Download af svardata

Om download af besvarelsesdata

Du kan downloade alle dine undersøgelsesbesvarelser fra Enalyzer til flere formål. Du kan bruge filen til analyse i anden software, dele den med dit team eller importere den til en anden Enalyzer undersøgelse.

Tilgængelige filformater

Du kan downloade dine besvarelser i følgende formater:

Excel
Eksporter dine data til et XSLX format, som kan åbnes i Excel. Dette filformat kan ikke importeres tilbage til Enalyzer.
CSV
Et filformat der kan åbnes som et regneark i Excel. Hvis du planlægger at importere disse data tilbage til en undersøgelse, er dette din bedste mulighed.
SPSS
Dette filformat er kompatibelt med SPSS, en populær software brugt til statistisk analyse, og det foretrukne værktøj for forskere og studerende. Du skal have SPSS for at kunne åbne denne fil.

Understøttede Dataformater

Du kan angive dataformatet for hver variabel og spørgsmål, når du downloader dine svardata. De tilgængelige dataformater er:

Tekst
Dette format viser dataene som tekst for svarmuligheden. I tilfælde af et åbent svar spørgsmål, vil det være det givne åbne svar.
Værdi
Dette format viser dataene som værdien for svaret.
Etiketnummer
Dette format viser dataene som det numeriske etiket for det valgte svar.

