Download Antwoorddata

Over Antwoorddata Downloads

U kunt al uw enquête Responses van Enalyzer downloaden voor verschillende doeleinden. U kunt het bestand gebruiken voor analyse in andere software, delen met uw team, of importeren naar een andere Enalyzer enquête.

Beschikbare bestandsformaten

U kunt uw en downloaden in de volgende formaten:

Excel
Exporteer uw gegevens naar een XSLX-formaat, dat in Excel geopend kan worden. Dit bestandsformaat kan niet teruggeïmporteerd worden in Enalyzer.
CSV
Een bestandsformaat dat als spreadsheet in Excel geopend kan worden. Als u van plan bent deze gegevens terug te importeren in een , is dit uw beste optie.
SPSS
Dit bestandsformaat is compatibel met SPSS, een populaire software die gebruikt wordt voor statistische analyse, en het standaard instrument voor onderzoekers en studenten. U heeft SPSS nodig om dit bestand te kunnen openen.

Ondersteunde Gegevensindelingen

U kunt het gegevensformaat voor elke variabele en vraag specificeren wanneer u uw Answer data downloadt. De beschikbare gegevensindelingen zijn:

Tekst
Dit formaat vertoont de gegevens als de tekst van de Antwoord opties. In het geval van een Open vraag, zal het het gegeven open antwoord zijn.
Waarde
Dit formaat vertoont de gegevens als de waarde van de respons.
Label nummer
Dit formaat vertoont de gegevens als het numerieke label van de geselecteerde respons.

Het spreekt voor zich dat niet alle variabelen en vragen alle formaten ondersteunen. Hier is een overzicht van de ondersteunde gegevens geformatteerd door variabele en vraagtype:

Tekst Waarde Labelnummer Standaard
Achtergrondvariabele - tekst yes.png     Tekst
Achtergrondvariabele - numeriek   yes.png

Waarde

Achtergrond variabele - e-mail yes.png     Tekst
Achtergrondvariabele - datum   yes.png   Waarde
Achtergrondvariabele - selectielijst yes.png   yes.png Tekst
Meerkeuze vraag - enkele selectie yes.png   yes.png Label nummer
Meerkeuze vraag - meerdere selecties yes.png yes.png   Waarde
Waarderingsschaal yes.png yes.png yes.png Label nummer
Open vraag yes.png     Text
Afbeeldingen vraag - enkele selectie yes.png   yes.png Label nummer
Afbeeldingen vraag - meervoudige selectie yes.png yes.png   Waarde
Foto uploaden yes.png yes.png   Tekst
Bestand uploaden vraag yes.png yes.png   Tekst
Matrix vraag - enkele selectie yes.png   yes.png Label nummer
Matrix - waarderingsschaal yes.png yes.png yes.png Label nummer
Rangorde   yes.png   Waarde
Puntenverdeling   yes.png   Waarde

Invoerveld vraag - tekst

yes.png     Tekst
Invoerveld - numeriek   yes.png   Waarde
Invoerveld - e-mail yes.png     Tekst
Invoerveld - aangepast yes.png     Tekst
Net Promotor Score (NPS) vraag yes.png yes.png yes.png Waarde
Aanbevelingsscore vraag yes.png yes.png yes.png Waarde

Variable Labels Aanpassen

U kunt het label voor elke achtergrondvariabele of vraag specificeren, dat als koptekst van uw responsdata wordt getoond. Standaard genereert Enalyzer automatisch een label, gebaseerd op de naam van de achtergrondvariabele of het vraagnummer. De optie Data labels genereert een label dat standaard is gebaseerd op de naam van de achtergrondvariabele of de vraagtekst. U kunt deze datalabels ook volledig aanpassen.

Uw datalabels worden gedefinieerd onder uw enquête-instellingen, u hoeft alleen:

1. Ga naar de enquêtes omgeving (SurveyAreaIcon.png) en open uw enquête.
  2. Klik in het zijmenu op instellingen.
  3. Onder data-instellingen, klik op data labels.
  4. U ziet een overzicht van alle enquêtevariabelen (achtergrondvariabelen en vragen) aan de linkerkant. Aan de rechterkant ziet u uw datalabels. Standaard worden de datalabels automatisch gegenereerd, op basis van de overeenkomstige achtergrondvariabelen/vragen, echter, u kunt uw eigen waarden definiëren.

Datalabels moeten uniek zijn, mogen geen speciale tekens bevatten en zijn beperkt tot 100 tekens.

Datalabels kunnen alleen worden gedefinieerd voor achtergrondvariabelen en vragen maar niet voor respons opties.

