Svarandeförteckning

```html

Om Svarslista

En fil med komma-separerade värden (CSV) är en ren textfil som innehåller en lista med data. Dessa filer används ofta för att utbyta data mellan olika applikationer.

När du bjuder in svarande via e-post, Digital Post eller SFTP-server, kan du snabbt importera dina respondentinformation genom att använda en CSV-fil som innehåller din svarslista.

Svarslistor innehåller varje respondents namn och e-postadress, samt eventuell ytterligare information du behöver inkludera. En bra och detaljerad svarslista underlättar distribution av undersökningen, samt ger utmärkta filtrerings- och rapporteringsmöjligheter när du är redo att analysera insamlad data.

``` ```html

Skapa Svarsdataposter

Du kan skapa CSV-filer med respondenters e-post, namn och eventuella andra relevanta bakgrundsförändringar med program som Excel eller Google Sheets.

Börja med att lägga till rubrikerna för din CSV-fil, dessa representerar din undersöknings bakgrundsvariabler. Den enda obligatoriska rubriken är e-post (e-post & SFTP) eller personnummer (Digital Post), dock är förnamn, efternamn och e-post/personnummer de standardfält. Ytterligare bakgrundsvariabler beror på behoven i din undersökning, dessa kan referera till befintliga undersökningsvariabler eller du kan importera dem när du laddar upp filen.

Varje respondent behöver vara på sin egen rad i kalkylbladet. Om du saknar data för en specifik kontakt, lämna bara cellen tom.

När du är klar, spara kalkylbladet som en CSV-fil.

CSV-filen måste vara kodad i UTF-8.

Formatet för datumvariabler är MM-DD-YYYY.