Ladda ner Svarsdata

Om nedladdning av svarsdata

Du kan ladda ner alla dina undersökningssvar från Enalyzer för flera syften. Du kan använda filen för analys i annan mjukvara, dela den med ditt team, eller importera den till en annan Enalyzer-undersökning.

Tillgängliga filformat

Du kan ladda ner dina svar i följande format:

Excel
Exportera dina data till ett XSLX-format, som kan öppnas i Excel. Detta filformat kan inte importeras tillbaka till Enalyzer.
CSV
Ett filformat som kan öppnas som ett kalkylblad i Excel. Om du planerar att importera denna data tillbaka till en undersökning är detta ditt bästa alternativ.
SPSS
Detta filformat är kompatibelt med SPSS, en populär mjukvara som används för statistisk analys, och det föredragna verktyget för forskare och studenter. Du behöver SPSS för att kunna öppna denna fil.

Stödda Dataformat

Du kan specificera dataformat för varje variabel och fråga när du laddar ner dina svarsdata. De tillgängliga dataformaten är:

Text
Detta format visar data som texten för svarsalternativet. I fall av en öppet svar fråga, kommer det att vara det givna öppna svaret.
Värde
Detta format visar data som värdet av svaret.
Etikettnummer
Detta format visar data som det numeriska etiketten för det valda svaret.

Det säger sig självt att inte alla variabler och frågor stöder alla format. Här är en översikt av de stödda dataformaten sorterade efter variabel och frågetyp:

Text Värde Etikettnummer Standard
Bakgrundsvariabel - text yes.png     Text
Bakgrundsvariabel - numerisk   yes.png

Värde

Bakgrundsvariabel - email yes.png     Text
Bakgrundsvariabel - datum   yes.png   Värde
Bakgrundsvariabel - urvalslista yes.png   yes.png Text
Flervals frågor - enkelt val yes.png   yes.png Etikettnummer
Flervals frågor - flera val yes.png yes.png   Värde
Bedömningsskala yes.png yes.png yes.png Etikettnummer
Öppet svar yes.png     Text
Bildval - enkelval yes.png   yes.png Etikettnummer
Bildval - flerval yes.png yes.png   Värde
Ladda upp bild yes.png yes.png   Text
Filuppladdning yes.png yes.png   Text
Matris - flervals - enkelval yes.png   yes.png Etikettnummer
Matris - bedömningsskala yes.png yes.png yes.png Etikettnummer
Rangordning   yes.png   Värde
Poängfördelning   yes.png   Värde

Inmatningsfält - text

yes.png     Text
Inmatningsfält - numeriskt   yes.png   Värde
Inmatningsfält - e-post yes.png     Text
Inmatningsfält - anpassat yes.png     Text
NPS yes.png yes.png yes.png Värde
Rekommendationsscore yes.png yes.png yes.png Värde

Anpassa variabeletiketter

Du kan specificera etiketten för varje bakgrundsvariabel eller fråga som visas som rubrik i dina svarsdata. Som standard genererar Enalyzer automatiskt en etikett, baserad på namnet på bakgrundsvariabeln eller frågenumret. Alternativet Dataetiketter genererar en etikett som som standard är baserad på namnet på bakgrundsvariabeln eller frågetexten. Du kan också helt anpassa dessa dataetiketter.

Dina dataetiketter definieras under dina undersökningsinställningar, allt du behöver göra är:

1. Gå till undersökningsområdet (SurveyAreaIcon.png) och öppna din undersökning.
  2. I sidomenyn, klicka på inställningar.
  3. Under datainställningar, klicka på dataetiketter.
  4. Du kommer att se en översikt över alla undersökningsvariabler (bakgrundsvariabler och frågor) på vänster sida. På höger sida kommer du att se dina dataetiketter. Som standard är dataetiketterna autogenererade, baserade på motsvarande bakgrundsvariabler/frågor, men du kan definiera dina egna värden.

Dataetiketter måste vara unika, får inte innehålla specialtecken och är begränsade till 100 tecken.

Dataetiketter kan endast definieras för bakgrundsvariabler och frågor men inte för svarsalternativ.