Datalabels worden niet gekopieerd bij het kopiëren van vragen, maar ze worden wel gekopieerd bij het kopiëren van enquêtes of wanneer de enquête wordt gedeeld als template.

Antwoorddata Downloaden

Om uw antwoorden te downloaden, moet u:

1. Ga naar uw enquête en selecteer Responses uit het zijmenu.
  2. Open de acties dropdown en selecteer download.
  3. Selecteer het bestandsformaat dat u wilt downloaden: Excel, CSV, of SPSS.
  4. Klik op edit formats om het gegevensformaat voor elke vraag en variabele voor uw download te specificeren. Vind alle ondersteunde formaten voor elke vraag en variabele hier.
  5. Wanneer u formaten bewerkt, ziet u de enquêtevariabelen en vragen aan de linkerkant en het formaat aan de rechterkant. Om een formaat te bewerken, klik simpelweg op het dropdown menu en selecteer het formaat dat u wilt. Als het niet beschikbaar is, komt dat omdat de variabele/vraag het formaat dat u zoekt niet ondersteunt.

U bent alleen in staat om 100 formaten te bewerken voor uw antwoorddata download.

6. Zodra u klaar bent met het bewerken van formaten, klik op de save button en dit zal uw wijzigingen opslaan en worden toegepast op alle toekomstige downloads.
  7. Definieer uw download door de opties die u wilt opnemen in te schakelen.
    • Achtergrond variabelen: Schakel deze optie in om eventuele achtergrondvariabelen die u heeft gemaakt in te sluiten, evenals de metadata van de enquête, zoals uitnodigingstijd voor de enquête en opstarttijd van de enquête. Als u de namen en e-mailadressen van respondenten wilt downloaden, schakel dan deze optie in.
    • Open antwoorden: Als u een vraag met een open antwoord heeft toegevoegd of open antwoorden voor uw vraag heeft ingeschakeld, activeer deze optie dan om ze te downloaden.
  8. Zodra uw bestand is gedefinieerd, klik op de download knop.

Achtergrondvariabelen

Als je achtergrondvariabelen in je download opneemt, vind je de volgende metadata:

Uitnodigingstijd
De datum en tijd waarop je de respondent hebt uitgenodigd om je enquête te beantwoorden. Dit geldt alleen voor respondenten die per e-mail zijn uitgenodigd. De data worden getoond in UTC-tijd.

Als je datumkolommen in Excel ###### bevatten, maak de kolommen dan breder. Excel gebruikt # symbolen wanneer een datum er niet inpast.

De uitnodigingstijd is niet beschikbaar in responsdatadownloads voor anonieme enquêtes.

Starttijd
De datum en tijd waarop de respondenten begonnen zijn met het beantwoorden van je enquête. De data worden getoond in UTC-tijd.

Als je datumkolommen in Excel ###### bevatten, maak de kolommen dan breder. Excel gebruikt # symbolen wanneer een datum er niet inpast.

Responsstatus
Verwijst naar de status van de respons: voltooid, incompleet, niet beantwoord en geweigerd.
Respondent-ID
De ID die Enalyzer gebruikt om elke respons in de database te identificeren. Deze ID wordt gebruikt bij het updaten van achtergrondvariabelen en heeft over het algemeen geen gebruik bij data-analyse.
Gebruikersnaam en Wachtwoord
De gebruikersnaam is een unieke ID voor je enquête. De gebruikersnaam is afhankelijk van de methode die je hebt gekozen om respondenten uit te nodigen, bijv. als je respondenten hebt uitgenodigd via e-mail en link, zal er een unieke ID zijn voor elke methode. Er is een uniek wachtwoord per respondent.

Je kunt de gebruikersnaam en het wachtwoord naar respondenten sturen, zodat zij kunnen inloggen in hun unieke sessie op www.surveys.enalyzer.com.

Je kunt ze ook gebruiken om unieke URL's te creëren voor je respondenten. Dit kan handig zijn wanneer je geen e-mailadressen hebt

Taal
Toont de enquêtetaalcode, d.w.z. de taalcode waarin de respondent de enquête heeft bekeken. De beschikbare talen in Enalyzer zijn:
ar Arabisch nl Nederlands de Duits km Khmer pl Pools es Spaans
bn Bengaals en Engels el Grieks ko Koreaans pt Portugees  sps Spaans (LATAM)
bg Bulgaars et Estisch hi Hindi lv Lets pa Punjabi se Zweeds
mijn Birmaans fa Perzisch hu Hongaars lt Litouws ro Roemeens th Thais
zh Chinees fi Fins id Indonesisch ms Maleis ru Russisch tr Turks
cs Tsjechisch nld Vlaams it Italiaans ml Malayalam sd Sindhi ur Urdu
da Deens fr Frans ja Japans no Noors sl Sloveens vi Vietnamees

Respondent-ID's, gebruikersnamen en wachtwoorden zijn niet beschikbaar in SPSS-downloads.

