Importeer Responses

Over het importeren van Responses

U kunt de instelling Responses importeren op de Responses pagina van uw enquête gebruiken om reacties van twee identieke enquêtes te combineren, bewerkte gegevens opnieuw te uploaden of uw eigen gegevens in een enquête te brengen. U kunt uw geïmporteerde responses bekijken in uw Rapportageomgeving.

Responses worden geïmporteerd met behulp van CSV-bestanden.

Bereid uw enquête voor

Voordat u importeert, heeft u eerst een enquête nodig om uw gegevens naar te importeren. Het format van de enquête en het CSV-bestandsformat moeten exact overeenkomen. U kunt dit eenvoudig bereiken door gebruik te maken van een van de volgende opties:

• Gebruik de enquête waarvan u de reacties hebt gedownload.
  • Maak een kopie van de enquête waarvan u de reacties hebt gedownload.
  • Gebruik een enquête die identiek is aan de enquête die de reacties verzameld heeft die u importeert.

Bereid Uw Bestand Voor

De beste en gemakkelijkste manier om uw CSV-bestand voor te bereiden, is door de antwoordgegevens van uw enquête naar CSV-formaat te downloaden en het in te vullen met de antwoorden die u wilt importeren.

Uw CSV-bestand moet UTF-8 gecodeerd zijn.

Het is niet mogelijk om e-mailadressen te importeren naar de e-mailsysteemvariabele. U kunt echter wel uw eigen achtergrondvariabele aanmaken en deze daaraan koppelen.

De manier waarop u uw gegevens formatteert, is afhankelijk van het type vraag of variabele waar u de gegevens naar importeert. Lees hieronder meer over hoe u elk vraag- en variabele type formatteert.

• De te uploaden gegevens voor Meerkeuze of Afbeeldingen Vragen met enkele selectie moeten als volgt worden geformatteerd:
    • Er moet één kolom zijn voor de vraag.
    • Elke rij van de respondent moet het labelnummer van de gekozen antwoordoptie bevatten. Bijvoorbeeld, het getal "1" betekent dat de respondent de eerste antwoordoptie in de vraag heeft geselecteerd.
    • Als de vraag tekst invoer voor de laatste optie toestaat, moet u een extra kolom toevoegen voor de open antwoorden.

Het getal in het bestand vertegenwoordigt het labelnummer van de antwoordoptie en niet de waarde.

• De te uploaden gegevens voor Meerkeuze of Afbeeldingen Vragen met meerdere selecties moeten als volgt worden geformatteerd:
    • Elke antwoordoptie heeft zijn eigen kolom nodig.
    • Elke kolom en rij moet een waarde van 0 of 1 hebben, waarbij “1” betekent dat de antwoordoptie is geselecteerd door de respondent.
    • Als de vraag tekst invoer voor de laatste optie toestaat, moet u een extra kolom toevoegen voor de open antwoorden.

• De te uploaden gegevens voor Waarderingsschaal Vragen moeten als volgt worden geformatteerd:
    • Er moet één kolom zijn voor de vraag.
    • Elke rij van de respondent moet het geselecteerde schaalnummer bevatten. Bijvoorbeeld, als de vraag een schaal van 1-5 heeft, betekent het getal "2" dat de respondent 2 op de 5-puntsschaal heeft geselecteerd.
    • Als de vraag open antwoorden toestaat, moet u een extra kolom toevoegen voor deze antwoorden.

Het getal in het bestand vertegenwoordigt het labelnummer van de antwoordoptie en niet de waarde.

• De te uploaden gegevens voor Open Vragen moeten als volgt worden geformatteerd:
    • Er moet één kolom zijn voor de vraag.
    • Elke rij van de respondent kan de ingediende tekst antwoorden bevatten.

Open Vragen zijn beperkt tot 4000 tekens.

• De te uploaden gegevens voor Matrix Meerkeuze Vragen moeten als volgt worden geformatteerd:
    • Elke subvraag moet zijn eigen kolom hebben.
    • Elke kolom en rij moet het labelnummer van de geselecteerde antwoordoptie bevatten. Bijvoorbeeld, het getal "1" betekent dat de respondent de eerste antwoordoptie in de vraag heeft geselecteerd.

Het getal in het bestand vertegenwoordigt het labelnummer van de antwoordoptie en niet de waarde.

• De te uploaden gegevens voor Matrix - Waarderingsschaal Vragen moeten als volgt worden geformatteerd:
    • Elke subvraag moet zijn eigen kolom hebben.
    • Elke kolom en rij moet het waarde van het geselecteerde schaalnummer bevatten. Bijvoorbeeld, als de vraag een schaal van 1-5 heeft, betekent het getal "2" dat de respondent 2 op de 5-puntsschaal heeft geselecteerd.

• De te uploaden gegevens voor Invoerveld Vragen of Tekst achtergrondvariabelen moeten als volgt worden geformatteerd:
    • Er moet één kolom zijn voor de vraag/variabele.
    • Elke kolom en rij moet het antwoord bevatten. Het formaat van het antwoord hangt af van de validatie van de vraag: tekst, numeriek, e-mail of aangepaste waarden.

• De te uploaden gegevens voor Net Promotor Score (NPS) of Aanbevelingsscore Vragen moeten als volgt worden geformatteerd:
    • Er moet één kolom zijn voor de vraag.
    • Elke kolom en rij moet de waarde van het geselecteerde schaalnummer bevatten. Bijvoorbeeld, als de vraag een schaal van 1-5 heeft, betekent het getal "2" dat de respondent 2 op de 5-puntsschaal heeft geselecteerd.
    • Als de vraag open antwoorden toestaat, moet u een extra kolom toevoegen voor deze antwoorden.

• De te uploaden gegevens voor Selectielijst variabelen moeten als volgt worden geformatteerd:
    • Er moet één kolom zijn voor de variabele.
    • Elke kolom en rij moet de antwoordoptie van de selectielijst in tekstformaat bevatten.

De tekstgegevens moeten exact overeenkomen met de antwoordopties van de Selectielijst, anders wordt het antwoord niet geïmporteerd.

• De te uploaden gegevens voor Datum achtergrondvariabelen moeten als volgt worden geformatteerd:
    • Er moet één kolom zijn voor de variabele.
    • Elke kolom en rij moet de datum invoer bevatten.

De taal van uw account bepaalt het datumformaat voor uw import. Het formaat voor accounts in de Engelse taal is mm.dd.yyyy. Voor alle andere talen is het dd.mm.yyyy.

Vragen over Afbeelding & Bestand Uploaden, Rangorde en Puntenverdeling worden niet ondersteund.

Responses importeren

Zodra uw enquête en CSV-bestand klaar zijn, kunt u responses importeren. U moet:

1. Ga naar uw enquête en selecteer Responses in het zijmenu. Als het menu gesloten is, klik op het menu-icoon () om het eerst te openen.
  2. Klik op respondenten om het dropdown menu te openen en selecteer geïmporteerde responses.
  3. Klik op het icoon voor responses importeren ().
  4. Upload uw UTF-8 gecodeerd CSV-bestand.
  5. Map de velden in het CSV-bestand naar de enquêtevragen en variabelen.

Als er een veld is dat u niet wilt uploaden of importeren, kunt u het overslaan.

6. Zodra u klaar bent met mappen, klik op volgende.
  7. Controleer het aantal responses dat klaar is om geïmporteerd te worden en klik op klaar om de import te voltooien.
  8. Om de individuele response te bekijken, hoeft u alleen maar erop te klikken.

Geïmporteerde responses worden niet in dezelfde lijst opgenomen als verzamelde responses.