Download <em>Besvarelsesdata</em>

Om download af svardata

Du kan downloade alle dine undersøgelsesbesvarelser fra Enalyzer til flere formål. Du kan bruge filen til analyse i anden software, dele den med dit team eller importere den til en anden Enalyzer undersøgelse.

Tilgængelige filformater

Du kan downloade dine besvarelser i følgende formater:

Excel
Eksporter dine data til et XSLX format, som kan åbnes i Excel. Dette filformat kan ikke importeres tilbage til Enalyzer.
CSV
Et filformat, der kan åbnes som et regneark i Excel. Hvis du planlægger at importere disse data tilbage til en undersøgelse, er dette din bedste mulighed.
SPSS
Dette filformat er kompatibelt med SPSS, et populært software brugt til statistisk analyse, og go-to værktøjet for forskere og studerende. Du skal have SPSS for at kunne åbne denne fil.

Understøttede Dataformater

Du har mulighed for at specificere dataformatet for hver variabel og spørgsmål, når du downloader dine svar. De tilgængelige dataformater er:

Tekst
Dette format viser dataene som tekst for svarmuligheden. I tilfældet med et åbent svar spørgsmål, vil det være det givne åbne svar.
Værdi
Dette format viser dataene som værdien af svaret.
Etiketnummer
Dette format viser data som det numeriske etiket af det valgte svar.

Det siger sig selv, at ikke alle variable og spørgsmål understøtter alle formater. Her er en oversigt over de understøttede dataformater sorteret efter variabel- og spørgsmålstype:

Tekst Værdi Etiketnummer Standard
Baggrundsvariabel - tekst yes.png     Tekst
Baggrundsvariabel - numerisk   yes.png

Værdi

Baggrundsvariabel - email yes.png     Tekst
Baggrundsvariabel - dato   yes.png   Værdi
Baggrundsvariabel - valgliste yes.png   yes.png Tekst
Flervalg - enkeltvalg yes.png   yes.png Etiketnummer
Flervalgsspørgsmål - flere valgmuligheder yes.png yes.png   Værdi
Vurderingsskala yes.png yes.png yes.png Mærkat nummer
Åbent svar yes.png     Tekst
Billedvalg - enkeltvalg yes.png   yes.png Etiketnummer
Billedvalg - flere valg yes.png yes.png   Værdi
Upload billede yes.png yes.png   Tekst
Upload fil yes.png yes.png   Tekst
Matrice - flervalg - enkeltvalg yes.png   yes.png Etiketnummer
Matrice - vurderingsskala yes.png yes.png yes.png Etiketnummer
Rangordning   yes.png   Værdi
Pointfordeling   yes.png   Værdi

Indtastningsfelt - tekst

yes.png     Tekst
Inputfelt - numerisk   yes.png   Værdi
Indtastningsfelt - e-mail yes.png     Tekst
Indtastningsfelt - brugerdefineret yes.png     Tekst
NPS yes.png yes.png yes.png Værdi
Anbefalingsscore yes.png yes.png yes.png Værdi

Specifikke dataformater gemmes kun for den browser, du arbejder i. Når du samarbejder med andre om undersøgelsen, skal dataformater indstilles separat af hver bruger.

Tilpas Variabel Etiketter

Du kan angive etiketten for hver baggrundsvariabel eller spørgsmål, som vises som overskrift på dine svardata. Som standard autogenererer Enalyzer en etiket, baseret på navnet på baggrundsvariablen eller spørgsmålsnummeret. Indstillingen Dataetiketter genererer en etiket, der som standard er baseret på navnet på baggrundsvariablen eller spørgsmålsteksten. Du kan også fuldt ud tilpasse disse dataetiketter.

Dine dataetiketter defineres under dine undersøgelsesindstillinger, alt hvad du skal gøre er:

1. Gå til området for SurveyAreaIcon.png og åbn din undersøgelse.
  2. I sidemenuen, klik på indstillinger.
  3. Under dataindstillinger, klik på dataetiketter.
  4. Du vil se en oversigt over alle undersøgelsesvariabler (baggrundsvariabler og spørgsmål) på venstre side. På højre side vil du se dine dataetiketter. Som standard er dataetiketterne autogenererede, baseret på de tilsvarende baggrundsvariabler/spørgsmål, men du kan definere dine egne værdier.

Dataetiketter skal være unikke, kan ikke indeholde specialtegn og er begrænset til 100 tegn.