Uw Excel-download begrijpen

Als u een Excel-bestand downloadt, zult u zien dat het bestand is georganiseerd in taaltabbladen en een datatabblad. Het aantal taaltabbladen hangt af van het aantal talen in uw enquête. Als uw enquête bijvoorbeeld in drie talen is, Engels, Spaans en Duits, zal het Excel-bestand voor elk een tabblad bevatten met de enquêtevragen.

Het taaltabblad bevat uw enquêtevragen. Uw enquêteresponses vindt u onder het datatabblad. Het CSV-bestand heeft geen taaltabblad.

Elke rij is een verschillende enquêteresponse (hoewel niet noodzakelijk verschillende respondenten, als u mensen meerdere keren laat antwoorden). Elke kolom is een type enquêtedata, zoals vragen en variabelen.

Automatisch Download en Integratie

U kunt een downloadlink activeren die iedereen die hem heeft in staat stelt uw antwoorddata als een CSV-bestand buiten Enalyzer te downloaden. Alles wat u hoeft te doen is:

1. Ga naar uw enquête en selecteer Responses uit het zijmenu.
  2. Open het opties menu en selecteer CSV link.
  3. Begin met het inschakelen van de link.
  4. Klik op bewerk formaten om het gegevensformaat voor elke vraag en variabele voor uw download te specificeren. Vind alle ondersteunde formaten voor elke vraag en variabele hier.
  5. Wanneer u formaten bewerkt, ziet u de enquête variabelen en vragen aan de linkerkant en het formaat aan de rechterkant. Om een formaat te bewerken, klikt u simpelweg op het dropdown menu en selecteert u het formaat dat u wilt. Als het niet beschikbaar is, komt dat omdat de variabele/vraag het formaat dat u zoekt niet ondersteunt.
  6. Wanneer u klaar bent met het bewerken van formaten, klikt u op de opslaan knop en dit zal uw wijzigingen opslaan en worden toegepast op alle toekomstige downloads.
  7. Definieer uw download door de opties in te schakelen die u wilt opnemen.
    • Tijdsperiode voor laatste updates: U kunt de tijdsperiode voor uw download definiëren. Als u al uw data wilt, vanaf het begin van gegevensverzameling, houd deze optie dan uitgeschakeld.
    • Achtergrond variabelen: Schakel deze optie in om eventuele achtergrondvariabelen die u hebt gemaakt, evenals de enquête metadata, zoals uitnodigingstijd voor de enquête en opstarttijd van de enquête, in te sluiten. Als u namen en e-mailadressen van respondenten wilt downloaden, schakel dan deze optie in.
    • Open vragen: Als u een open vraag hebt toegevoegd of open antwoorden voor uw vraag hebt ingeschakeld, schakel dan deze optie in om ze te downloaden.
    • Voltooide respondenten: Schakel deze optie in om respondenten te downloaden die uw enquête hebben voltooid. Eventuele geïmporteerde responses worden als 'voltooid' geregistreerd.
    • Onvolledige respondenten: Schakel deze optie in om respondenten te downloaden die uw enquête gedeeltelijk hebben voltooid.
    • Niet beantwoorde respondenten: Schakel deze optie in om respondenten te downloaden die uw enquête niet hebben beantwoord.
    • Geweigerde respondenten: Schakel deze optie in om respondenten te downloaden die geweigerd hebben om deel te nemen aan uw enquête. Respondenten kunnen alleen als geweigerd gemarkeerd worden als u de weiger-URL in uw enquête-uitnodigingsbericht toevoegt.
  8. Kopieer die link en deel hem of stel een integratie in.

Om toegang in te trekken en de link permanent te verwijderen, schakel de CSV link functie uit. Deze actie is permanent en kan niet ongedaan worden gemaakt. Als u de functie opnieuw inschakelt, zal een nieuwe en unieke link worden gecreëerd.

INTEGREER MET DE CSV-DOWNLOADLINK

De link zal het CSV-bestand downloaden dat de bovenstaande gegevens bevat (stap 4). De enquête gegevens kunnen door een extern systeem via HTTPS worden opgehaald met behulp van de verstrekte link, waardoor u kunt integreren met apps van derden.