Det siger sig selv, at ikke alle variabler og spørgsmål understøtter alle formater. Her er et overblik over de understøttede data formateret efter variabel og spørgsmålstype:

```html ```
  Tekst Værdi Mærkenummer Standard
Baggrundsvariabel - tekst yes.png     Tekst
Baggrundsvariabel - numerisk   yes.png

Værdi

Baggrundsvariabel - e-mail yes.png     Tekst
Baggrundsvariabel - dato   yes.png   Værdi
Baggrundsvariabel - valgliste yes.png   yes.png Tekst
Flervalgsspørgsmål - enkeltvalg yes.png   yes.png Etiketnummer
Flervalgsspørgsmål - flere valgmuligheder yes.png yes.png   Værdi
Vurderingsskala yes.png yes.png yes.png Etiketnummer
Åbent svar yes.png     Tekst
Billedvalg - enkeltvalg yes.png   yes.png Etiketnummer
Billedvalgsspørgsmål - flervalg yes.png yes.png   Værdi
Upload billede yes.png yes.png   Tekst
Upload fil yes.png yes.png   Tekst
Matrice - flervalg, enkeltvalg yes.png   yes.png Etiketnummer
Matrice - vurderingsskala yes.png yes.png yes.png Etiketnummer
Rangordning   yes.png   Værdi
Pointfordeling   yes.png   Værdi

Indtastningsfelt - tekst

yes.png     Tekst
Indtastningsfelt - numerisk   yes.png   Værdi
Indtastningsfelt - email yes.png     Tekst
Indtastningsfelt - brugerdefineret yes.png     Tekst
Net Promotor Score (NPS) yes.png yes.png yes.png Værdi
Anbefalingsscore yes.png yes.png yes.png Værdi

Download Besvarelsesdata

For at downloade dine besvarelser, skal du:

1. Gå til din undersøgelse og vælg besvarelser fra sidemenuen.
  2. Åbn dropdown-menuen handlinger og vælg download.
  3. Vælg det filformat, du ønsker at downloade: Excel, CSV eller SPSS.
  4. Klik på rediger formater for at specificere dataformatet for hver spørgsmål og variabel for din download. Find alle de understøttede formater for hver spørgsmål og variabel her.
  5. Når du redigerer formater, ser du undersøgelsens variabler og spørgsmål på venstre side og formatet på højre side. For at redigere et format, skal du blot klikke på dropdown-menuen og vælge det format, du ønsker. Hvis det ikke er tilgængeligt, er det fordi variablen/spørgsmålet ikke understøtter det format, du leder efter.

Du kan kun redigere 100 formater for din besvarelsesdatadownload.

6. Når du er færdig med at redigere formater, skal du klikke på gem-knappen og dette vil gemme dine ændringer og blive anvendt på alle fremtidige downloads.
  7. Definer din download ved at aktivere de muligheder, du gerne vil inkludere.
    • Baggrundsvariabler: Aktiver denne mulighed for at inkludere eventuelle baggrundsvariabler, du har oprettet, såvel som undersøgelsens metadata, såsom tidspunkt for undersøgelsesinvitation og starttidspunkt for undersøgelsen. Hvis du ønsker at downloade respondenternes navne og e-mailadresser, skal du aktivere denne mulighed.
    • Åbne svar: Hvis du har tilføjet et fritekst spørgsmål eller aktiveret åbne svar for dit spørgsmål, skal du aktivere denne mulighed for at downloade dem.
  8. Når du har defineret din fil, skal du klikke på download knappen.

Baggrundsvariable

Hvis du inkluderer baggrundsvariable i din download, vil du finde følgende metadata:

Invitationstidspunkt
Datoen og klokkeslættet, hvor du inviterede respondenten til at besvare din undersøgelse. Dette gælder kun respondenter, der har modtaget en e-mail invitation. Datoerne vises i UTC-tid.

Hvis dine datokolonner i Excel indeholder ######, gør kolonnerne bredere. Excel bruger # symboler, når en dato ikke passer.

Invitationstidspunktet er ikke tilgængeligt i download af besvarelsesdata for anonyme undersøgelser.

Starttidspunkt
Datoen og klokkeslættet, hvor respondenterne begyndte at besvare din undersøgelse. Datoerne vises i UTC-tid.

Hvis dine datokolonner i Excel indeholder ######, gør kolonnerne bredere. Excel bruger # symboler, når en dato ikke passer.

Svarstatus
Henviser til status for svaret: fuldført, ufuldstændig, ikke besvaret og afvist.
Respondent-ID
ID’en Enalyzer bruger til at identificere hver besvarelse i databasen. Denne ID bruges, når man opdaterer baggrundsvariable, og har generelt ikke en anvendelse i dataanalyse.
Brugernavn og Kodeord
Brugernavnet er et unikt ID for din undersøgelse. Brugernavnet er afhængigt af den metode, du valgte at invitere respondenter med, for eksempel hvis du inviterede via e-mail og link, vil der være et unikt ID for hver metode. Der er et unikt kodeord per respondent.

Du kan sende brugernavnet og kodeordet til respondenterne, så de kan logge ind i deres unikke session på www.surveys.enalyzer.com.

Du kan også bruge dem til at oprette unikke URL'er for dine respondenter. Dette kan være nyttigt, når du ikke har e-mailadresser

Sprog
Viser sprogkode for undersøgelsen, det vil sige den sprogkode, som respondenten så undersøgelsen på. De tilgængelige sprog i Enalyzer er:
```html ```
ar Arabisk nl Hollandsk de Tysk km Khmer pl Polsk es Spansk
bn Bengali en Engelsk el Græsk ko Koreansk pt Portugisisk  sps Spansk (LATAM)
bg Bulgarsk et Estisk hi Hindi lv Lettisk pa Punjabi se Svensk
min Burmesisk fa Farsi hu Ungarsk lt Litauisk ro Rumænsk th Thai
zh Kinesisk fi Finsk id Indonesisk ms Malajisk ru Russisk tr Tyrkisk
cs Tjekkisk nld Flamsk it Italiensk ml Malayalam sd Sindhi ur Urdu
da Dansk fr Fransk ja Japansk no Norsk sl Slovensk vi Vietnamesisk

