Achtergrond Variabele: Tekst

Over Tekstachtergrond Variabelen

Tekstvariabelen hebben meerdere doeleinden:

Dit type variabele kan worden geformatteerd om tekst, numeriek, e-mail en andere aangepaste invoer te accepteren. De verschillende formaten voor een tekstvariabele zijn:

• Tekst: De variabele accepteert open invoer.
  • Numeriek: De variabele accepteert alleen getallen/numerieke invoer. Je kunt je voorkeursdecimaalscheider definiëren.
  • E-mail: De variabele accepteert alleen e-mailadressen.
  • Aangepast: De variabele accepteert elke validatie die je invoert met behulp van een reguliere expressie, bijvoorbeeld Amerikaanse postcode. Leer meer over reguliere expressies.

Achtergrondvariabelen voor tekst toevoegen

U kunt achtergrondvariabelen toevoegen tijdens het maken van een formulier vraag of direct in uw enquête-instellingen. Om ze vanuit uw enquête-instellingen toe te voegen, moet u het volgende doen:

1. Ga naar uw enquête en selecteer instellingen in het zijmenu. Als het menu gesloten is, klik op het menu-icoon () om het eerst te openen.
    2. Klik op lijst van achtergrondvariabelen.
    3. Klik op het achtergrondvariabele toevoegen icoon ().
    4. Selecteer tekst en klik op volgende.
    5. Geef de variabele een naam en selecteer een formaat: tekst, numeriek, e-mail of aangepast.
  • Het tekstformaat is open. Dit betekent dat het elk gegevenstype accepteert, maar de uitvoer is alleen beschikbaar als tekst. De door Tekstvariabelen met een tekstformaat opgeslagen gegevens kunnen worden versleuteld. Leer meer over versleutelde achtergrondvariabelen voor tekst.

Om een Tekstvariabele met een tekstformaat toe te voegen, moet u het volgende doen:
    1. Selecteer het tekst formaat in het vervolgkeuzemenu.
    2. Schakel de instelling vereiste antwoord in als u wilt dat de variabele verplicht is.

Het antwoord zal alleen verplicht zijn als de variabele in de enquête wordt gebruikt via een formulier vraag.

3. Schakel de instelling versleutel data in als u wilt dat de variabele versleuteld wordt.
    4. Klik op toevoegen om uw variabele aan te maken.
  • Zoals de naam suggereert, accepteert dit formaat alleen nummers.

Om een Tekstvariabele met een numeriek formaat toe te voegen, moet u het volgende doen:
    1. Selecteer het numerieke formaat in het vervolgkeuzemenu.
    2. Gebruik het vervolgkeuzemenu hieronder om uw voorkeurs decimaalscheidingsteken te selecteren. U kunt kiezen tussen een komma (,) of een punt (.).
    3. Schakel de instelling vereiste antwoord in als u wilt dat de variabele verplicht is.

Het antwoord zal alleen verplicht zijn als de variabele in de enquête wordt gebruikt via een formulier vraag.

4. Klik op toevoegen om uw variabele aan te maken.

Numerieke formaten kunnen niet worden gebruikt in de Rapportageomgeving.

• Zoals de naam suggereert, accepteert dit formaat alleen e-mailadressen.

Om een Tekstvariabele met een e-mailformaat toe te voegen, moet u het volgende doen:
    1. Selecteer het e-mail formaat in het vervolgkeuzemenu.
    2. Schakel de instelling vereiste antwoord in als u wilt dat de variabele verplicht is.

Het antwoord zal alleen verplicht zijn als de variabele in de enquête wordt gebruikt via een formulier vraag.

3. Klik op toevoegen om uw variabele aan te maken.
  • Met dit formaat kunt u reguliere expressies gebruiken om de validatie voor de variabele te definiëren. Bijvoorbeeld, u kunt de variabele valideren om alleen Amerikaanse postcode te accepteren, Linkedin URL's, Gmail e-mailadressen, enz.

Om een Tekstvariabele met een aangepast formaat toe te voegen, moet u het volgende doen:
    1. Selecteer het aangepaste formaat in het vervolgkeuzemenu.
    2. Nu heeft u twee velden:
      • Voorbeeldtekst: Voeg een voorbeeld in dat overeenkomt met uw reguliere expressie. In dit geval kan het bijvoorbeeld 94101 zijn, wat een postcode van San Francisco is.
      • Voer reguliere expressie in voor validatie: Voeg een reguliere expressie in. In dit geval is de reguliere expressie ^\d{5}(-\d{4})?$.

Leer meer over reguliere expressies.

3. Schakel de instelling vereiste antwoord in als u wilt dat de variabele verplicht is.

Het antwoord zal alleen verplicht zijn als de variabele in de enquête wordt gebruikt via een formulier vraag.

4. Klik op toevoegen om uw variabele aan te maken.

Het Versleutelen van Tekst Achtergrondvariabelen

Een versleutelde tekst achtergrondvariabele is een functie die je in staat stelt om persoonlijke informatie veilig te verwerken. Wanneer je een tekst achtergrondvariabele als "versleuteld" markeert, wordt de daarin vervatte data automatisch versleuteld en wordt de toegang tot deze data gelogd. Dit verzekert je ervan dat je controle hebt over wanneer persoonlijke informatie van respondenten wordt geopend.