Dataetiketter kopieras inte vid kopiering av frågor, men de kopieras vid kopiering av undersökningar eller när undersökningen delas som en mall.

Ladda ner svarsdata

För att ladda ner dina svar måste du:

1. Gå till din undersökning och välj svar från sidomenyn.
  2. Öppna actions dropdown-menyn och välj download.
  3. Välj det filformat som du vill ladda ner: Excel, CSV eller SPSS.
  4. Klicka på edit formats för att specificera dataformatet för varje fråga och variabel för din nedladdning. Hitta alla de format som stöds för varje fråga och variabel här.
  5. När du redigerar formaten kommer du att se undersökningsvariablerna och frågorna på vänster sida och formatet på höger sida. För att redigera ett format klickar du helt enkelt på dropdown-menyn och väljer det format du vill ha. Om det inte är tillgängligt är det för att variabeln/frågan inte stöder det format du söker.

Du kan bara redigera 100 format för din nedladdning av svarsdata.

6. När du är klar med att redigera formaten klicka på save button och detta kommer att spara dina ändringar och tillämpas på alla framtida nedladdningar.
  7. Definiera din nedladdning genom att aktivera de alternativ du vill inkludera.
    • Background variables: Aktivera detta alternativ för att inkludera eventuella bakgrundsvariabler du skapat, samt undersökningsmetadata, till exempel tid för undersökningsinbjudan och uppstartstid för undersökningen. Om du vill ladda ner respondenters namn och e-postadresser, aktivera detta alternativ.
    • Open answers: Om du har lagt till en öppet svar fråga eller aktiverat öppna svar för din fråga, aktivera detta alternativ för att ladda ner dem.
  8. När du har definierat din fil klickar du på download knappen.

Bakgrundsvariabler

Om du inkluderar bakgrundsvariabler i din nedladdning, kommer du hitta följande metadata:

Inbjudningstid
Datumet och tiden du bjöd in respondenten att svara på din undersökning. Detta gäller endast för respondenter som fått en inbjudan via e-post. Datumen visas i UTC-tid.

Om dina datumkolumner i Excel innehåller ######, gör kolumnerna bredare. Excel använder # symboler när ett datum inte får plats.

Inbjudningstiden är inte tillgänglig i nedladdning av svarsdata för anonyma undersökningar.

Starttid
Datumet och tiden då respondenterna började besvara din undersökning. Datumen visas i UTC-tid.

Om dina datumkolumner i Excel innehåller ######, gör kolumnerna bredare. Excel använder # symboler när ett datum inte får plats.

Svarsstatus
Avser statusen för svaret: fullständigt, ofullständigt, ej besvarat och vägrat.
Respondent-ID
ID:t Enalyzer använder för att identifiera varje svar i databasen. Detta ID används när du uppdaterar bakgrundsvariabler och har generellt ingen användning i dataanalys.
Användarnamn och Lösenord
Användarnamnet är ett unikt ID för din undersökning. Användarnamnet är beroende av metoden du valde för att bjuda in respondenter, t.ex. om du bjöd in respondenter via e-post och länk så kommer det att finnas ett unikt ID för varje metod. Det finns ett unikt lösenord per respondent.

Du kan skicka användarnamnet och lösenordet till respondenter så att de kan logga in på sin unika session på www.surveys.enalyzer.com.

Du kan även använda dem för att skapa unika URL:er för dina respondenter. Detta kan vara användbart när du inte har e-postadresser

Språk
Visar undersökningens språkkod, d.v.s. den språkkod som respondenten såg undersökningen på. De tillgängliga språken i Enalyzer är:
ar Arabiska nl Holländska de Tyska km Khmer pl Polska es Spanska
bn Bengali en Engelska el Grekiska ko Koreanska pt Portugisiska  sps Spanska (LATAM)
bg Bulgariska et Estniska hi Hindi lv Lettiska pa Punjabi se Svenska
my Burmesiska fa Farsi hu Ungerska lt Litauiska ro Rumänska th Thailändska
zh Kinesiska fi Finska id Indonesiska ms Malajiska ru Ryska tr Turkiska
cs Tjeckiska nld Flamländska it Italienska ml Malayalam sd Sindhi ur Urdu
da Danska fr Franska ja Japanska no Norska sl Slovenska vi Vietnamesiska

Respondent-ID:n, användarnamn och lösenord är inte tillgängliga i SPSS-nedladdningar.

