaka till Enalyzer.
CSV
Ett filformat som kan öppnas som en kalkylark i Excel. Om du planerar att importera dessa data tillbaka till en undersökning, är detta ditt bästa alternativ.
SPSS
Detta filformat är kompatibelt med SPSS, en populär mjukvara som används för statistisk analys och är det främsta verktyget för forskare och studenter. Du behöver SPSS för att kunna öppna denna fil.

Stödda dataformat

Du kan ange dataformat för varje variabel och fråga när du laddar ner dina svarsdata. De tillgängliga dataformaten är:

Text
Detta format visar data som text för svarsalternativet. I fallet med en öppet svar frågor, kommer det att vara det givna öppna svaret.
Värde
Detta format visar data som värdet på svaret.
Etikettnummer
Detta format visar data som det numeriska etikettnumret för det valda svaret.

Det säger sig självt att inte alla variabler och frågor stöder alla format. Här är en översikt över de stödda dataformaten sorterade efter variabeltyp och frågetyp:

```html ``` ```html ```
  Text Värde Etikettnummer Standard
Bakgrundsvariabel - text yes.png     Text
Bakgrundsvariabel - numerisk   yes.png

Värde

Bakgrundsvariabel - e-post yes.png     Text
Bakgrundsvariabel - datum   yes.png   Värde
Bakgrundsvariabel - urvalslista yes.png   yes.png Text
Flervals frågor - enda val yes.png   yes.png Etikettnummer
Flervals frågor - flera val yes.png yes.png   Värde
Bedömningsskala yes.png yes.png yes.png Etikettnummer
Öppet svar yes.png     Text
Bildval - enkelval yes.png   yes.png Etikettnummer
Bildvalfrågor - flervals yes.png yes.png   Värde
Ladda upp bild yes.png yes.png   Text
Filuppladdning yes.png yes.png   Text
Matris - flervals, enkelval yes.png   yes.png Etikettnummer
Matris - bedömningsskala yes.png yes.png yes.png Etikettnummer
Rangordning   yes.png   Värde
Poängfördelning   yes.png   Värde

Textfält - text

yes.png     Text
Inmatningsfält - numeriskt   yes.png   Värde
Inmatningsfält - e-post yes.png     Text
Textfält - anpassat yes.png     Text
NPS yes.png yes.png yes.png Värde
Rekommendationsscore yes.png yes.png yes.png Värde

Ladda ner Svarsdata

För att ladda ner dina svar, behöver du:

1. Gå till din undersökning och välj svar från sidomenyn.
  2. Öppna åtgärder-rullgardinsmenyn och välj ladda ner.
  3. Välj filformatet du vill ladda ner: Excel, CSV eller SPSS.
  4. Klicka på redigera format för att specificera dataformatet för varje fråga och variabel för din nedladdning. Hitta alla stödda format för varje fråga och variabel här.
  5. När du redigerar format kommer du att se undersökningsvariabler och frågor på vänster sida och formatet på höger sida. För att redigera ett format, klicka bara på rullgardinsmenyn och välj det format du vill ha. Om det inte är tillgängligt beror det på att variabeln/frågan inte stöder formatet du letar efter.

Du kan bara redigera 100 format för att ladda ner dina svarsdata.

6. När du är klar med att redigera format, klicka på spara-knappen och detta kommer att spara dina ändringar och tillämpas på alla framtida nedladdningar.
  7. Definiera din nedladdning genom att aktivera de alternativ du vill inkludera.
    • Bakgrundsvariabler: Aktivera detta alternativ för att inkludera eventuella bakgrundsvariabler du skapat, samt undersökningsmetadata, som tid för undersökningsinbjudan och starttid för undersökningen. Om du vill ladda ner respondenters namn och e-postadresser, aktivera detta alternativ.
    • Öppna svar: Om du har lagt till en fråga med öppet svar eller aktiverat öppna svar för din fråga, aktivera detta alternativ för att ladda ner dem.
  8. När du har definierat din fil, klicka på ladda ner-knappen.
```html

Bakgrundsvariabler

Om du inkluderar bakgrundsvariabler i din nedladdning kommer du att hitta följande metadata:

Inbjudningstid
Datum och tid då du bjöd in respondenten att besvara din undersökning. Detta gäller endast för respondenter som mottagit en e-postinbjudan. Datumen visas i UTC-tid.

Om dina datumkolumner i Excel innehåller ######, gör kolumnerna bredare. Excel använder # symboler när ett datum inte får plats.

Inbjudningstiden är inte tillgänglig i nedladdningar av svarsdata för anonyma undersökningar.

Starttid
Datum och tid då respondenten började besvara din undersökning. Datumen visas i UTC-tid.

Om dina datumkolumner i Excel innehåller ######, gör kolumnerna bredare. Excel använder # symboler när ett datum inte får plats.

Svarsstatus
Avser statusen på svaret: genomfört, ofullständigt, ej besvarat och vägrat.
Respondent-ID
Det ID Enalyzer använder för att identifiera varje svar i databasen. Detta ID används när du uppdaterar bakgrundsvariabler och har generellt sett ingen användning i dataanalys.
Användarnamn och Lösenord
Användarnamnet är ett unikt ID för din undersökning. Användarnamnet beror på den metod du valde för att bjuda in respondenter, t.ex. om du bjöd in respondenter via e-post och länk finns det ett unikt ID för varje metod. Det finns ett unikt lösenord per respondent.