Wanneer jij of een medewerker van de enquête toegang heeft tot een versleutelde tekst achtergrondvariabele, wordt de data automatisch ontsleuteld zodat je deze kunt bekijken of bewerken indien nodig. Echter, alle toegang tot deze variabelen wordt gelogd om te zorgen dat eventuele inbreuken snel ontdekt en aangepakt kunnen worden.

Over het geheel genomen zijn versleutelde tekst achtergrondvariabelen een nuttig hulpmiddel om persoonlijke informatie te beschermen en te zorgen dat de data van respondenten veilig en beveiligd blijft.

Er zijn twee manieren om toegang te krijgen tot de data van versleutelde variabelen:

• Individuele responses: Eigenaren van de enquête en medewerkers kunnen de data voor elke individuele respondent bekijken en bewerken. Wanneer je toegang hebt tot de individuele respondent, heb je de optie om de data te ontsleutelen om deze te kunnen bekijken en/of bewerken.
  • Download van responsdata: Eigenaren van de enquête en medewerkers kunnen de data bekijken als zij achtergrondvariabelen opnemen in hun download van responsdata

Alle toegang tot de data zal gelogd worden om de veiligheid te waarborgen. Om je enquêtelogboek te bekijken, moet je:

1. Ga naar je enquête en selecteer instellingen in het zijmenu. Als het menu gesloten is, klik op het menu-icoon () om het eerst te openen.
  2. Klik op logboek.
  3. Al je enquêtelogboeken zullen daar te vinden zijn.

Versleutelde variabelen kunnen niet gebruikt worden in rapporten.

Waarden Importeren naar Tekst Achtergrondvariabelen

Als je al beschikt over opgeslagen respondent data, heb je de mogelijkheid om deze waarden in je enquête te uploaden wanneer je het deelt via organisatie, email, en Digitale Post.

• Organisaties stellen je in staat om je werknemers als leden te importeren en zo hun achtergrondinformatie op te slaan. Wanneer je een enquête naar leden van de organisatie stuurt, heb je de optie om opgeslagen informatie van leden te importeren naar de enquête. Meer leren over het delen van enquêtes met je organisatie.
  • Wanneer je je enquête deelt via email en Digitale Post, kun je Tekstvariabelen importeren met een respondentenlijst (CSV-bestand). Leer meer over het opzetten van respondentenlijsten hier, alsook delen via email en Digitale Post.

Of het nu is vanuit profielen van organisatieleden of een respondentenlijst (CSV-bestand), om data te importeren in een Tekstvariabele, moet de waarde overeenkomen met het formaat van de variabele of de data zal niet geïmporteerd worden.

Tekstachtergrond Variabelen in Antwoorddata Downloads

U kunt uw enquêteresponses van Enalyzer downloaden voor verschillende doeleinden. U kunt het bestand gebruiken voor analyse in andere software, delen met uw team of importeren naar een andere Enalyzer enquête.

In de antwoorddata download worden Tekstachtergrond variabelen gevonden in één kolom. De kolom is vernoemd naar de variabele.

• Standaard wordt elke antwoord optie onder de variabele weergegeven als tekst. U kunt hier lezen over gegevensformaten hier.

• Standaard wordt elke antwoord optie onder de variabele weergegeven als de numerieke waarde. U kunt hier lezen over gegevensformaten hier.

• Standaard wordt elke antwoord optie onder de variabele weergegeven als tekst. U kunt hier lezen over gegevensformaten hier.

• Standaard wordt elke antwoord optie onder de variabele weergegeven als tekst. U kunt hier lezen over gegevensformaten hier.

Veelgestelde vragen

• Enalyzer is een briljante tool voor marketingdoeleinden en daarom wilt u mogelijk uw enquête delen met uw klanten, medewerkers, enz. via een nieuwsbrief. E-mailmarketingservices zoals MailChimp en SendGrid bieden klanten tal van trackingmogelijkheden. Om dit mogelijk te maken, gebruiken ze link-trackingfuncties om informatie over een specifieke campagne terug naar hun rapporten te sturen.

Bijvoorbeeld, ze zullen een variabele toevoegen genaamd "utm_campaign" aan de links die u in uw nieuwsbrief/e-mail invoegt. Echter, het toevoegen van variabelen aan Enalyzer links die niet zijn ingesteld in uw enquête, zal de link breken.

Enalyzer links zijn ontworpen om te falen als een waarde buiten wat verwacht wordt in de link wordt gevoerd. Om dit te herstellen, moet u deze variabelen aan uw enquête toevoegen. Alles wat u moet doen is:

1. Begin met het identificeren van de variabelen die aan uw enquête worden toegevoegd. Om dit te doen, stelt u de nieuwsbrief in en stuurt u uzelf een test.
    2. In de testmail, klik met de rechtermuisknop op de hyperlink/knop die de Enalyzer enquêt link bevat, kopieer de link en plak deze in kladblok. Het kan er zo uitzien: https://surveys.enalyzer.com?pid=fpbbekq3&utm_campaign=53c8cfea6c-Sales-Campagin.
    3. De Enalyzer enquête link is https://surveys.enalyzer.com?pid=fpbbekq3. Alles na "&amp" zijn variabelen die uw e-mailmarketingapplicatie toevoegt aan uw links. In dit voorbeeld is de toegevoegde variabele "utm_campaign".
    4. Voeg al deze variabelen toe als Tekstachtergrondvariabelen met een tekstformaat. Zorg ervoor dat u de variabele exact dezelfde naam geeft, in dit voorbeeld zou het "utm_campaign" zijn.