Waarderingsschaal vraag

Over Waarderingsschaal Vragen

Waarderingsschaal vragen stellen respondenten in staat verschillende antwoordopties te vergelijken met behulp van een gemeenschappelijke schaal. Wij raden een schaal van 1-5 aan met een "weet niet" of "n.v.t." optie om meningen of houdingen te meten.

Waarderingsschaal vragen toevoegen

Om een Waarderingsschaal vraag toe te voegen, hoef je alleen maar:

1. Ga naar je enquête, klik op het enquête element toevoegen icoon (), en kies vraag.
  2. Kies waarderingsschaal en klik volgende.
  3. Typ je vraag in en wijzig de typografie (vet, cursief en onderlijnen).

Gebruik het samenvoegen veld dropdown menu om achtergrondinformatie van je respondenten of hun antwoorden op eerdere vragen in te voegen.

De lengte van de vraagtekst is beperkt tot max. 250 tekens.

4. Het is tijd om je schaal te definiëren en je hebt verschillende opties:
    • Stappen: Selecteer het aantal stappen voor je schaal. Standaard beginnen alle schalen bij 1, dus als je 5 stappen kiest, heb je een reeks variërend van 1 tot 5.
    • Omgekeerde schaal: Als je de schaal wilt omkeren, bijv. zodat deze loopt van 5-1 in plaats van 1-5, schakel dan de instelling in.
    • Beginnen vanaf nul: Als je wilt dat je schaal begint bij nul, schakel dan de instelling in.
    • 'Weet niet' of 'n.v.t.' optie: Schakel deze instelling in om een 'weet niet' of 'n.v.t.' optie toe te voegen die automatisch wordt uitgesloten van gemiddelde berekeningen in rapporten.
  5. Wanneer je tevreden bent met je vraag, klik je op volgende.
  6. Nu kun je de vraaginstellingen configureren:
    • Open antwoorden: Deze instelling staat respondenten toe om uit te wijden over hun antwoorden.
    • Antwoord verplicht: Deze instelling staat standaard aan. Schakel deze uit als je niet wilt dat je vraag verplicht is. Als je de instelling open antwoorden inschakelt, krijg je de optie om open antwoorden verplicht te stellen door de instelling open antwoord verplicht in te schakelen.

Het kan een voordeel zijn om een respondent niet te dwingen een open antwoordvraag te beantwoorden, aangezien de respondent mogelijk geen relevant commentaar heeft.

• Layout (knopschaal): Selecteer de layout van de vraag en beslis hoe je schaal visueel wordt gepresenteerd aan je respondenten. Knopschaal is de standaard layout maar je kunt deze wijzigen naar keuzerondjes, smileys of pictogrammen. Smileys kunnen de tekstkleur of schaalkleuren aannemen. Pictogrammen kunnen de vorm van harten of sterren hebben.
  7. Wanneer je je vraag hebt gefinaliseerd en de instellingen aangepast, klik je op toevoegen.

Waarderingsschaal vragen in Antwoorddata Downloads

Je kunt je enquêteresponses van Enalyzer downloaden voor verschillende doeleinden. Je kunt het bestand gebruiken voor analyse in andere software, delen met je team of importeren in een andere Enalyzer enquête.

• In de download van antwoorddata worden Waarderingsschaal vragen gevonden in één kolom. Standaard wordt in elke rij van de respondent, elke antwoord optie in de vraag weergegeven met het respectievelijke labelnummer, oftewel het geselecteerde schaalnummer. Je kunt het formaat van de output bewerken, je kunt hier meer over lezen over dataformaten hier.

• Als je de instelling voor open antwoorden hebt ingeschakeld, hebben deze hun eigen kolom. De kolomnaam zal het nummer van de vraag zijn gevolgd door "_Open"

Waarderingsschaal vraag in Rapporten

U kunt de verzamelde gegevens van uw Waarderingsschaal vraag visualiseren in uw rapporten. De beschikbare grafieken voor Waarderingsschaal vraag zijn:

Rapporten verwijderen de opties "weet niet" en "n.v.t." uit gemiddelde berekeningen voor Waarderingsschaal vragen.