Du kan skicka användarnamn och lösenord till respondenterna så att de kan logga in på sin unika session på www.surveys.enalyzer.com.

Du kan även använda dem för att skapa unika URL:er för dina respondenter. Detta kan vara användbart när du inte har e-postadresser

Språk
Visar språkkoden för undersökningen, d.v.s. den språkkod som respondenten såg undersökningen på. De tillgängliga språken i Enalyzer är:
```html ```
ar Arabiska nl Holländska de Tyska km Khmer pl Polska es Spanska
bn Bengali en Engelska el Grekiska ko Koreanska pt Portugisiska  sps Spanska (LATAM)
bg Bulgariska et Estniska hi Hindi lv Lettiska pa Punjabi se Svenska
min burmesiska fa farsi hu ungerska lt litauiska ro rumänska th thailändska
zh Kinesiska fi Finska id Indonesiska ms Malajiska ru Ryska tr Turkiska
cs Tjeckiska nld Flamländska it Italienska ml Malayalam sd Sindhi ur Urdu
da Danska fr Franska ja Japanska no Norska sl Slovenska vi Vietnamesiska

Respondent-ID:n, användarnamn och lösenord är inte tillgängliga i SPSS-nedladdningar.

```

Förstå din Excel-nedladdning

Om du laddar ner en Excel-fil kommer du att se att filen är organiserad i flikar för språk och en dataflik. Antalet språkflikar beror på antalet språk i din undersökning. Om din undersökning till exempel är på tre språk, engelska, spanska och tyska, kommer Excel-filen att ha en flik för varje som innehåller undersökningsfrågorna.

Språkfliken innehåller dina undersökningsfrågor. Dina undersökningssvar finns under datafliken. CSV-filen har ingen språkflik.

Varje rad är ett annorlunda undersökningssvar (även om det inte nödvändigtvis är olika respondenter, om du låter folk svara flera gånger). Varje kolumn är en typ av undersökningsdata, t.ex. frågor och variabler.

Automatisk Nedladdning och Integration

Du kan aktivera en nedladdningslänk som tillåter alla som har den att ladda ner dina svarsdata som en CSV-fil utanför Enalyzer. Allt du behöver göra är:

1. Gå till din undersökning och välj Svar från sidomenyn.
  2. Öppna alternativ-menyn och välj CSV-länk.
  3. Börja med att aktivera länken.
  4. Klicka på redigera format för att ange dataformat för varje fråga och variabel för din nedladdning. Hitta alla stödda format för varje fråga och variabel här.
  5. När du redigerar format kommer du att se undersökningsvariabler och frågor på vänster sida och formatet på höger sida. För att redigera ett format, klicka helt enkelt på rullgardinsmenyn och välj det format du vill ha. Om det inte finns tillgängligt, är det för att variabeln/frågan inte stöder det format du letar efter.
  6. När du är färdig med att redigera format, klicka på spara knappen och detta kommer att spara dina ändringar och tillämpas på alla framtida nedladdningar.
  7. Definiera din nedladdning genom att aktivera de alternativ du vill inkludera.
    • Tidsperiod för senaste uppdateringarna: Du kan definiera tidsperioden för din nedladdning. Om du vill ha alla dina data, från början av datainsamlingen, håll detta alternativ inaktiverat.
    • Bakgrundsvariabler: Aktivera detta alternativ för att inkludera eventuella bakgrundsvariabler du skapat, samt undersökningsmetadata, som inbjudningstid för undersökningen och uppstartstid för undersökningen. Om du vill ladda ner respondenternas namn och e-postadresser, aktivera detta alternativ.
    • Öppna svar: Om du har lagt till en öppet svar fråga eller aktiverat öppna svar för din fråga, aktivera detta alternativ för att ladda ner dem.
    • Färdiga respondenter: Aktivera detta alternativ för att ladda ner respondenter som har slutfört din undersökning. Alla importerade svar registreras som 'slutförda'.
    • Ofullständiga respondenter: Aktivera detta alternativ för att ladda ner respondenter som har delvis slutfört din undersökning.
    • Inte svarande respondenter: Aktivera detta alternativ för att ladda ner respondenter som inte har svarat på din undersökning.
    • Vägrande respondenter: Aktivera detta alternativ för att ladda ner respondenter som har vägrat att delta i din undersökning. Respondenter kan bara markeras som vägrade om du lägger till vägran URL i ditt undersökningsinbjudningsmeddelande.
  8. Kopiera den länken och dela den eller ställ in en integration.

För att återkalla åtkomst och permanent radera länken, inaktivera CSV-länkfunktionen. Denna åtgärd är permanent och kan inte göras ogjord. Om du återaktiverar funktionen kommer en ny och unik länk att skapas.

INTEGRERA MED HÄMTNINGS-URL FÖR CSV

Länken kommer att ladda ner CSV-filen som innehåller de data som du angav ovan (steg 4). Undersökningsdata kan hämtas av ett externt system över HTTPS med hjälp av den tillhandahållna länken, vilket gör det möjligt för dig att integrera med tredjepartsappar.