Respondent-ID'er, brugernavne og kodeord er ikke tilgængelige i SPSS downloads.

```html

Forståelse af din Excel-download

Hvis du downloader en Excel-fil, vil du se, at filen er organiseret i sprogfaner og en datafane. Antallet af sprogfaner afhænger af antallet af sprog i din undersøgelse. For eksempel, hvis din undersøgelse er på tre sprog, engelsk, spansk og tysk, vil Excel-filen have en fane for hver, som indeholder undersøgelsesspørgsmålene.

Sprogfanen indeholder dine undersøgelsesspørgsmål. Dine undersøgelsesbesvarelser er under datafanen. CSV-filen har ikke en sprogfane.

Hver række er en forskellig undersøgelsesbesvarelse (selvom det ikke nødvendigvis er forskellige respondenter, hvis du lader folk svare flere gange). Hver kolonne er en type undersøgelsesdata, f.eks. spørgsmål og variabler.

```

Automatisk download og integration

Du kan aktivere et downloadlink, der giver alle, der har det, mulighed for at downloade dine svardata som en CSV-fil uden for Enalyzer. Alt hvad du skal gøre er:

1. Gå til din undersøgelse og vælg Besvarelser fra sidemenuen.
  2. Åbn indstillinger-menuen og vælg CSV-link.
  3. Start med at aktivere linket.
  4. Klik på rediger formater for at specificere dataformatet for hver spørgsmål og variabel til din download. Find alle de understøttede formater for hver spørgsmål og variabel her.
  5. Når du redigerer formater, vil du se underspørgsmål og spørgsmål på venstre side og formatet på højre side. For at redigere et format skal du blot klikke på rullemenuen og vælge det format, du ønsker. Hvis det ikke er tilgængeligt, skyldes det, at variablen/spørgsmålet ikke understøtter det format, du søger efter.
  6. Når du er færdig med at redigere formater, skal du klikke på gem-knappen, og dette vil gemme dine ændringer og blive anvendt på alle fremtidige downloads.
  7. Definer din download ved at aktivere de muligheder, du gerne vil inkludere.
    • Tidsperiode for seneste opdateringer: Du kan definere tidsperioden for din download. Hvis du ønsker alle dine data, fra begyndelsen af dataindsamlingen, skal du holde denne mulighed deaktiveret.
    • Baggrundsvariabler: Aktiver denne mulighed for at inkludere eventuelle baggrundsvariabler, du har oprettet, samt undersøgelses-metadata, såsom tidspunktet for undersøgelsesinvitation og tidspunktet for undersøgelsesstart. Hvis du ønsker at downloade respondenternes navne og e-mailadresser, skal du aktivere denne mulighed.
    • Åbne svar: Hvis du har tilføjet et fritekst spørgsmål eller aktiveret åbne svar for dit spørgsmål, skal du aktivere denne mulighed for at downloade dem.
    • Fuldførte respondenter: Aktiver denne mulighed for at downloade respondenter, der har fuldført din undersøgelse. Alle importeret besvarelser registreres som 'fuldførte'.
    • Ufuldstændige respondenter: Aktiver denne mulighed for at downloade respondenter, der har delvist gennemført din undersøgelse.
    • Respondenter, der ikke har svaret: Aktiver denne mulighed for at downloade respondenter, der ikke har besvaret din undersøgelse.
    • Respondenter, der har nægtet: Aktiver denne mulighed for at downloade respondenter, der har nægtet at deltage i din undersøgelse. Respondenter kan kun markeres som nægtet, hvis du tilføjer afslags-URL'en i din undersøgelsesinvitationsbesked.
  8. Kopier det link og del det eller opsæt en integration.

For at tilbagekalde adgang og permanent slette linket, skal du deaktivere CSV-link-funktionen. Denne handling er permanent og kan ikke fortrydes. Hvis du genaktiverer funktionen, vil et nyt og unikt link blive oprettet.

INTEGRER VED AT BRUGE CSV DOWNLOAD URL

Linket vil downloade CSV-filen, der indeholder de data, du specificerede ovenfor (trin 4). Undersøgelsesdata kan hentes af et eksternt system over HTTPS ved brug af det angivne link, hvilket gør det muligt for dig at integrere med tredjepartsapplikationer.