Förstå din Excel-nedladdning

Om du laddar ner en Excel-fil kommer du att se att filen är organiserad i språkflikar och en dataflik. Antalet språkflikar beror på antalet språk i din undersökning. Till exempel, om din undersökning är på tre språk, engelska, spanska och tyska, kommer Excel-filen att ha en flik för varje innehållande undersökningsfrågorna.

Språkfliken innehåller dina undersökningsfrågor. Dina undersökningssvar finns under datafliken. CSV-filen har inte någon språkflik.

Varje rad är ett annat undersökningssvar (även om det inte nödvändigtvis är olika respondenter, om du låter folk svara flera gånger). Varje kolumn är en typ av undersökningsdata, dvs. frågor och variabler.

Automatisk nedladdning och integration

Du kan aktivera en nedladdningslänk som tillåter vem som helst som har den att ladda ner dina svarsdata som en CSV-fil utanför Enalyzer. Allt du behöver göra är:

1. Gå till din undersökning och välj svar från sidomenyn.
  2. Öppna alternativ-menyn och välj CSV-länk.
  3. Börja med att aktivera länken.
  4. Klicka på redigera format för att specificera dataformatet för varje fråga och variabel för din nedladdning. Hitta alla stödda format för varje fråga och variabel här.
  5. När du redigerar formaten ser du undersökningsvariabler och frågor på vänster sida och formatet på höger sida. För att ändra ett format, klicka bara på rullgardinsmenyn och välj det format du vill ha. Om det inte är tillgängligt är det för att variabeln/frågan inte stödjer det format du söker.
  6. När du är klar med att redigera formaten, klicka på spara-knappen och detta kommer att spara dina ändringar och tillämpas på alla framtida nedladdningar.
  7. Definiera din nedladdning genom att aktivera de alternativ du vill inkludera.
    • Tidsperiod för senaste uppdateringar: Du kan definiera tidsperioden för din nedladdning. Om du vill ha alla dina data, från början av datainsamlingen, håll detta alternativ inaktiverat.
    • Bakgrundsvariabler: Aktivera detta alternativ för att inkludera eventuella bakgrundsvariabler du har skapat, samt undersökningsmetadatan, såsom tid för undersökningsinbjudan och starttid för undersökningen. Om du vill ladda ner respondenternas namn och e-postadresser, aktivera detta alternativ.
    • Öppna svar: Om du har lagt till en öppet svar fråga eller aktiverat öppna svar för din fråga, aktivera detta alternativ för att ladda ner dem.
    • Färdiga respondenter: Aktivera detta alternativ för att ladda ner respondenter som har slutfört din undersökning. Alla importerade svar registreras som 'slutförda'.
    • Ofullständiga respondenter: Aktivera detta alternativ för att ladda ner respondenter som har delvis slutfört din undersökning.
    • Respondenter som inte svarat: Aktivera detta alternativ för att ladda ner respondenter som inte har svarat på din undersökning.
    • Respondenter som vägrat: Aktivera detta alternativ för att ladda ner respondenter som har vägrat delta i din undersökning. Respondenter kan endast markeras som vägrade om du lägger till vägran-URL i ditt undersökningsinbjudningsmeddelande.
  8. Kopiera länken och dela den eller ställ in en integration.

För att återkalla tillgång och permanent radera länken, inaktivera CSV-länk funktionen. Denna åtgärd är permanent och kan inte ångras. Om du aktiverar funktionen igen skapas en ny och unik länk.

INTEGRERA MED HJÄLP AV CSV-NEDLADDNINGSLÄNKEN

Länken kommer att ladda ner CSV-filen som innehåller data som du angav ovan (steg 4). Undersökningsdata kan hämtas av ett externt system över HTTPS genom att använda den angivna länken, vilket tillåter dig att integrera med tredjepartsappar.