Deel enquête: Digitaal Bericht

Over Digitale Post

Deense burgers ontvangen hun post van openbare Deense autoriteiten digitaal. Zowel de mailbox als de berichten worden Digitale Post genoemd en zorgen voor veilige digitale communicatie tussen de burgers en de openbare autoriteiten. Dit betekent dat uw Digitale Post nooit door iemand anders dan u en de betreffende autoriteit gelezen kan worden. Veiligheid is belangrijk omdat er vaak gevoelige persoonsgegevens worden uitgewisseld.

Met Digitale Post kunnen Deense burgers:

• Post lezen van openbare autoriteiten
  • Post versturen naar openbare autoriteiten
  • Antwoorden op post van openbare autoriteiten
  • Post doorsturen van openbare autoriteiten

Organisatiebeheerders kunnen de organisatie integreren met Digitale Post en organisatieleden toegang geven tot het delen van enquêtes via Digitale Post.

Enquêtes delen via Digitale Post

Voordat u begint, raden wij u aan om:

1. de uitnodigingsboodschap te creëren
  2. De respondentenlijst aan te maken (CSV-bestand). Dit zal het delen van uw enquête soepeler en sneller laten verlopen.
  3. Stel de anonimiteit van de enquête in.

Om enquête-uitnodigingen via Digitale Post te versturen, hoeft u alleen maar:

1. Ga naar uw enquête en selecteer deel in het zijmenu.
  2. Klik op de optie Digitale Post.
  3. Kies hoe u uw respondenten wilt uitnodigen. U kunt kiezen tussen handmatig, kopiëren/plakken, of uploaden.
    • Deze optie is optimaal als u naar slechts één persoon stuurt. Alles wat u hoeft te doen is:
      1. Selecteer handmatig.
      2. Vul de respondentinformatie in.

De CPR-variabele is het enige verplichte veld.

• Kopieer/plak uw respondentinformatie vanuit een CSV-bestand direct in Enalyzer. Alles wat u hoeft te doen is:
      1. Selecteer kopiëren/plakken.
      2. Er verschijnt een vak hieronder. Kopieer de informatie uit het CSV-bestand en plak dit in het vak.

U kunt alleen de systeemvariabelen kopiëren/plakken: voornaam, achternaam, cpr, en taal. Als u gegevens wilt importeren naar achtergrondvariabelen die u zelf heeft gecreëerd, of als u variabelen gaat importeren, kies dan de upload optie.

• Deze optie is perfect als u werkt met veel respondenten en achtergrondvariabelen. Bovendien is dit de enige optie die u toestaat om variabelen te importeren. Voor meer details over het aanmaken van een CSV-bestand, klik hier.
      Om uw CSV-bestand te uploaden, hoeft u alleen maar:
      1. Selecteer upload.
      2. Klik op upload uw CSV-bestand.
      3. Vind uw CSV-bestand en klik op upload.
      4. Koppel de velden door de velden uit uw CSV-bestand links te linken aan uw enquêtevariabelen rechts.

Als er een veld is dat u niet wilt uploaden of importeren, kunt u dit overslaan.

Om een variabele te importeren selecteert u nieuw: achtergrondvariabele. Hiermee importeert u het CSV-veld als tekstuele achtergrondvariabele.

5. Wanneer u klaar bent met koppelen, klik op opslaan om terug te gaan naar de voorvertoning van de enquête-uitnodiging.
      6. U kunt altijd klikken op bewerk koppelingen om wijzigingen aan te brengen.
  4. Selecteer het bericht dat u gaat versturen. Als u wijzigingen in het bericht wilt aanbrengen, klik dan op bewerk en volg de instructies op het scherm.
  5. Pas de informatie van de afzender aan, indien relevant.
  6. U kunt uw e-mail enquête-uitnodiging voorvertonen in het rechter zijpaneel. Als alles er goed uitziet, klik volgende.
  7. Onder het plannen van uw uitnodiging, kies wanneer u uw uitnodiging wilt versturen. U kunt kiezen tussen stuur nu en plan voor later.
      1. Selecteer stuur nu om de enquête-uitnodigingen onmiddellijk te versturen.
      2. Klik op stuur nu.
      1. Selecteer plan voor later om de enquête-uitnodigingen op een later tijdstip te versturen.
      2. Selecteer de datum en tijd waarop uw uitnodigingen verzonden moeten worden.
      3. Klik op plan nu.
  8. U kunt nu een overzicht van uw respondenten zien.