Dataetiketter kan kun defineres for baggrundsvariabler og spørgsmål, men ikke for svarmuligheder.

Dataetiketter kopieres ikke, når der kopieres spørgsmål, men de kopieres, når der kopieres undersøgelser, eller når undersøgelsen deles som en skabelon.

Download af Svardata

For at downloade dine besvarelser, skal du:

1. Gå til din undersøgelse og vælg besvarelser fra sidemenuen.
  2. Åbne dropdown-menuen handlinger og vælge download.
  3. Vælg det filformat du ønsker at downloade: Excel, CSV eller SPSS.
  4. Klik på rediger formater for at specificere dataformatet for hver spørgsmål og variabel til din download. Find alle de understøttede formater for hver spørgsmål og variabel her.
  5. Når du redigerer formater, vil du se undersøgelsens variable og spørgsmål på venstre side og formatet på højre side. For at redigere et format skal du blot klikke på dropdown-menuen og vælge det format du ønsker. Hvis det ikke er tilgængeligt, er det fordi variablen/spørgsmålet ikke understøtter det format du søger.

Du er kun i stand til at redigere 100 formater for din download af svardata.

6. Når du er færdig med at redigere formater, klik på gem knappen og dette vil gemme dine ændringer og blive anvendt på alle fremtidige downloads.
  7. Definer din download ved at aktivere de muligheder du ønsker at inkludere.
    • Baggrundsvariable: Aktivér denne mulighed for at inkludere eventuelle baggrundsvariable du har oprettet, samt undersøgelsens metadata, såsom tidspunkt for undersøgelsesinvitation og opstartstidspunkt for undersøgelsen. Hvis du ønsker at downloade respondenternes navne og e-mailadresser, skal du aktivere denne mulighed.
    • Fritekstsvar: Hvis du har tilføjet et fritekstspørgsmål eller aktiveret fritekstsvar for dit spørgsmål, skal du aktivere denne mulighed for at downloade dem.
  8. Når du har defineret din fil, klik på download knappen.

Baggrundsvariabler

Hvis du inkluderer baggrundsvariabler i din download, vil du finde følgende metadata:

Invitationstid
Datoen og tidspunktet, hvor du inviterede respondenten til at besvare din undersøgelse. Dette gælder kun for respondenter, som har modtaget en e-mail invitation. Datoerne vises i UTC-tid.

Hvis dine datokolonner i Excel indeholder ######, gør kolonnerne bredere. Excel bruger # symboler, når en dato ikke passer ind.

Invitationstid er ikke tilgængelig i data downloads for anonyme undersøgelser.

Starttid
Datoen og tidspunktet for, hvornår respondenterne begyndte at besvare din undersøgelse. Datoerne vises i UTC-tid.

Hvis dine datokolonner i Excel indeholder ######, gør kolonnerne bredere. Excel bruger # symboler, når en dato ikke passer ind.

Svarstatus
Henviser til status for svaret: fuldført, ufuldstændig, ikke besvaret og afvist.
Respondent-ID
ID'et Enalyzer bruger til at identificere hvert svar i databasen. Dette ID bruges ved opdatering af baggrundsvariabler og har generelt ikke en brug i dataanalyse.
Brugernavn og adgangskode
Brugernavnet er et unikt ID for din undersøgelse. Brugernavnet afhænger af den metode du valgte til at invitere respondenter, f.eks. hvis du inviterede respondenter via e-mail og link vil der være et unikt ID for hver metode. Der er en unik adgangskode per respondent.

Du kan sende brugernavnet og adgangskoden til respondenter, så de kan logge ind på deres unikke session på www.surveys.enalyzer.com.

Du kan også bruge dem til at oprette unikke URL'er for dine respondenter. Dette kan være nyttigt, når du ikke har e-mailadresser

Sprog
Viser sprogkoden for undersøgelsen, dvs. sprogkoden respondenten så undersøgelsen på. De tilgængelige sprog i Enalyzer er:
ar Arabisk nl Hollandsk de Tysk km Khmer pl Polsk es Spansk
bn Bengali en Engelsk el Græsk ko Koreansk pt Portugisisk  sps Spansk (LATAM)
bg Bulgarsk et Estisk hi Hindi lv Lettisk pa Punjabi se Svensk
my Burmesisk fa Farsi hu Ungarsk lt Litauisk ro Rumænsk th Thai
zh Kinesisk fi Finsk id Indonesisk ms Malajisk ru Russisk tr Tyrkisk
cs Tjekkisk nld Flamsk it Italiensk ml Malayalam sd Sindhi ur Urdu
da Dansk fr Fransk ja Japansk no Norsk sl Slovensk vi Vietnamesisk

Respondent-ID'er, brugernavne og adgangskoder er ikke tilgængelige i SPSS downloads.

Forståelse af dit Excel-download

Hvis du downloader en Excel-fil, vil du se, at filen er organiseret i sprogfaner og en datafane. Antallet af sprogfaner afhænger af antallet af sprog i din undersøgelse. For eksempel, hvis din undersøgelse er på tre sprog, engelsk, spansk og tysk, vil Excel-filen have en fane for hver, der indeholder undersøgelsens spørgsmål.

Sprogfanen indeholder dine undersøgelsesspørgsmål. Dine undersøgelsesbesvarelser er under datafanen. CSV-filen har ikke en sprogfane.

Hver række er en anden undersøgelsesbesvarelse (selvom det ikke nødvendigvis er forskellige respondenter, hvis du lader folk svare flere gange). Hver kolonne er en type undersøgelsesdata, dvs. spørgsmål og variable.

Automatisk download og integration

Du kan aktivere et downloadlink, som gør det muligt for enhver, der har det, at downloade dine Svardata som en CSV-fil uden for Enalyzer. Alt du skal gøre er:

1. Gå til din Undersøgelse og vælg Besvarelser fra side menuen.
  2. Åben muligheder-menuen og vælg CSV link.
  3. Start med at aktivere linket.
  4. Klik på rediger formater for at specificere dataformatet for hvert spørgsmål og variabel til din download. Find alle de understøttede formater for hvert spørgsmål og variabel her.
  5. Når du redigerer formater, vil du se undersøgelsesvariabler og spørgsmål på venstre side og formatet på højre side. For at redigere et format, klik simpelthen på rullemenuen og vælg det format, du vil have. Hvis det ikke er tilgængeligt, er det fordi variablen/spørgsmålet ikke understøtter det format, du leder efter.
  6. Når du er færdig med at redigere formater, klik på gem knap, og dette vil gemme dine ændringer og blive anvendt på alle fremtidige downloads.
  7. Definér din download ved at aktivere de muligheder, du gerne vil inkludere.
    • Tidsperiode for seneste opdateringer: Du kan definere tidsperioden for din download. Hvis du ønsker alle dine data, fra starten af dataindsamling, hold denne mulighed deaktiveret.
    • Baggrundsvariabler: Aktivér denne mulighed for at inkludere eventuelle baggrundsvariabler, du har oprettet, samt undersøgelsesmetadata, såsom tidspunkt for undersøgelsesinvitation og starttidspunkt for undersøgelsen. Hvis du vil downloade respondenternes navne og e-mailadresser, skal du aktivere denne mulighed.
    • Åbne svar: Hvis du har tilføjet et Fritekst spørgsmål eller aktiveret åbne svar for dit spørgsmål, skal du aktivere denne mulighed for at downloade dem.
    • Fuldførte respondenter: Aktivér denne mulighed for at downloade respondenter, der har fuldført din undersøgelse. Eventuelle importeret besvarelser registreres som 'fuldførte'.
    • Ufuldstændige respondenter: Aktivér denne mulighed for at downloade respondenter, der har delvist gennemført din undersøgelse.
    • Respondenter, der ikke har svaret: Aktivér denne mulighed for at downloade respondenter, der ikke har svaret på din undersøgelse.
    • Afvisende respondenter: Aktivér denne mulighed for at downloade respondenter, der har nægtet at deltage i din undersøgelse. Respondenter kan kun markeres som afvist, hvis du tilføjer afvisnings-URL'en i din undersøgelsesinvitationsbesked.
  8. Kopiér det link og del det eller opsæt en integration.

For at tilbagekalde adgang og permanent slette linket, deaktiver CSV-link funktionen. Denne handling er permanent og kan ikke fortrydes. Hvis du aktiverer funktionen igen, vil et nyt og unikt link blive oprettet.

INTEGRER MED CSV DOWNLOAD URL

Linket vil downloade CSV-filen, der indeholder de data, du angav ovenfor (trin 4). Undersøgelsesdata kan hentes af et eksternt system over HTTPS ved hjælp af det leverede link, hvilket gør det muligt at integrere med tredjepartsapps.